|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Reflektor |
Autor |
Wiadomość |
MaXXMisiek
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 03-10-2006, 12:20 Reflektor
|
|
|
Witam
Mam pytanko. Czy można rozebrać reflektor przedni i wyczyścić go? Lewy mam wymieniony i jest oki a prawy jest stary i w porównaniu z nowym jest strasznie zakurzony. Czy jest więc możliwośc rozebrania go i "umycia" odblasków i szybki od wewnątrz czy tylko przedmuchać go sprzężonym powietrzem przez otwór na żarówkę ??
Pozdrawiam |
_________________ LOVE - PEACE - POPLINA |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 03-10-2006, 14:03
|
|
|
Było kiedyś o tym na forum. Poszukaj.
Idze rozebrać. Musisz odpiąć po bokach zapinki (4 zapinki, po 2 na stronę) dalej musisz wziaść jakiś nóż do cięcia tapet i przeciąć dookoła cały klej. Wtedy zdejmiesz szkło. A do powtórnego klejenia użyj jakiegoś silikonu do klejenia szyb. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 03-10-2006, 19:04
|
|
|
Raczej nic Ci to nie pomoże.Zmieniałem niedawno prawą lampe na skutek udeżenia w dziczyzne i różnica była potężna.W starej lampie odblask jest matowy a jak go jeszcze potraktujesz to szmatą to porysujesz i to lampie.Jak wymieniłem pare dni potem drugą lampe bo wygląd był fatalny. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|