|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
DGT czujnik temperatury |
Autor |
Wiadomość |
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 28-05-2007, 18:00 DGT czujnik temperatury
|
|
|
no więc tak od dłuższego czasu mam problem ze wskaźnikiem temp. silnika ... mianowicie ostro przekłamuje przy normalnie rozgrzanym silniku zamiast 90-95c pokazuje 110 a jak gdziekolwiek stanę w miejscu ( skrzyżowanie czy korek ) od razu idzie na maxa czyli 130C
... wentylator działa normalnie ... czujnik był wymieniany i nie pomogło .....
i teraz pytanie czy do tego czujnika w silniku mogę podłączyć jakiś inny ( nie zależny ) wskaźnik ??? czy raczej ten czujnik musi być podpięty do deski ?
** Dodano: 28-05-2007, 20:01 **
ewentualnie jaki dodatkowy czujnik polecacie ? |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 28-05-2007, 18:23
|
|
|
a sprawdzales wskazania deski po sciagnieciu kabla z czujki i dotknieciu go do masy? bo jesli bedzie roslo i pokazywalo max to bedzie podawac ze deska jest oki, ja tez cos podobnego mialem u siebie ale nie pokazywalo w z takim przeklamaniem jak u Ciebie ale tez czasem roslo nagle z 90 na 110 i po chwili spadalo, po zalozeniu nowego czujnika chwilke bylo oki ale pozniej znowu zaczelo sie paprac, kupilem tym razem oryginalny czujnik fiata i od tej pory nie ma tematu.. sprawdz jeszcze moze temat zakladajac oryginalny czujnik bo dzisiaj tych producentow jest w pieron a nie kazdy mysli o jakosci przy produkowanym klamocie..
** Dodano: 03-07-2007, 06:08 **
avenger85, albo deska nie ma masy i wariuje czujnik temp tak jak to sie dzieje u mnie od wczoraj, czujnik skaka jak mu sie podoba, po nacisnieciu hamulca ginie mi obrotek, po wlaczeniu kierunkow tez ginie obrotek.. podaje na ewidentny brak masy na desce.. dzisiaj bede dzialal w tym temacie |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|