|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wymiana sprzęgła w 1.8 |
Autor |
Wiadomość |
Dziąbal
Pomógł: 5 razy Wiek: 35 Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 237 Skąd: Elbląg
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 15-12-2009, 13:44 Wymiana sprzęgła w 1.8
|
|
|
Niestety sprzęgło w moim aucie się kończy, zaczęło sie slizgać i jest tylko gorzej. Przymierzam sie do wymiany. Moze mi ktoś doradzić jakiej firmy kupić kompletne sprzęgło za rozsądne pieniądze? Dysponuje ograniczonym budżetem. Znajomy mechanik wymieni je za 200 zł + częsci, czy to dobra cena? czy lepiej wziąć sie samemu do wymiany. Jest kanał i zapał do pracy tylko czy za 200 zł warto sie męczyć i i nie wiadmo w 100 % jaki bedzie tego efekt. Mam docisk, tylko czy uzywka wytrzyma? |
_________________ TempRa 1.8
Tipo 3D 1.8 |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 15-12-2009, 14:05
|
|
|
Dziąbal napisał/a: | 200 zł + częsci, czy to dobra cena? |
Idzie zrbic taniej, ale patrząc na to, ze mieszkasz w miescie to wydaje sie dosc rozsądną ceną
Dziąbal napisał/a: | Mam docisk, tylko czy uzywka wytrzyma? |
Jesli wymieniasz na nowe to docisk tem ma byc nowy, poza tym sprzegła są w kąpletach sprzedawane
Dziąbal napisał/a: | Moze mi ktoś doradzić jakiej firmy kupić kompletne sprzęgło za rozsądne pieniądze? |
Zalezy dla kogo jakie są te rozsądne pieniądze, ale Valeo kupisz za ok 400zł (kompletne tzn. tarcz, docisk i łozysko) |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
Dziąbal
|
Wysłany: 15-12-2009, 14:13
|
|
|
Cytat: | Idzie zrbic taniej, ale patrząc na to, ze mieszkasz w miescie to wydaje sie dosc rozsądną ceną | Mam kanał, narzędzia, tylko na dworzu mróz. Zeby sie do niego dobrac trzeba by było opuscic silnik razem ze skrzynią, z tego co słyszałem to najlepszy sposob. Ile mniej wiecej w miare sprawna wymiana moze zając w samodzielnej wymianie? |
Tipo 3D 1.8 |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 15-12-2009, 14:20
|
|
|
Dziąbal napisał/a: | Ile mniej wiecej w miare sprawna wymiana moze zając w samodzielnej wymianie? |
Pojęcia niemam, nigdy nie próbowałem, ale mysle, ze w jeden dzien zdązysz |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 15-12-2009, 14:24
|
|
|
Dziąbal napisał/a: | Ile mniej wiecej w miare sprawna wymiana moze zając w samodzielnej wymianie? | po 1,5 godziny skrzynia leżała na garazu. Jak masz pojecie o mechanice to spokojnie w jeden dzień zrobisz... Jakbyś chcial to mam tarcze w bardzo dobrym stanie z tipo 2.0 16v |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Dziąbal
|
Wysłany: 15-12-2009, 14:57
|
|
|
Jaka cena tarczy? |
Tipo 3D 1.8 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|