|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wyje na zimnym na wolnych i muli podczas jazdy |
Autor |
Wiadomość |
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 07-12-2009, 15:52 wyje na zimnym na wolnych i muli podczas jazdy
|
|
|
no i założyłem kolejny temat... czytałem inne w tej kategorii ale nic nie znalazłem co przypominałoby mój problem.
ostatnio wymieniłem krokówkę, zrobiłem reset i... no właśnie... nie dość że po odpaleniu wyje jak diabli, ma jakieś 2500-3000 obr/min to w dodatku powyjechaniu nim na trasę zaczyna mulić wskazówka ekono. jest prawie na ostatniej kresce czerwonego pola i tak jest do momentu osiągnięcia przez auto jakichś 40-50st. potem jedzie dość dobrze tylko latają mu lekko obroty i to te ż różnie bo czasem latają a czasem nie...
Czy może to mieć związek z moim drugim tematem? dotyczącym termostatu? |
|
|
|
|
pawka35
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 10-12-2009, 09:36
|
|
|
Mam to samo,zmieniłem 3-y wtryski,2-a krokowce,digiplex na ten który był,czujnik temp.wody i dalej to samo już mi ręce opadają.Będę wdzięczny jak ktoś,coś podpowie. |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 10-12-2009, 21:45
|
|
|
pawka35, u mnie chyb asię problem rozwiązał rura od ciepłego była porwana (a można przyjąć że jej nie było), obudowa filtra pęknięta, zerwany mały termostacik w obudowie filtra powitrza, a potem odpięła mi się rura od odmy dziś wszystko zrobiłem i pomogło chodzi ładnie, obroty ma ciut nie równe, ale to wina chyba świec (ustawione sa pod LPG) albo zapłonu (kumpel mi kiedyś ustawiał i tak mi ustawił (O_o) ), ale poza tym jest ok. Tak więc pyraj po przewodach od powietrza i uszczelkach może gdzieś ci wpier...la lewe powietrze (obstawiam to na 90%)
dziórka pewnie jest minimalna i trudna do zlokalizowania jeśli nie lewe to nie mam pojęcia.
P.S. mała sugestia: dodaj sobie w podpisie model auta z rozróżnieniem silnika (pojemność oraz wtrysk czy gaźnik)
pzdr. |
|
|
|
|
pawka35
|
Wysłany: 10-12-2009, 22:08
|
|
|
No właśnie wszystko mam zmienione,miałem wcześniej jaja to załatwiłem wtrysk z oryginalnymi plombami /nie kręcony/ i dalej cyrk.Jutro chyba skoczę do kumpla na szrot i przywioze i sobie wszystko to co napisaleś,może pomoże.Ale i tak dzieki za info/wiem gdzie mniej więcej szukać/ bo już mnie trafia jak zimny wyje |
_________________ Tipo 1.4 i.e 90r |
|
|
|
|
phantom71
witamy nowego
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 10-12-2009, 22:09 Re: wyje na zimnym na wolnych i muli podczas jazdy
|
|
|
Świstak napisał/a: | no i założyłem kolejny temat... czytałem inne w tej kategorii ale nic nie znalazłem co przypominałoby mój problem.
ostatnio wymieniłem krokówkę, zrobiłem reset i... no właśnie... nie dość że po odpaleniu wyje jak diabli, ma jakieś 2500-3000 obr/min to w dodatku powyjechaniu nim na trasę zaczyna mulić wskazówka ekono. jest prawie na ostatniej kresce czerwonego pola i tak jest do momentu osiągnięcia przez auto jakichś 40-50st. potem jedzie dość dobrze tylko latają mu lekko obroty i to te ż różnie bo czasem latają a czasem nie...
Czy może to mieć związek z moim drugim tematem? dotyczącym termostatu? |
słuchaj a czy Ty możesz się pochwalic czymś sprawnym w aucie? |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
|
Wysłany: 10-12-2009, 22:11
|
|
|
phantom71, wyluzuj trochę i docinki zostaw dla siebie, w jednym temacie już mieszasz więc tam dokończ swoje problemy z kolegą Świstakiem bo w innym przypadku nie widzę dla ciebie długiej kariery na tym forum.... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
phantom71
witamy nowego
|
Wysłany: 10-12-2009, 22:21
|
|
|
Bdm$ka, Poniosło mnie, nie ma sprawy, wyluzowałem. Przepraszam wszystkich. Świstaka NIE.
Pozdrawiam, kariery na tym forum nie mam zamiaru robic |
_________________ -=www.alfaholicy.org=-
-= Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V =-
-= Sklep Alfa / Lancia / Fiat =- |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 10-12-2009, 22:25
|
|
|
phantom71, nie chodzi o karierę i zapraszamy do udzielania się mimo wszystko,ale najlepiej będzie jak załatwisz to przez PW.
Witamy |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 11-12-2009, 00:10
|
|
|
phantom71 napisał/a: | słuchaj a czy Ty możesz się pochwalic czymś sprawnym w aucie? |
chyba raczej wszystkim... tylko akumulator słabo kręci...
widzisz to nie jest 10 letnia alfa tylko 20 letnie tipo które ma przefikane prawie 230tyś km... z czego pewnie z połowę na LPG...
właśnie w chwilo obecnej doprowadzam go do porządku więc daruj sobie proszę te docinki to nie miejsce.
skoro dysponujesz większą wiedzą i doświadczeniem pomurz koledze który ma podobny problem i podpiął się pod temat
pozdrawiam |
|
|
|
|
pawka35
|
Wysłany: 14-12-2009, 20:49
|
|
|
Na razie uszczelniłem połączenie -kolektor wydechowy do filtra powietrza i jest różnica obroty wzrosły z 2300 na 2800 Dalej nie wiem co to jest. |
_________________ Tipo 1.4 i.e 90r |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|