Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
DGT czujnik temperatury
Autor Wiadomość
avenger85 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 28-05-2007, 18:00   DGT czujnik temperatury

no więc tak od dłuższego czasu mam problem ze wskaźnikiem temp. silnika ... mianowicie ostro przekłamuje przy normalnie rozgrzanym silniku zamiast 90-95c pokazuje 110 a jak gdziekolwiek stanę w miejscu ( skrzyżowanie czy korek ) od razu idzie na maxa czyli 130C
... wentylator działa normalnie ... czujnik był wymieniany i nie pomogło .....
i teraz pytanie czy do tego czujnika w silniku mogę podłączyć jakiś inny ( nie zależny ) wskaźnik ??? czy raczej ten czujnik musi być podpięty do deski ?

** Dodano: 28-05-2007, 20:01 **
ewentualnie jaki dodatkowy czujnik polecacie ?

opti 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 28-05-2007, 18:23   

a sprawdzales wskazania deski po sciagnieciu kabla z czujki i dotknieciu go do masy? bo jesli bedzie roslo i pokazywalo max to bedzie podawac ze deska jest oki, ja tez cos podobnego mialem u siebie ale nie pokazywalo w z takim przeklamaniem jak u Ciebie ale tez czasem roslo nagle z 90 na 110 i po chwili spadalo, po zalozeniu nowego czujnika chwilke bylo oki ale pozniej znowu zaczelo sie paprac, kupilem tym razem oryginalny czujnik fiata i od tej pory nie ma tematu.. sprawdz jeszcze moze temat zakladajac oryginalny czujnik bo dzisiaj tych producentow jest w pieron a nie kazdy mysli o jakosci przy produkowanym klamocie.. :roll:

** Dodano: 03-07-2007, 06:08 **
avenger85, albo deska nie ma masy i wariuje czujnik temp tak jak to sie dzieje u mnie od wczoraj, czujnik skaka jak mu sie podoba, po nacisnieciu hamulca ginie mi obrotek, po wlaczeniu kierunkow tez ginie obrotek.. podaje na ewidentny brak masy na desce.. dzisiaj bede dzialal w tym temacie

Odpowiedz do tematu