|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z uszczelką przedniej szyby ??? |
Autor |
Wiadomość |
zbyszek35
witamy nowego
|
Wysłany: 17-04-2005, 11:04 Problem z uszczelką przedniej szyby ???
|
|
|
Witam chciałem zapytac może wiecie co zrobić, gówniarze na osiedlu wyciągneli mi uszczelke z przedniej szyby teraz trzymam auto u znajomego żeby się nie lało do środka próbowałem ją włożyć .masakra co pozostaje......ponoć trzeba odklejać szybe........PORADZCIE! , i do tego uszczelka jest przerwana na samym rogu.............. |
|
|
|
|
Grześko
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 17-04-2005, 11:09
|
|
|
Jeżeli uszczelka jest przerwana to radziłbym ją wymienić, a najlepiej zrobić to u "szklarza" samochodowego. Nie jestem pewien, ale przednia i tylna szyba w Temprze jest chyba niestety wklejana. |
_________________ Była Tempra 1.6 SX 94',
był VW Passat GL 2.0 16V automat 92',
jest STILO 1.6 16V Dynamic 3D 03'
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124). |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 17-04-2005, 11:19
|
|
|
Szyba jest klejona bardzo mocnym klejem.
Zakladasz ze Ci przecieka czy juz jestes tego pewien?
Ta uszczelka o ktorej mowisz to ona jest zewnetrza uszczelka i ma za zadanie chronic przed przedostawaniem sie brudu do srodka to znaczy miedzy zew. warstwa kleju a karoseria.
Prawdopodobnie tylko Ci ta uszczelke uszkodzili. Wiec pozostaje Ci tylko kupic gdzies na szrocie ta wciskana uszczekle i zalozyc.
Jesli jendak przecieka Ci gdzies woda to pozostaje szklarz i klejenie szyby od nowa. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
zbyszek35
witamy nowego
|
Wysłany: 17-04-2005, 11:29
|
|
|
tak to chodzi o tą zewnętrzną , dzięki to czyli szklarz i nowa uszczelka?? czyli poleci troszkę z kieszeni...
dzięki Panowie życzę miłego dnia |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 17-04-2005, 11:32
|
|
|
Jesli tylko ta uszczekla wciskana to tylko pozostaje kupic ja gdzies na szrocie i samemu sobie ja zalozyc!! Do szklarza nie musisz jechac jesli nie przecieka woda nigdzie, a zapewne tak jest bo do kleju trudno sie dobrac i wandale pewnie zniszczyli tylko ta zewnetrza wciskana uszczelke. |
|
|
|
|
zbyszek35
witamy nowego
|
Wysłany: 17-04-2005, 14:16
|
|
|
Pozostaje szklarz gdyż kiedyś w tym rogu mi się lalo i odstawała mi uszczelka co nie było łatew to wytargania , caly czas mówię o szybie w Tipo. Chciałem zapytać jeszcze chodzi mi o amortyzatorki tylnej klapy czy można je jakoś zregenerować po zimie widzę że padły ciężko podnieść klapę i wogule nie trzymają, 2 sprawa podczas jazdy temperatura na zegarze ledwo przekracza 50 C czy silnik nierówno pracuje czy może to być termostat? Jak go sprawdzić?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 17-04-2005, 14:23
|
|
|
Odp na drugie pyt.
Co do niedogrzewania sie silnika to na 100% uszkodzony termostat.
Musisz go wymienic. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|