Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
oznaczenie reduktora lovato
Autor Wiadomość
moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 10-05-2006, 21:47   oznaczenie reduktora lovato

witajcie, mam taki mały problem z reduktorem tj. niewiem gdzie jest jego oznaczenie tudziez model . chodzi o reduktor podciśnieniowy lovato. co jest śmieszne powinienem mieć to wpisane w papierach od gazu a tego tam niema :red_kartka: .

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 10-05-2006, 22:22   

nie jest to śmieszne a po...rąbane powiedzmy, ale w papierach od gazu masz często różne cuda;
ja miałem reduktor do instalki niby z krakowskiej firmy AutoGaz Centrum, a na nim naklejkę AGC, za tm wszędzie w papierach producent i rodzaj reduktora mam AGC...
dopiero pod naklejką pisze coś, że lovato i jaki i dopiero po tym membran do niego szukałem... papiery to jedno, rzeczywistość drugie...
oznaczenie powinno jakieś być na deklu, tym najbardziej zewnątrznym co dookoła jest na kilku śrubach złapany; na środeczku i na obwodzie coś może...
a na co ciebie toto? jak do membran i części zapasowych - to i bez oznaczenia jak ktoś w sklepie (sprzedawca)/warsztacie z częściami LPG ma pojęcie to tylko zerknie i sprzeda Ci dobre, bez czytania oznaczeń...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

moley 

Wysłany: 10-05-2006, 23:05   

raz jak membrany kupowałem to bez patrzenia koleś dał bo pamiętał co u mnie montował wszak to mój dobry znajomy był ale teraz go nima to się pytam bo z szopgaz.pl bede zamawiał bo taniej dla mnie bedzie a tam mnustwo numerków i modeli. zdejme go jeszcze i zajże podspód a może coś znajde

takie oto nowinki mam jeszcze:

zestaw naprawczy reduktora u jednego gazownika (nie bedem palcem wskazywac ktory to) to se od tak poprostu wbili mi nóż w plecy mówiąc 200zł :red_kartka:

drugi gazownik to powiedział 400zł regeneracja :red_kartka: ( za 320zł ja mam nówke w kartonie)

trzeci natomiast przerósł moje oczkiwania i dobił mnie ceną

1300zł

czemu az tyle?? napewno to was zastanawia :D

ano dlatego że trzeba zamontować NOWĄ INSTALACJE GAZOWĄ
ot i fachowiec

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 11-05-2006, 15:21   

haha naprawdę dobre... :badgrin:
ja jak u siebie szuakłem to najtaniej do lovato 75-80zł, czy gdzieniegdzie 90-100; osobiście dałem 90 za orginalny zestaw, naprawdę OK, a potem znalazłem taniej idento :evil:
a za nowy taki reduktor chcieli (cały) 200zł równe tam gdzie zakładali mi instalkę jak pytałem... tu się zastanowiłem na moment, tylko 100ka różnicy, ale jak miałe w super stanie, prawie nówka :D tylko membrany po przejściach to zawsze 100ka w kieszeni...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 12-05-2006, 20:45   

z tym jest tak samo jak robia inne firmy,kupuja towar z chin,turcji przeklejaja swoje oznaczenia,loga i sprzedaja to jako ich produkt,nie polecam... i później wychodza z tego różne jaja podczas użytkowania
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

moley 

Wysłany: 12-05-2006, 20:59   

przyjzałem się papiurkom jeszcze raz czy przypadkiem się nie walnąłem ale te oznaczenia tam to były ich oznaczenia katalogowe :D

btw. znalazłem to oznaczenie :D było pod uszczelką taką mała która jest pod elektrozaworem z przycieskiem od ssania (to z boku) , jakbym przy pierwszej regeneracji obejzał dokładnie i zaznaczył go dużymi literkami i cyferkami to by nie było problemu

Odpowiedz do tematu