Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wyje na zimnym na wolnych i muli podczas jazdy
Autor Wiadomość
Świstak 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 07-12-2009, 15:52   wyje na zimnym na wolnych i muli podczas jazdy

no i założyłem kolejny temat... czytałem inne w tej kategorii ale nic nie znalazłem co przypominałoby mój problem.

ostatnio wymieniłem krokówkę, zrobiłem reset i... no właśnie... nie dość że po odpaleniu wyje jak diabli, ma jakieś 2500-3000 obr/min to w dodatku powyjechaniu nim na trasę zaczyna mulić wskazówka ekono. jest prawie na ostatniej kresce czerwonego pola i tak jest do momentu osiągnięcia przez auto jakichś 40-50st. potem jedzie dość dobrze tylko latają mu lekko obroty ;) i to te ż różnie bo czasem latają a czasem nie...

Czy może to mieć związek z moim drugim tematem? dotyczącym termostatu?
     assistance   Moneta

pawka35 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 10-12-2009, 09:36   

Mam to samo,zmieniłem 3-y wtryski,2-a krokowce,digiplex na ten który był,czujnik temp.wody i dalej to samo :sciana: już mi ręce opadają.Będę wdzięczny jak ktoś,coś podpowie.
     Moneta

Świstak 

Wysłany: 10-12-2009, 21:45   

pawka35, u mnie chyb asię problem rozwiązał ;) rura od ciepłego była porwana (a można przyjąć że jej nie było), obudowa filtra pęknięta, zerwany mały termostacik w obudowie filtra powitrza, a potem odpięła mi się rura od odmy ;) dziś wszystko zrobiłem i pomogło ;) chodzi ładnie, obroty ma ciut nie równe, ale to wina chyba świec (ustawione sa pod LPG) albo zapłonu (kumpel mi kiedyś ustawiał i tak mi ustawił (O_o) ), ale poza tym jest ok. Tak więc pyraj po przewodach od powietrza i uszczelkach może gdzieś ci wpier...la lewe powietrze (obstawiam to na 90%) ;)
dziórka pewnie jest minimalna i trudna do zlokalizowania ;) jeśli nie lewe to nie mam pojęcia.

P.S. mała sugestia: dodaj sobie w podpisie model auta z rozróżnieniem silnika (pojemność oraz wtrysk czy gaźnik)

pzdr.
     assistance   Moneta

pawka35 

Wysłany: 10-12-2009, 22:08   

No właśnie wszystko mam zmienione,miałem wcześniej jaja to załatwiłem wtrysk z oryginalnymi plombami /nie kręcony/ i dalej cyrk.Jutro chyba skoczę do kumpla na szrot i przywioze i sobie wszystko to co napisaleś,może pomoże.Ale i tak dzieki za info/wiem gdzie mniej więcej szukać/ bo już mnie trafia jak zimny wyje :sciana:

phantom71 
witamy nowego

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 10-12-2009, 22:09   Re: wyje na zimnym na wolnych i muli podczas jazdy

Świstak napisał/a:
no i założyłem kolejny temat... czytałem inne w tej kategorii ale nic nie znalazłem co przypominałoby mój problem.

ostatnio wymieniłem krokówkę, zrobiłem reset i... no właśnie... nie dość że po odpaleniu wyje jak diabli, ma jakieś 2500-3000 obr/min to w dodatku powyjechaniu nim na trasę zaczyna mulić wskazówka ekono. jest prawie na ostatniej kresce czerwonego pola i tak jest do momentu osiągnięcia przez auto jakichś 40-50st. potem jedzie dość dobrze tylko latają mu lekko obroty ;) i to te ż różnie bo czasem latają a czasem nie...

Czy może to mieć związek z moim drugim tematem? dotyczącym termostatu?

słuchaj a czy Ty możesz się pochwalic czymś sprawnym w aucie?

Bdm 

Wysłany: 10-12-2009, 22:11   

phantom71, wyluzuj trochę i docinki zostaw dla siebie, w jednym temacie już mieszasz więc tam dokończ swoje problemy z kolegą Świstakiem bo w innym przypadku nie widzę dla ciebie długiej kariery na tym forum....

SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
     Moneta

phantom71 
witamy nowego

Wysłany: 10-12-2009, 22:21   

Bdm$ka, Poniosło mnie, nie ma sprawy, wyluzowałem. Przepraszam wszystkich. Świstaka NIE.

Pozdrawiam, kariery na tym forum nie mam zamiaru robic

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 10-12-2009, 22:25   

phantom71, nie chodzi o karierę i zapraszamy do udzielania się mimo wszystko,ale najlepiej będzie jak załatwisz to przez PW.
Witamy 8)
     assistance   Moneta

Świstak 

Wysłany: 11-12-2009, 00:10   

phantom71 napisał/a:
słuchaj a czy Ty możesz się pochwalic czymś sprawnym w aucie?

chyba raczej wszystkim... tylko akumulator słabo kręci...

widzisz to nie jest 10 letnia alfa tylko 20 letnie tipo które ma przefikane prawie 230tyś km... z czego pewnie z połowę na LPG...

właśnie w chwilo obecnej doprowadzam go do porządku więc daruj sobie proszę te docinki ;) to nie miejsce.

skoro dysponujesz większą wiedzą i doświadczeniem pomurz koledze który ma podobny problem i podpiął się pod temat ;)

pozdrawiam
     assistance   Moneta

pawka35 

Wysłany: 14-12-2009, 20:49   

Na razie uszczelniłem połączenie -kolektor wydechowy do filtra powietrza i jest różnica :sciana: obroty wzrosły z 2300 na 2800 :evil: Dalej nie wiem co to jest.

Odpowiedz do tematu