|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wypadające biegi |
Autor |
Wiadomość |
Karpik
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 11 Paź 2008 Posty: 201 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 22-03-2009, 09:54 Wypadające biegi
|
|
|
Powiedzcie mi czemu przy mocniejszym skręcie w prawo wypadają mi biegi które idą do góry (1,3,5) słyszałem że Cięgna są blisko układu kierowniczego , ale czy to może być przyczyną?? zresztą w moim poprzednim Tipo (1,6) nie miałem tego problemu:/ niby nie jest to nic poważnego ale denerwuje |
_________________ Nie ważne co robisz, ważna jak to robisz |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 22-03-2009, 10:43
|
|
|
Karpik, cięgna są bardzo blisko układu kierowniczego,ponieważ są połączone z przekładnią kierowniczą przez tzw sierżanta.Poszukaj na forum bo było tego dużo,ale na pewno musisz zacząć od dobrego zlania olejem tego całego ustrojstwa na przekładni czyli właśnie sierżanta.
EDIT:hehe się zgraliśmy |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
kubek
Pomógł: 12 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 459 Skąd: Bobrowice
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 22-03-2009, 15:13
|
|
|
Karpik, mialem to samo i co sie okazalo to poduszki od silnika i skrzyni byly stare i nadawaly sie do wymiany. Wymienilem i jest ok. |
|
|
|
|
Karpik
|
Wysłany: 23-03-2009, 09:39
|
|
|
kubek, bardzo możliwe że to poduszki bo mi jeszcze cholernie drążkiem telepie |
|
|
|
|
kubek
Pomógł: 12 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 459 Skąd: Bobrowice
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 23-03-2009, 10:10
|
|
|
Karpik, ja z poczatku nie wiedzialem co moze byc, kombinowalem, przestawialem na poduszkach skrzynie itp. nic nie dawalo. i ktoregos dnia zszedlem do kanalu zobaczyc czy nic od spodu nie widac i zauwazylem ze poduszki sa spekane i cale zmorszale. pojechalem do sklepu i kupilem komplet (3szt koszt ok 130zl) zalozylem i wszystko jest ok. tak ze radzil bym sprawdzic poduszki. |
|
|
|
|
Karpik
|
Wysłany: 24-03-2009, 12:17
|
|
|
ok jak dostanę teraz trochę:) gotówki to zacznę działać |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|