|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Gumowy przewód |
Autor |
Wiadomość |
M@ciej
Pomógł: 1 raz Wiek: 57 Dołączył: 22 Lut 2005 Posty: 110 Skąd: Węgielsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 25-09-2006, 08:52 Gumowy przewód
|
|
|
Witam !
Moje pytanie dotyczy przewodu gumowego idącego od serwo hamulca, który swój koniec ma gdzieś w okolicach gaźnika. Nie to jest jednak istotne. W przewód ten gdzieś w połowie długości wprowadzony jest trójnik. Jedena z końcówek jest bez przewodu.
Czy tak ma być czy może czegoś jest brak ?
Jest to Tipo 1.4 rok 1990 silnik 160A1.000. |
_________________ Pozdrawiam !
Jeżdżę Tipo 2.0 16V
Szybko mija mi czas. |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-09-2006, 11:19
|
|
|
jeżeli jest zaślepiona to jest OK a jeśli nie to trzeba się zastanowic. przewod ten jest od podciśnienia. |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
Broadway
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 15 Cze 2005 Posty: 199 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 25-09-2006, 19:57 Re: Gumowy przewód
|
|
|
U mnie jedna z rurek idzie do modulu zaplonowego, a druga do ekonomizera na desce rozdzielczej |
|
|
|
|
kubuś
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 27-09-2006, 09:17
|
|
|
Ja mam tipka z '92 i na wtrysku, więc może się różnić. U mnie z tego trójnika idzie do modułu sterowania('komputer'). Jest to przewód podciśnieniowy, który wspomaga pracę serwa. jeśli na trójniku nie ma przewodu, a jest drożne przejście to zaraz będziesz miał 'twardy' hamulec-tak jak by serwo nie działało. Jeśli z humulcem jest wszystko ok, to podejrzewam, że nie ma się o co martwić. No chyba, że powinno to być podłączone gdzieś do silnika,ale tu Ci niestety nie pomogę, bo nie znam tego silnika aż tak dobrze Przy swoim jestem bardzej obcykany. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 i.e. '94 r. |
|
|
|
|
Broadway
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 15 Cze 2005 Posty: 199 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 27-09-2006, 19:02
|
|
|
kubuś napisał/a: | jeśli na trójniku nie ma przewodu, a jest drożne przejście to zaraz będziesz miał 'twardy' hamulec-tak jak by serwo nie działało. |
Zrob sobie test i odepnij przewod od trojnika, a zobaczysz ze nie bedzie to mialo wyczuwalnego wplywu na hamulec. Jeśli bedziesz miał nieszczelność w układzie podciśnieniowym, to zauważysz to na podcisnieniowym ekonomizerze na desce rozdzielczej (bedzie slabo reagował). |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|