Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kopci
Autor Wiadomość
putek 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 23-08-2013, 11:12   Kopci

Witam!
Wczoraj jechałem sobie autkiem a tu dym z rury wydechowej taki biały ale strasznie intensywny az świata z tyłu nie było widać. Najpierw myslałem że to uszczelka pod głowicą. Ale patrze pod auto nic nie cieknie sucho. No to stwierdziłem że do domu dojade po 2km przestało dymić. No to zrobiłem jeszcze autkiem 250km. Dziś jade i po przejechaniu z 30km znowu troszke zaczoł dymic z rury. Z miesiac temu ktos do niego wlazł z 8 litrów disla ale juz był od tamtej pory wielokrotnie dotankowany wiec pewnie to przepalił.Spaliny mają bardzo specuficzny zapach ni to plastik ni to disel ni to benzyna. Aż mie ciekawi co tam mogło sie stać.

Okazało sie że odmą wali olej a w oleju jest benzyna.

I dodatkowe pytanie za 100 pkt. Coś odpadło z dolotu powietrza wygladające jak skówka od zakreslacza. Utkneło w przepustnicy. I teraz pytanie z kąd to dokładnie mogła odpaść :D

pit14 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 23-08-2013, 21:01   

Czy przepalił nie wiadomo wymień filtr paliwa i pasuje wyczyścić sito w zbiorniku co do paliwa w oleju to nikt Ci nie odpowie bo nie widząc to może być wiele przyczyn typu uszczelniacze pierścienie szklanki a co do tego co wpadło to daj tego fotkę to powiemy co to jest i gdzie było
     assistance   Moneta

putek 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 24-08-2013, 08:11   

Niestety fotki nie mam jak zrobić ale to było bardzo podobne do skówki z zakreslacza stabilo tylko ze pekniete z boku
http://3.bp.blogspot.com/...acz+stabilo.JPG

pit14 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 25-08-2013, 10:42   

nadal nie wiadomo , co to by było ? takie coś ? jeśli utknęło w przepustnicy to zdemontuj ją , wyciągnij tą część i daj fotkę inaczej się nie da może to być np. czujnik temp. zasysanego powietrza - tylko że on jest przykręcony śrubką i ma przewody :lol:
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu