Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
co to za czujnik
Autor Wiadomość
GrzesiekK 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 16-10-2007, 12:05   co to za czujnik

Co to jest za czujnik i jakie ma zadanie umieszczony jest na grodzi obok czujnika od oparów benzyny podchodzi do niego wtyczka na 3 piny i podciśnienie z kolektora dolotowego. Ale nie jest to map sensor bo wiem jak wygląda map sensor i gdzie jest. On niema nic wspólnego z EGR-em bo jest oddzielny Ten czujnik ma kształt takiego jakby grzybka silnik 2.0 8V.

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 16-10-2007, 17:33   

mmm? niejest to coś na bloku silnika a bierze podciśnienie i nie jest to digiplex? a może tam ktoś połączył Ci ekonomizer jak masz?

** Dodano: 16-10-2007, 18:33 **
o, fotkę zrób
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

GrzesiekK 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 16-10-2007, 18:40   

Niemam moliwosci zrobi fotki ale w 2.0 16 V takiego czegos niema

** Dodano: 17-10-2007, 07:56 **
Prawdopodobnie jest to ekonomizer tylko że dochodzi do niego 3 kabelki ale jeden jest urwany ten brązowo biały rozebrałem wiązkę ale nie znalazłem drugiego końca tego kabelka. Ale obok jest gniazdo na jeden kabelek ale ma inne kolory i wchodzi do wiązki do komputera a nie jak pozostałe do wiązki na liczniki. Myślę ze ten kabelek od ekonomizera powinien mieć wtyczkę i wchodzić do tego gniazda moim zdaniem albo sie to rozpięło i urwało i wtyczka wypadła z auta albo poprzedni właściciel zobaczył ze sie urwała i poprostu ją wyżucił. Prosiłbym kogoś kto może to sprawdzić czy te kabelki są ze soba spięte nadmieniam ze mam problemy ze ssaniem i to może być tego przyczyna

** Dodano: 18-10-2007, 16:44 **
może ktoś kto silnik 2.0 8V mi odpowie

Odpowiedz do tematu