|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Błotnik przedni. |
Autor |
Wiadomość |
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 01-06-2011, 11:44 Błotnik przedni.
|
|
|
Jak większość zapewne wie od długiego już czasu szukam błotnika przedniego pod kolor. W sprawie felg z allegro też mi dobrze doradziliście, więc mam nadzieję że tu też otrzymam jakieś cenne wskazówki
Sprawa wygląda tak że w końcu udało mi się znaleźć błotnik pod kolor (kod lakieru się zgadza) ale jest na nim rysa... I teraz nie wiem co robić. Kupić go czy nie
Nie wiem kiedy nadarzy się kolejna okazja a mój już jest bardzo zgnity. Czy ktoś orientuje się może czy można tą rysę usunąć??
** Dodano: 01-06-2011, 12:45 **
gość chce za niego 50zł |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 01-06-2011, 11:51
|
|
|
D@wIdS, czym to usunąć to nie wiem, ale za te pieniądze to bym brał, bo tak jak sam napisałeś, nie wiadomo kiedy znowu znajdziesz coś takiego |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 01-06-2011, 11:53
|
|
|
D@wIdS, pastą lekko ścierną. Tylko zaraz po czyszczeniu spłukać porządnie, bo ta farba ze szrotu straszne smugi zostawia. Możesz jeszcze benzyną ekstrakcyjną, ale to ryzykowne. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
|
Wysłany: 01-06-2011, 11:54
|
|
|
Mam jeszcze jeden numer, ale tipo z tej aukcji nie wygląda za ciekawie, tym bardziej że leży na nim śnieg xD Zadzwonie do gościa i dowiem się czy jeszcze go w ogóle ma. Dwa dni mnie nie zbawią a może akurat będzie ładniejszy....
Jak nie to chyba wezmę ten.. Coś trzeba będzie pomyśleć z tą rysą, bo mnie drażni |
|
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 01-06-2011, 11:55
|
|
|
D@wIdS, Bierz w ciemno i zakładaj od razu
Co od rysy, nie wydaje się głęboka, więc podjedź do sklepu z lakierami samochodowymi i niech koleś spróbuje ci znaleźc kredkę maskującą rysy w zbliżonym kolorze. Myślę że powinno pomóc |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
D@wIdS
|
Wysłany: 01-06-2011, 11:56
|
|
|
KrzychuB, No tam z początku jest do podkładu... |
|
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 01-06-2011, 11:57
|
|
|
D@wIdS, ale nie do gołej blachy więc kredka powinna to przykryc, podjedz i zapytaj jak Ci pisałem. I bierz to od razu |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-06-2011, 13:00
|
|
|
D@wIdS, zawsze możesz dobrać sobie mały pojemniczek lakieru i iśc do jakiegoś lakiernika co potrafi takie ryski wyeliminować, u mnie na temprze była podobna od wlewu paliwa do klamki drzwi przednich, malowałem próg chyba wtedy i przy okazji właśnie mi tą rysę z likwidował, z tego c opamiętam to maczał zapałkę w lakierze i delikatnie przesuwał nią po całej długości, potem jakoś to delikatnie wyrównał, poczekał aż wyschło i spolerował, na początku było widać tylko jak by była smuga po deszczu, tylko poziomo, nie pionowo, po którejś polerce pastą tempo widać tylko było z bliska odznaczenie się nowej warstwy lakieru, generalnie koszt nie duży a wygląda dużo lepiej niż rysa... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
D@wIdS
|
Wysłany: 01-06-2011, 13:08
|
|
|
Dzwoniłem do drugiego gościa, ale nie odbiera więc chyba wezmę ten póki jeszcze jest. Swoją drogą szukając tego błotnika pod kolor mogłem kupić całą blache do tipo bo proponowali maski, drzwi, klapy, ale nikt nie miał błotnika. Widocznie to słaby punkt tipo, i komu zależy na wyglądzie to wymienia jak już ruda bierze.
KrzychuB, Bdm, zawsze można nakleić tam naklejkę klubową
** Dodano: 14-06-2011, 12:45 **
Błotnik zamówiony... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|