|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tipo 1.4 nie odpala, zasilanie Pb+LPG iskra jest. |
Autor |
Wiadomość |
mafia241
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-01-2012, 14:28 Tipo 1.4 nie odpala, zasilanie Pb+LPG iskra jest.
|
|
|
Witam
Jak w temacie tipo 1.4 Pb+LPG nie odpala. Raz już nie odpalał ale to było jakieś 3 miesiące temu. Podjechałem pod dom zgasiłem i po 3 godzinach znów chciałem odpalić i niestety nie dało rady. Próbowałem odpalić z LPG i Pb i nic. Rano odpalił jakby nic się nie stało. Raz dokładnie to samo zrobił podczas jazdy z tymi samymi objawami, zatrzepało nim i zgasł. Dziś znów podjeżdżam pod dom i po 5 godzinach stania nie odpalił ani na Pb ani na LPG. Wykręciłem świece po kilkunastu krotnym kręceniu i iskra jest mocna, tylko że świece są suche bez śladu paliwa a chyba po długim kręceniu powinno być je widać? Dziwi mnie to że nie odpala teraz ani na LPG ani Pb czyli tak jak by w ogóle paliwa nie dostawał. Dodam że pomiędzy okresami nie odpalania auto odpala od pierwszego razu zarówno na Pb jak i LPG (przełączne manualne rodzaju podawanego paliwa) nawet przy niskich temperaturach.
Czy ktoś jest w stanie mi coś poradzić bo już nie mam pomysłów.
pozd. |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 26-01-2012, 14:38
|
|
|
sprawdz czy pompa paliwa działa i zawory od gazu sie otwieraja jak nie bedzie chciał zapalić psiknij w dolot startera plaka czy dezodorant nawet i bedzie wiadomo czy to układ paliwowy (gaz) też moze centralka od gazu szwankuje |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
palidzojnt221
Pomógł: 15 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Wrz 2010 Posty: 700 Skąd: Morawica
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 26-01-2012, 21:18
|
|
|
mi się wydaje że jak nie chce gadać ani na gazie ani na benzynie a potem i na tym i na tym pali to tak jak już tv sugestia padła na przełącznik od gazu może się zacina w położeniu neutralnym i ani nie otwiera zaworu od paliwa ani od gazu, spróbuj jak nie będzie chciał odpalić wyjąć przełącznik od gazu i zrobić zworke, chyba czerwony z niebieskim to benzyna, nie musisz się bać że coś się spali bo jest bezpiecznik zapewne od tego i wrazie W to jego szlak trafi |
_________________ Kowalski, Było Tipo 1.4, VW golf II 1.8 Polonez Caro 1.6 GLE, Fiat 126p el 2000r, Audi a4 b5 1.8 benzyna 125qni;P VW vento 1.8 90HP 94rok, obecnie żona ujeżdza honde accord 6 usa 3.0v6 |
|
|
|
|
kamilsitek1983
Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Mar 2006 Posty: 757 Skąd: sanok
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 26-01-2012, 21:57
|
|
|
czujnik polozenia walu pada |
_________________ aktualnie 406 kombi 2.0 16v+lpg |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|