|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
I po skrzyni biegów!!!! |
Autor |
Wiadomość |
Gaszek
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 38 Skąd: Kalisz
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 20-12-2006, 19:46 I po skrzyni biegów!!!!
|
|
|
Witam
Miał może ktoś podobny przypadek? Mam tempre 16 gaznik 92r. Jade sobie dosc dziurawą drogą ( nie szybko z...70) a tu nagle cos pierd... i zaczęło mnie niezle brac na lewą strone. W pierwszej chwili myslę sobie GUMA. Ale to nie to . po zjechaniu do domu położyłem się pod nią i zauważyłem rozwalone tuleje met-gum na lewym wachaczu. No to rwe do sklepu kupiłem nowy wahacz. Wydatek spory a nic nie pomogło .Moje podejrzenia padają na skrzynie biegów jade 5km/h a co chwile czuje jak by mi któres koło w niejscu stawało i tak faktycznie jest Jak myślicie czy to może byc mechanizm różnicowy??? Z góry dzieki za pomoc |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-12-2006, 20:23
|
|
|
miałem podobną usterkę,rozsypała sie satelita,pisałem juz kiedys o tym na forum |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Gaszek
|
Wysłany: 21-12-2006, 10:21
|
|
|
czyli mechanizm różnicowy do wymiany a może inną skrzynie założyc? ciekawe co taniej wyjdzie i dalej zajedzie |
_________________ Uwielbiam piękne samochody i szybkie kobiety |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 21-12-2006, 14:54
|
|
|
koszt samej częsci wyniósł Mnie około 50 zł,reszta to robocizna i obudowa,nie wliczam w to koszt wyciągnięcia skrzyni bo zrobiłem to sam |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Gaszek
|
Wysłany: 22-12-2006, 11:40
|
|
|
pocieszyłes mnie troche może nie będzie tak zle dzięki |
|
|
|
|
RavOl
witamy nowego
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 03-01-2007, 16:08
|
|
|
a działa ci licznik??
miałem podobną usterje coś się sypneło w skrzyni a dokłądniej ślimak od prętkościomierza się do środka skrzyni jakoś wsunął jak sieczka się wszystko w skrzyni mieliło u mnie ksończyło się na wymianie skrzyni ;/ |
_________________ Temperówka 1.6 gaźnik tylko w bęzie |
|
|
|
|
Michu
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 03-01-2007, 16:15
|
|
|
Miałem dokładnie tak jak RavOl pisze. 2tyg temu zamontowałem nową skrzynke objawy takie że sciagało na prawo i co jakiś czas coś sie blokowało w gumach od przegubów przy skrzyni wiórki kokosowe(metalowe). Doliczyłem sie 4 dziur w obudowie. Efekt nowa skrzynia. Powodzenia |
_________________ Był Fiat Tempra 1.6SXi.e SW + gaz
Jest Alfa Romeo 155 2.5 V6 92r + sekwencja
Co by nie było zawsze do przodu ... |
|
|
|
|
Gaszek
|
Wysłany: 03-01-2007, 16:50
|
|
|
tak panowie, rozebrałem już skrzynie i niestety nie opłaca mi się jej naprawiac. Sworzeń na którym są zamocowane satelitki (w mechanizmie różnicowym), jest zabezpieczony przed samoczynnym przemieszczaniem się. U mnie zabezpieczenie uległo zniszczeniu i i sworzen wyszedł połowa długosci, poza mechanizm robiąc przy tym niezłe zamieszanie A co do licznika to w ten sam dzień przestał działac ale w moim przypadku został on wypchnięty z gniazda przez ten własnie sworzeń (i przy okazji ładnie uszkodzony) pozdrowionka |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|