|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wachacze w temprze |
Autor |
Wiadomość |
marianeq
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 14-10-2007, 19:09 wachacze w temprze
|
|
|
normalnie nie mam juz sily ciagle mi sie psuje zawieszenie w moim makaronie a mechanicy mowia kazdy co innego pomozcie
** Dodano: 14-10-2007, 20:11 **
wczoraj bylem u mechanika i wymienialem wachacz i po wymianie strasznie zaczol strzelac mechanik powiedzial ze to zwrotnica za slabo trzyma sforzen czy t omozliwe czy znow mi sciemniaja to pukanie slychac gdy jade prosto i przy skrecaniu pomozcie |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 14-10-2007, 19:29
|
|
|
Możliwe że otwór w zwrotnicy jest uszkodzony i sworzeń przeskakuje zamiast się trzmać nieruchomo. Przedewszystkim poszukaj jakiegoś dobrego warsztatu gdzie solidnie zrobią Ci to co trzeba skoro sam nie masz takich możliwości. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
marianeq
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 14-10-2007, 19:32
|
|
|
ale czy dadza rade skrecic to tak zeby sforzen byl nie ruchomo bo jezeli otwor w zwrotnicy jest wyrobiony to nie wiem czy dadza rade |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 14-10-2007, 20:23
|
|
|
Zalezy jak bardzo jest otwór rozbity, jesli minimalnie to można deko podeszlifować tą taką szeline żeby można było mocniej skręcić śrubą to miejsce a tym samym docisnąć sworzeń. Niestety to już taka troche partyzantka |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
maro
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 17 Wrz 2006 Posty: 63 Skąd: Strzelin
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 15-10-2007, 06:40
|
|
|
Ja miałem niedawno to samo. Też mnie ściemniali na warsztacie i każdy mówił co innego. Dlatego pojechałem na stacje diagnostyczną (tam gdzie przegląd) i powiedziałem gościowi co słychać i niech tam obiektywnie powie co dolega. Wiadomo że będzie obiektywny bo przecież mu rybka co mam nie sprawne. Koleś na kanale podniósł jeszcze auto i jak zaczął szarpać to było widać jak na dłoni. Okazało się że sworzeń wahacza lata sobie w zwrotnicy. Wymieniłem wahacz i nic. Pojechałem w końcu do znajomka i okazało się że to w zwrotnicy było już "jajo". Po wymianie na nową zwrotnicę (inną używkę) chodzi jak nówka. |
_________________ Tempra 1,6 wtrysk +Gaz, digital i elektryka - SPRZEDANA
Jest BRAVO HGT (2,0) +Gaz |
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: 15-10-2007, 07:08
|
|
|
Hipo napisał/a: | Zalezy jak bardzo jest otwór rozbity, jesli minimalnie to można deko podeszlifować tą taką szeline żeby można było mocniej skręcić śrubą to miejsce a tym samym docisnąć sworzeń. Niestety to już taka troche partyzantka |
ja juz taki zabieg na lewej zwrtonicy stosowalem, na szczescie minimalnie otwor byl podrobiony, operacja z boschem w reku pomogla i smigam do dzisiaj bez problemu |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|