|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
czy po włączeniu stacyjki electronic check działa? |
Autor |
Wiadomość |
lotarr
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 17-06-2005, 23:26 czy po włączeniu stacyjki electronic check działa?
|
|
|
czy po włączeniu stacyjki kontrolka electonic check powinna się włączyć co oznacza przetestowanie elektroniki i zgasnąć po chwili , czy też po włączeniu stacyjki nie powinna nawet mrugnąć? |
_________________ tempra 2,0 ie cat sw '91r. |
|
|
|
|
Sh4rKy
Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 183 Skąd: EZG
|
Wysłany: 18-06-2005, 14:30
|
|
|
Hmm u mnie nawet nie mruga po włączeniu stacyjki (deska DGT), ale czy jeśli się na chwile zapala to czy jest to problem - nie wiem. Może jakaś chwilowa zwara się robi? |
_________________ Fiat Tipo.
L'ultima tentazione.
--
Wyhoduj własnego Chomika! Udostępniaj i pobieraj pliki! |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-06-2005, 18:45
|
|
|
ja nie mam DGT, ale gdybając wg spostreżeń z innych autek (np francuskie, niemieckie.....) baaardzo często (prawie zawsze) przy odpalaniu autka na chwilę mrugnęła kontrolka check lub service lub np engine (engine/service).....
było to normalne zachowanie...... ja bym sobie to mógłtak tłumaczyć - zaraz przy starcie, przy świeżym uruchamianiu instalacji elektrycznej, nim się wszystko ustabilizuje (jakieś pojemności w elektronice, opory itp... nieważne) to przez jakieś ułamki sekund czy nawet sekundkę elektronika może zgupnąć, gdyż np odpali się szybciej sama w sobie niż np jakiś czujnik, nim właściwy sygnał od czujnika dotrze do niej - przez chwilę odbierze to jako błąd/złe wskaznaie czy coś........
u ciebie może też tak jest..... autko w końcu działa :-) (?)
nie szukaj dziury w całym :-D bo jeszcze znajdziesz i nawet kilka naraz :-) /żart., kto wie, może tak nie powinno być.../ |
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-06-2005, 20:06
|
|
|
U mnie też nic się nie włącza, nie mruga, nie testuje itd.
Dopiero jak wysiądzie jakiś czujnik, albo żarówka to zapala się kontrolka sygnalizująca awarie. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 18-06-2005, 20:26
|
|
|
romano napisał/a: | U mnie też nic się nie włącza, nie mruga, nie testuje itd.
Dopiero jak wysiądzie jakiś czujnik, albo żarówka to zapala się kontrolka sygnalizująca awarie. |
zgadza sie!!! |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
lotarr
|
Wysłany: 18-06-2005, 22:04
|
|
|
thx everyone! |
_________________ tempra 2,0 ie cat sw '91r. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|