|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pompa Paliwowa:P |
Autor |
Wiadomość |
RavOl
witamy nowego
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 28-12-2006, 14:11 Pompa Paliwowa:P
|
|
|
cześć posiadam Tempre 1.6 w bęzie ostatnio mnie zawiodła:?
Problem jest taki że przestała działać pompa paliwowa bardzo chęnie bym ją naprawił tudzież wymienił ale problem jest taki że nie mam pojęvcia jak ją znaleźć znajomi mi mówią żebym szukał pod siedzeniem a tam nic nie ma w bagażniku też nic nie mogę znaleźć może tutaj ktoś mi pomoże??
może to jakiś bezpiecznik ?? tez nie wiem gdzie go szukac
prosze o pomoc nie jestem za dobry w te klocki a kasy na warsztat też nie mam za dużo |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 28-12-2006, 14:18
|
|
|
Witaj,
sam się zdziwiłem - bo myślałem, że jest w baku.
A tu widzę, że pompę masz z przodu silnika po lewej stronie.
Pozdrawiam
Poniżej masz samą pompę oraz cały układ paliwowy (kliknij aby powiększyć) |
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 28-12-2006, 16:40
|
|
|
RavOl napisał/a: | Problem jest taki że przestała działać pompa paliwowa bardzo chęnie bym ją naprawił tudzież wymienił ale problem jest taki że nie mam pojęvcia jak ją znaleźć znajomi mi mówią żebym szukał pod siedzeniem a tam nic nie ma w bagażniku też nic nie mogę znaleźć może tutaj ktoś mi pomoże??
może to jakiś bezpiecznik ?? tez nie wiem gdzie go szukac |
Jaki samochód , na wtrysku czy gaźniku ?
Jak wtrysk to pompa jest w baku, dostęp od strony bagażnika. Za wnęką na koło zapasowe przy kanapie pod wykładziną jest czarna duża zaślepka pod nią przykręcony jest dużą czarną nakrętką zespół, w którym znajdują się pompa i pływak.
Jak gaźnik to patrz post Rav'a
Przed wymianą pompy w ciemno proponuję sprawdzić szczelność przewodów paliwowych a w przypadku wtrysku dodatkowo połączenia elektryczne(przekaźnik, kable, bezpiecznik)
Na rysunku numer 22 to pompa |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
RavOl
witamy nowego
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 28-12-2006, 16:42
|
|
|
Hejo!!
Dzięki już po sprawie wystarczyło przeczyścić pompkę w domu i sprawa się rozwiązała sprzet działa dalej
pozdrawiam i mam jeszcze pytanie skąd masz te obrazy i opisy podzespołów?? czy mógłbyś mi coś takiego wysłąc na mejla ???
z góry dziękuje
5odhkamikaze@wp.pl |
_________________ Temperówka 1.6 gaźnik tylko w bęzie |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 28-12-2006, 17:15
|
|
|
RavOl napisał/a: | pozdrawiam i mam jeszcze pytanie skąd masz te obrazy i opisy podzespołów?? |
U mnie to akurat jest fragment screen'u z epera
http://forum.tempra.org/t...iecia-vt398.htm |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|