|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tipo okablowanie |
Autor |
Wiadomość |
pomarancz
witamy nowego
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 23-05-2008, 07:17 Tipo okablowanie
|
|
|
Witam.
To moj 1 post wiec sory jesli jest to juz gdzies ale nie znalazlem.
Wlaamali mi sie prosiaki do tipo(mam go 2 tygle) i nie wiem co chcieli zrobic ale powyrywali mi kabli pelno od strony drzwi kierowcy tam gdzie sa bezpieczniki.
Kable komplwetnie powyrywane z kostek, nie mam pojecia jak je podlaczyc.
Nie dzialaja mi szyby, centralny i auto nie odpala.
POMOCY
Prosilbym o foty pogladowe lub instrukcje z oznaczeniami kolorow kabli tak abym mogl dojac do ladu bo jest niezly sajgon a nie chce nic popalic(mam nadzieje ze nic nie jest popalone)
pzdr |
_________________ Ello wszystkim |
|
|
|
|
dcfan
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Paź 2007 Posty: 660 Skąd: Reda
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 23-05-2008, 10:30
|
|
|
Po pierwsze ODEPNIJ AKUMULATOR! Już szukam materiałów, które mogłyby ci pomóc. Najgorzej z tym, że tam sporo kolorów kabli się powtarza.
Btw, to niełego powera musieli mieć, skoro dali rade z puszki powyrywać kable od tyłu. Ja mam problem z dostępem nawet, jak sobie skrzynkę opuszczę na zawiaskach, muszę ją wykręcać żeby cokolwiek zdziałać.
** Dodano: 23-05-2008, 13:36 **
Będzie ciężko, popatrzyłem jak to wygląda i chyba w rękę schemat instalacji elektrycznej będzie trzeba wziąść.
Napisz co to za auto, jaki rocznik, silnik, gaźnik/wtrysk, jaka deska, jakie wyposażenie, czy masz czujniki drzwiowe we wszystkich drzwiach, co z centralnym itp, od tego zależy jak tam kable chodzą.
W razie czego mogę zdjąć skrzynkę i porobić zdjęcia, jeśli będzie to miało sens. |
_________________ Tipo 1.6 + skrzynia 1.4 '89 DGT gaźnik + Digiplex2 + LPG Fotele Recaro, boczki Sedicivalvole, MOMO
Daewoo Nubira kombi '99 1.6 16V 110KM |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-05-2008, 15:36
|
|
|
hehehe co za amatorszczyzna Tipola z gaźnikiem można spiąć na krótko prawie jak malucha z el. zapłonem trochę więcej roboty ale i tak prościzna bo w zamieszkałych czasach coś takiego jak imbobliajzer czy fiat auto code to był luksus dostępny po 94 chyba Trafili ci się nie lada złodzieje ale dobrze że go nie ukradli. Tak jak pisze dcfan, podaj jaki silniczek masz i rocznik. W razie czego mogę zaoferować pomóc w postaci zdjęć konsoli bezp. i okablowania do 1.4 gaźnikowca 94 rok. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
pomarancz
witamy nowego
|
Wysłany: 23-05-2008, 19:04
|
|
|
Ello
Autko z 92 roku, 1.6 na wtrysku deska ze zwyczajnymi zegarami.
Bym prosil foty i schemty ele szyb , centrala. Musze miec 5 postow zeby moc sciagac, chyba zaczne spamowac wryyyy.
Nie rozumien dlaczego bez centralnego i szyb nie pali, cos jest nie tak jeszcze. Kabli tumult
Help koledzy |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-05-2008, 21:15
|
|
|
Nie pali bo przerwali zapewne więcej kabli co do spamowania nie radzę prezes cię pogoni i nici z jakiej kolwiek pomocy Jeśli potrzebujesz schematów a download'u a nie masz uprawnień napisz do tego pana na PW i opisz całą sytuacje http://forum.tempra.org/profiles/2.htm może zgodzi się udostępnić. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
pomarancz
witamy nowego
|
Wysłany: 24-05-2008, 17:31
|
|
|
Nie prosciej bedzie jak mi ktos sciagnie te schematy i wysle na maila?
Bym was o to prosil bo w kropce stoje z kablami a bez auta jka bez nogi.
Do mechanola nie dam bo bog wie co znajdzie i ile zabule.
Wyslijcie mi prosze te schematy na pomarancz44@wp.pl
z gory dzieki |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 24-05-2008, 18:49
|
|
|
http://forum.tempra.org/d...?cat=2&start=40
Masz tutaj 3 e-booki. Proponuję ściągnąć pierwszy, bo lepsza troche jakość jest.
Masz tam schematy i opisy.
Plik jest oznaczony jako "zielony" więc bez problemów możesz sobie go ściągnąć. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
pomarancz
witamy nowego
|
Wysłany: 29-05-2008, 20:03
|
|
|
Wielkie dzieki dla wszystkich za pomoc na ogolnym i privy!
Mam wszystko zalozone i smigaja szyby oraz centralny ale niestety auto nie ODPALA
Nie ma iskry i nie moge dosjsc co jest.
Dcfan pisal ze po 1 mam odkrecic akumulator(czego niestety nie zrobilem na poczatku), co moglo sie popalic czy inaczej uszkodzic bo nie mam pojecia gdzie szukac. |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 29-05-2008, 20:36
|
|
|
pomarancz, szukaj pod maską, nie pamiętam kolorów kabli itd. ale układ zapłonowy nie jest aż taki skomplikowany
sprawdź po kolei:
najpierw czemu nie odpala - brak iskry czy brak paliwa
jeśli paliwo to zawężasz sprawę do instalacji pompy,
jeśli brak iskry to trzba skontrolować czy są napiecia na cewce, przekaźnikach i tym module pod maską pod osłonką, komputerze, moze ktoś jeszcze coś doda |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|