|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Piszczy w wydechu |
Autor |
Wiadomość |
mrk69

Pomógł: 31 razy Wiek: 38 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 02-06-2008, 12:29 Piszczy w wydechu
|
|
|
W drugim Tipolu zmieniali ostatnio majstry mojemu dziadkowi tą elastyczną przelotkę, bo się przepaliła i poziom hałasu był nie do wytrzymania. Zmienili i nie wiem co, ale piszczy. Na wstrząsach, przy dodawaniu gazu jak wydech się poruszy to coś piszczy. Obciera coś, czy nie dokręcone? W okolicach siedzeń przednich jakby to słychać. Dam radę to na kanale dokręcić? czy coś? |
|
 |
maciekt8

Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 12 Wrz 2005 Posty: 165 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 02-06-2008, 16:17
|
|
|
Witam. Mam podobny problem. W sobotę wymieniałem u tłumikarza tą elastyczną plecionkę. Poźniej w garażu z ojcem wymieniliśmy cały wydech czyli tłumik środkowy i końcowy. Dałem nowe gumy trzymające ten tłumik w sumie 3 sztuki. Efekt dostaje jakiś drgań przy ruszaniu cały trzęsie słychać jakby coś obcierało. Wczoraj wracałem z Warszawy to myśłałem że nie wytrzymam powyżej 2 tys obr było czuć wybracje na wolnych obrotach było słychać jakby coś waliło o podłogę. Katalizatora nie mam, w jego miejsce poszedł tłumik. Niby wszystko się trzyma itd ale coś jest nie tak. Muszę się wdrapać kolejny raz pod samochód i zobaczyć bo jazda naprawdę stała się nieprzyjemna. Może koledzy mają jakieś recepty na takie cyrki i nam podpowiedzą.
Pozdrawiam
** Dodano: 05-06-2008, 11:45 **
Więc sprawa okazała się banalna. Środkowy tłumik ocierał i uderzał o podłogę. Trzeba było go poluzować i ułożyć poziomo. Dodatkowo wymienione zostały wszystkie gumowe wieszaki na nowe. Od strony kierowcy gdzie jest wieszak w postaci oczka gumowego zastosowałem taki sam jak ten środkowy. Wszystko gra i nic nie wali i nie obciera. Prychanie spod spodu było spowodowane tym że obejma którą zastosowałem była minimalnie mniejsza(stara się ukręciła) i dobrze nie ściskała tych łączeń. Nowa obejma załatwiła całkowicie sprawę. Dodatkowo cały wydech pomalowałem farbą srebrową temperaturową i jest tak jak trzeba.
Pozdrawiam |
_________________ F/I/A/T Tempra 1.6ie 159A3.048 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|