|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zestaw naprawczy pompy hamulcowej Tipo |
Autor |
Wiadomość |
yeah90
Wiek: 34 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 103 Skąd: Nowy Duninów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 28-02-2011, 10:05 Zestaw naprawczy pompy hamulcowej Tipo
|
|
|
Witam. Nie dawno miałem problem z pompą hamulcową bo zaczęła mi ciec na połączeniu z serwem
Zakupiłem drugą (używaną) no i niestety teraz widzę, że i tak się poci
podobno wystarczy tylko wymienić te wszystkie uszczelniacze i powinno grać, ALE dzwoniłem dziś do kilku sklepów i w żadnym czegoś takiego nie posiadają na alledrogo jest tylko jeden zestaw, ale niby do wersji z ABS`em (ja mam bez, system hamulcowy BENDIX)
W necie wyszperałem jeszcze coś takiego:
http://www.auto-mix.com.p...920082707d99c97
I teraz pytanko do Was czy to będzie pasować Niby rok prod. 90-93 (ja mam 89), no i jeszcze jedna wątpliwość bo tych części jest tam trochę... Ja rozebrałem tą pompe na tyle ile mi się udało (wyjąłem to tłoczysko, zbiorniczka nie zdejmowałem) i aż tyle tych gumek to chyba nie było. poza tym to powiększenie jest takie, że i tak nie widać prawie co jest na tym zdięciu
Może jakiś użytkownik z Płocka lub Włocławka wiedział by gdzie można dostać taki zestaw bo ja tam sklepów motoryzacyjnych nie znam zbyt wiele
Proszę o pomoc najlepiej kogoś kto to robił bo wywalić w błoto kolejne pieniądze to wcale ni się nie uśmiecha, bo mam jeszcze sporo rzeczy do zrobienia w aucie a bez hamulców to raczej nie jazda |
_________________ /F/I/A/T/ Tipo 1.4 cat i.e rocznik `89 - PEREŁKA
"Życie młodego kierowcy to wieczna rezerwa..." |
|
|
|
|
brynol69
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 22 Sty 2008 Posty: 346 Skąd: Imielin
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 28-02-2011, 11:00
|
|
|
yeah90, ten zestaw będzie pasował bo tu rozchodzi się wyłącznie o średnicę tłoczka a w T/T 1.4-2.0 8v niezależnie od rocznika były właśnie 20,6mm JEDNAKŻE proponowałbym Ci kupić zamiast zestawu naprawczego używaną pompe z bravo, brava bez abs. Zapłacisz tyle co za ten zestaw z wysyłką a mniej się namęczysz z robotą, bo tylko włożysz pompę co i tak musisz zrobić, a nie będziesz męczył się gumkami i inymi pierdołami. Pompa będzie nowsza, tłoczek ma większą średnicę i auto będzie lepiej hamować. Rozróżnisz je po zbiorniczku wyrównawczym kóry jest tylko na pompie z układu bez abs, a z abs sa przewody do niego bo jest przeniesiony. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|