|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
co to za czujnik |
Autor |
Wiadomość |
GrzesiekK
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 16-10-2007, 12:05 co to za czujnik
|
|
|
Co to jest za czujnik i jakie ma zadanie umieszczony jest na grodzi obok czujnika od oparów benzyny podchodzi do niego wtyczka na 3 piny i podciśnienie z kolektora dolotowego. Ale nie jest to map sensor bo wiem jak wygląda map sensor i gdzie jest. On niema nic wspólnego z EGR-em bo jest oddzielny Ten czujnik ma kształt takiego jakby grzybka silnik 2.0 8V. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 16-10-2007, 17:33
|
|
|
mmm? niejest to coś na bloku silnika a bierze podciśnienie i nie jest to digiplex? a może tam ktoś połączył Ci ekonomizer jak masz?
** Dodano: 16-10-2007, 18:33 **
o, fotkę zrób |
|
|
GrzesiekK
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 16-10-2007, 18:40
|
|
|
Niemam moliwosci zrobi fotki ale w 2.0 16 V takiego czegos niema
** Dodano: 17-10-2007, 07:56 **
Prawdopodobnie jest to ekonomizer tylko że dochodzi do niego 3 kabelki ale jeden jest urwany ten brązowo biały rozebrałem wiązkę ale nie znalazłem drugiego końca tego kabelka. Ale obok jest gniazdo na jeden kabelek ale ma inne kolory i wchodzi do wiązki do komputera a nie jak pozostałe do wiązki na liczniki. Myślę ze ten kabelek od ekonomizera powinien mieć wtyczkę i wchodzić do tego gniazda moim zdaniem albo sie to rozpięło i urwało i wtyczka wypadła z auta albo poprzedni właściciel zobaczył ze sie urwała i poprostu ją wyżucił. Prosiłbym kogoś kto może to sprawdzić czy te kabelki są ze soba spięte nadmieniam ze mam problemy ze ssaniem i to może być tego przyczyna
** Dodano: 18-10-2007, 16:44 **
może ktoś kto silnik 2.0 8V mi odpowie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|