|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
rozpierducha w elektryce |
Autor |
Wiadomość |
gianni1989
witamy nowego
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 29-09-2010, 00:15 rozpierducha w elektryce
|
|
|
Witam wszystkich
Pewnego dnia szybki zaniemogły, deszcz pada (akurat jedna uchylona), akurat byłem u kolegi, bezpieczniki ok, więc wtf? szybkie zdjęcie boczku, kolega poprowadził kabel od aku szybka awaryjnie zamknięta, i to był chyba błąd.. odpalam wycieraczki nie działają mówię miło... włączam climatronic bo ciutke chłodno cisza zero odzewu wkurzony chce odpalić papierosa zapalniczka nieodbija, niedziała, nosz kur.. wracając do domu zorientowałem się że, jeszcze lusterka niechodzą, i prędkosciomierz mimo że inne wskaźniki w normie, autko pali normalnie, światła wszystkie są...
I tu sie rodzi pytanie co się mogło spieprzyć i co zrobić aby to naprawić, i czy to ma związek z awaryjnym domknieciem szyby, czy seria pecha?
Gdzie są ulokowane punkty masowe w środku? Wiem że lancia, ale to autko ma dużo wspólnego z TT, więc myśle że ktoś będzie mi w stanie pomóc
Pozdrawiam Tomek |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 29-09-2010, 00:31
|
|
|
jak po mojemu zalana skrzynka bezpieczników. Jak Ci się nie chce jej wykręcać i suszyć poczekaj 2 dni ma przyjść ocieplenie |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
gianni1989
witamy nowego
|
Wysłany: 29-09-2010, 06:03
|
|
|
Skrzynke już elektryk wyjął, suszył ją itd otwierał, poprawił ścieżke w dwóch miejscach, to nie to
** Dodano: 29-09-2010, 07:17 **
hmm, zacznijmy krok po kroku, pytanie do fachowców, czy jest coś, jakiś punkt oprócz skrzynki, warunkujący działanie wszystkich elektrycznych szyb?
** Dodano: 29-09-2010, 07:38 **
a jeszcze jedno, nie bijcie jak coś przekręcę, co to są wspólne układy sterujące czy jakoś tak?? gadałem z gościem z serwisu fiata i powiedział że jego zdaniem to są albo masy( dlatego pytam o ich lokalizacje)( narazie wiem że 2 są na podłużnicy po stronie aku, 3 na podłużnicy po przeciwnej, 4 w środku niedaleko skrzynki, i po jednej w kufrze, przy każdej lampie |
|
|
|
|
Gramatyk
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 10 Kwi 2010 Posty: 188 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 29-09-2010, 06:45
|
|
|
od szyb masz jeszcze takie małe skrzyneczki: jedna od przednich nad skrzynką bezpieczników musiałbyś odkręcić ten plastik pod deską rozdzielczą a druga jeszcze jest pod tylnym siedzeniem. to jeśli chodzi o szyby a czemu reszta nie działa jeśli skrzynka jest niby ok to nie wiem... a o tym o czym piszesz to chyba punkty w których masa jest przyłączona do karoserii może faktycznie coś tam nie łączy musiałbyś byś to sprawdzić... wystarczy miernik najtańszy
pozdrawiam |
|
|
|
|
gianni1989
witamy nowego
|
Wysłany: 29-09-2010, 06:51
|
|
|
skrzyneczki skrzyneczki, to pod tylną kanapą są dwie, jedna jest pod tunelem środkowym, a tej przy skrzynce bezpieczników niezauważyłem |
|
|
|
|
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 29-09-2010, 07:04
|
|
|
gianni1989 napisał/a: | Wiem że lancia, ale to autko ma dużo wspólnego z TT, więc myśle że ktoś będzie mi w stanie pomóc
Pozdrawiam Tomek | http://forum.lanciapolska.org tu znajdziesz pomoc |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
gianni1989
witamy nowego
|
Wysłany: 29-09-2010, 07:19
|
|
|
Na macierzystym forum niezaznałem pomocy |
|
|
|
|
Gramatyk
|
Wysłany: 29-09-2010, 12:26
|
|
|
mało tam na forum delt z silnikiem 1.9td. Pod tylną kanapą masz dwie ale jedna jest od szyb a druga steruje oświetleniem w kabinie. w tunelu środkowym nie kojarzę niczego a ta nad skrzynką jest pod lewym nadmuchem od kierowcy. I to jeśli chodzi o sterowanie szybami a Ty piszesz że siadło więcej rzeczy także nie tam bym szukał powodu awarii ale sprawdzić zawsze można... |
|
|
|
|
gianni1989
witamy nowego
|
Wysłany: 29-09-2010, 13:12
|
|
|
mam już tą skrzyneczke od przednich, wszystko wygląda dobrze Gdzie jest ulokowana masa od szyb?
** Dodano: 30-09-2010, 13:21 **
Czy to może mieć zwiazek z regulatorem napięcia? może on sie zdupczył? Ale głownie putam o punkty masowe, jeden jest przy skrzynce bezpieczników, jest jeszcze jakiś w środku gdzieś w okolicach deski po stronie pasażera? ewentualnie gdziekolwiek w okolicach deski?
** Dodano: 30-09-2010, 14:22 **
Gramatyk, możesz mi pokazać jaki masz korek wlewu paliwa? mam jakiś zamiennik który sie rozpadł, oryginału na oczy niewidziałem, a chce kupić żeby wreszcie ludzko to wyglądało hm może od TT będzie pasował? ja mam od dedry benz ale za mały skurczybyk |
|
|
|
|
Gramatyk
|
Wysłany: 02-10-2010, 07:07
|
|
|
od benzyniaka będą mniejsze chyba zawsze, od diesla musisz szukać |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|