Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zestaw naprawczy pompy hamulcowej Tipo
Autor Wiadomość
yeah90 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 28-02-2011, 10:05   Zestaw naprawczy pompy hamulcowej Tipo

Witam. Nie dawno miałem problem z pompą hamulcową bo zaczęła mi ciec na połączeniu z serwem :(
Zakupiłem drugą (używaną) no i niestety teraz widzę, że i tak się poci :sciana:
podobno wystarczy tylko wymienić te wszystkie uszczelniacze i powinno grać, ALE dzwoniłem dziś do kilku sklepów i w żadnym czegoś takiego nie posiadają :? na alledrogo jest tylko jeden zestaw, ale niby do wersji z ABS`em (ja mam bez, system hamulcowy BENDIX)

W necie wyszperałem jeszcze coś takiego:
http://www.auto-mix.com.p...920082707d99c97
I teraz pytanko do Was czy to będzie pasować :?: Niby rok prod. 90-93 (ja mam 89), no i jeszcze jedna wątpliwość bo tych części jest tam trochę... Ja rozebrałem tą pompe na tyle ile mi się udało (wyjąłem to tłoczysko, zbiorniczka nie zdejmowałem) i aż tyle tych gumek to chyba nie było. poza tym to powiększenie jest takie, że i tak nie widać prawie co jest na tym zdięciu :roll:

Może jakiś użytkownik z Płocka lub Włocławka wiedział by gdzie można dostać taki zestaw bo ja tam sklepów motoryzacyjnych nie znam zbyt wiele :sciana:
Proszę o pomoc najlepiej kogoś kto to robił bo wywalić w błoto kolejne pieniądze to wcale ni się nie uśmiecha, bo mam jeszcze sporo rzeczy do zrobienia w aucie a bez hamulców to raczej nie jazda :roll:

brynol69 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 28-02-2011, 11:00   

yeah90, ten zestaw będzie pasował bo tu rozchodzi się wyłącznie o średnicę tłoczka a w T/T 1.4-2.0 8v niezależnie od rocznika były właśnie 20,6mm JEDNAKŻE proponowałbym Ci kupić zamiast zestawu naprawczego używaną pompe z bravo, brava bez abs. Zapłacisz tyle co za ten zestaw z wysyłką a mniej się namęczysz z robotą, bo tylko włożysz pompę co i tak musisz zrobić, a nie będziesz męczył się gumkami i inymi pierdołami. Pompa będzie nowsza, tłoczek ma większą średnicę i auto będzie lepiej hamować. Rozróżnisz je po zbiorniczku wyrównawczym kóry jest tylko na pompie z układu bez abs, a z abs sa przewody do niego bo jest przeniesiony.
     assistance

Odpowiedz do tematu