|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wydech z Tempry 1,8/2,0 do 1,6 |
Autor |
Wiadomość |
ARCHICAR
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 30-12-2016, 01:50 Wydech z Tempry 1,8/2,0 do 1,6
|
|
|
Witam ponownie...
Znów pilne pytanie...
Mam do kupienia za grosze nowy oryginalny Fiat fabryka wydech do Temperówki S.W. ale do wersji z silnikami 1,8/2,0 ... ;-)
Wstępnie doszedłem, że średnica rur jest chyba o 5mm większa. Wychodzi, że w 1,4/1,6 jest 45mm a w 1,8/2,0 jest 50mm.
Pytanie do znawców tematu...
To, że się da założyć to wiem... pewnie i od diesla by podpasił na wymiar...
Kwestia tylko tego, czy taki wydech nie będzie buczał itp... bo jestem wyczulony na hałasy.. i nie lubię basowych tuningowych etc części... ;-D
ma być... ciiicho... ;-)
Wymieniam tłumik bo ktoś założył jakieś padło z ferroza a to warcy, rycy i cescy... choć nowe.. ;-) Ponadto chcę wstawić z powrotem katalizator... Tak tak nie powariowałem.. mam nowy od Uno 1,4 w obudowie takiej jak w CC/Panda
Chcę ten wózek doprowadzić do oryginału... a potem ... zgazować.. ;-) |
_________________ SOLO AUTO ITALIANE... ;-) |
|
|
|
|
Kajlon
Pomógł: 39 razy Wiek: 39 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 1421 Skąd: Trzebinia
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-12-2016, 09:31
|
|
|
Sprawdzę dzisiaj średnicę wydechu z mojego 2.0 i 1.6 jak wystarczy mi czasu. Wydaje mi się, że od kata do końcowego średnica jest taka sama 1.6 jak i 2.0. |
_________________ Tempra 1.6 gaźnik + LPG
Tipo 1.4 ie mono RIP
Tipo 1.6 ie - swap na 2.0 8v - swap na 1.6 Hf Turbo
Lancia Lybra 2.4 jtd
Fiat Marea 1.9 jtd |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|