|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
oznaczenie reduktora lovato |
Autor |
Wiadomość |
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 10-05-2006, 21:47 oznaczenie reduktora lovato
|
|
|
witajcie, mam taki mały problem z reduktorem tj. niewiem gdzie jest jego oznaczenie tudziez model . chodzi o reduktor podciśnieniowy lovato. co jest śmieszne powinienem mieć to wpisane w papierach od gazu a tego tam niema . |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 10-05-2006, 22:22
|
|
|
nie jest to śmieszne a po...rąbane powiedzmy, ale w papierach od gazu masz często różne cuda;
ja miałem reduktor do instalki niby z krakowskiej firmy AutoGaz Centrum, a na nim naklejkę AGC, za tm wszędzie w papierach producent i rodzaj reduktora mam AGC...
dopiero pod naklejką pisze coś, że lovato i jaki i dopiero po tym membran do niego szukałem... papiery to jedno, rzeczywistość drugie...
oznaczenie powinno jakieś być na deklu, tym najbardziej zewnątrznym co dookoła jest na kilku śrubach złapany; na środeczku i na obwodzie coś może...
a na co ciebie toto? jak do membran i części zapasowych - to i bez oznaczenia jak ktoś w sklepie (sprzedawca)/warsztacie z częściami LPG ma pojęcie to tylko zerknie i sprzeda Ci dobre, bez czytania oznaczeń... |
|
|
moley
|
Wysłany: 10-05-2006, 23:05
|
|
|
raz jak membrany kupowałem to bez patrzenia koleś dał bo pamiętał co u mnie montował wszak to mój dobry znajomy był ale teraz go nima to się pytam bo z szopgaz.pl bede zamawiał bo taniej dla mnie bedzie a tam mnustwo numerków i modeli. zdejme go jeszcze i zajże podspód a może coś znajde
takie oto nowinki mam jeszcze:
zestaw naprawczy reduktora u jednego gazownika (nie bedem palcem wskazywac ktory to) to se od tak poprostu wbili mi nóż w plecy mówiąc 200zł
drugi gazownik to powiedział 400zł regeneracja ( za 320zł ja mam nówke w kartonie)
trzeci natomiast przerósł moje oczkiwania i dobił mnie ceną
1300zł
czemu az tyle?? napewno to was zastanawia
ano dlatego że trzeba zamontować NOWĄ INSTALACJE GAZOWĄ
ot i fachowiec |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 11-05-2006, 15:21
|
|
|
naprawdę dobre...
ja jak u siebie szuakłem to najtaniej do lovato 75-80zł, czy gdzieniegdzie 90-100; osobiście dałem 90 za orginalny zestaw, naprawdę OK, a potem znalazłem taniej idento
a za nowy taki reduktor chcieli (cały) 200zł równe tam gdzie zakładali mi instalkę jak pytałem... tu się zastanowiłem na moment, tylko 100ka różnicy, ale jak miałe w super stanie, prawie nówka tylko membrany po przejściach to zawsze 100ka w kieszeni... |
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 12-05-2006, 20:45
|
|
|
z tym jest tak samo jak robia inne firmy,kupuja towar z chin,turcji przeklejaja swoje oznaczenia,loga i sprzedaja to jako ich produkt,nie polecam... i później wychodza z tego różne jaja podczas użytkowania |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
moley
|
Wysłany: 12-05-2006, 20:59
|
|
|
przyjzałem się papiurkom jeszcze raz czy przypadkiem się nie walnąłem ale te oznaczenia tam to były ich oznaczenia katalogowe
btw. znalazłem to oznaczenie było pod uszczelką taką mała która jest pod elektrozaworem z przycieskiem od ssania (to z boku) , jakbym przy pierwszej regeneracji obejzał dokładnie i zaznaczył go dużymi literkami i cyferkami to by nie było problemu |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|