|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Błotnik lewy |
Autor |
Wiadomość |
Haris_OP
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 21-09-2011, 09:40 Błotnik lewy
|
|
|
Witam, zamierzam wymienić lewy błotnik w moim tipo i nie wiem czy lepiej szukać pod kolor czy może kupić nowy nie malowany i oddać do malowania. Chciałbym wiedzieć jak, takie malowanie przez lakiernika wychodzi w praktyce? czy warto, czy dużo się różni od pozostałych części karoserii. |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 21-09-2011, 10:30
|
|
|
Haris_OP, jeśli kolor będzie dobrze dobrany, to raczej nie będzie problemu. Koszt malowania elementu to na ogół 250-300 zł czyli raczej drogawy interes. Najlepiej znaleźc pod kolor, co nie raz jest ciężkie. Możesz też kupic używkę i jeśli masz znajomego co ma pistolet do malowania to może się z nim jakoś dogadasz |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 21-09-2011, 13:13
|
|
|
Haris_OP, Szukaj używanego w kolorze. Jest tego całkiem sporo, bywają części z korozją, ale wiem z doświadczenia, że nawet dobierając właściwy kolor w tak starym samochodzie różnica może być znaczna. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 21-09-2011, 13:41
|
|
|
Ja niestety mam złe doświadczenia pod względem dobierania elementów pod kolor, bo niby zamówiłem błotnik od jakiegoś rozbitka w tym samym kolorze na allegro, niby kod się zgadzał a jak przyszło co do czego to o wiele jaśniejszy odcień. Straciłem tylko 100zł na błotnik z przesyłką a nowy można kupić w motoryzacyjnym za 100
Musiałem zmatowić lakier, kupić 200ml lakieru (65zł o ile dobrze pamiętam) i dać do kolegi kolegi który wziął za pomalowanie 100zł, więc łatwo sobie wyobrazić ile jestem stratny. Poza tym nie mam pewności że za rok nie wyjdzie mi jakaś rdza więc wcale nie jest tak fajnie.
Od tego czasu jak się da to kupuję nowe, ewentualnie używane bez względu na kolor i maluje sam.
Tyle ode mnie :] |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
Haris_OP
|
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 21-09-2011, 18:29
|
|
|
Ja też mam 471
Powiem Ci że jak szukałem to obdzwoniłem pół allegro i nie mogłem znaleźć (u mnie zgnił prawy) W końcu znalazłem w samochodach na części, wydawało by się z koloru jak nasze ale niestety mimo poprawnego kodu była różnica. Wystarczy fakt że samochód był garażowany a nie jak mój stał na powietrzu i to już wpływa na odcień tak więc jak dostaniesz go i będzie identyczny względem reszty auta to Ci pogratuluje
P.S ładnie Ci go zjadło, jak progi? |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
Haris_OP
|
Wysłany: 21-09-2011, 23:22
|
|
|
Progi są w bardzo dobrym stanie, tylko muszę zrobić tutaj przy tym błotniku ten próg a tak jest ok |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|