|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Sterowanie kierunkiem nawiewu AHS zła pozycja klapki |
Autor |
Wiadomość |
paziak
Wiek: 33 Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 25 Skąd: Krasnystaw
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 07-03-2011, 20:18 Sterowanie kierunkiem nawiewu AHS zła pozycja klapki
|
|
|
Witam mam taki problem z moim nawiewem mianowicie gdy wybieram na panelu gdzie ma wiac to nie ma żadnej reakcji silniczka odpowiadajacego za ustawienie klapki.
Co najdziwniejsze gdy silniczek kręci na "sucho" to prawidłowo ustawia sie w 4 różnych pozycjach a gdy tylko przykręce go do nawiewu to słychac go tylko przez chwile jak zmienia pozycje a później ustawia sie tak że wieje troche na szybę i na nogi .
Dodam jeszcze że ustawiając klapke kierunku ręcznie (poruszałem tym elementem który napędza silniczek ) wszystko działa płynnie i nie stawia oporu.
Testowane na 2 panelach
Może ktos z forumowiczów miał podobny problem ? Przeszukałem juz sporo podobnych wątków ale nie znalazłem nic co by mi pomogło . |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 07-03-2011, 20:43
|
|
|
miałem podobny problem, poczytaj to może coś ci się przyda:
http://forum.tempra.org/t...lem-vt16702.htm |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
paziak
Wiek: 33 Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 25 Skąd: Krasnystaw
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 07-03-2011, 20:54
|
|
|
przestudiowałem ten temat wielokrotnie i niestety to nie to :/ walczę z tym od miesiąca i za każdym razem po kilku godzinach dłubania mam dość jednak teraz juz sie zmobilizowałem do działania bo chcę w końcu poskładać wnętrze żeby wszystko tak nie wisiało jak na chwile obecna
Problem rozwiązany jednak zimne luty na potencjometrze |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|