Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
chcieli mi wlepić 200zl + 2 pkt
Autor Wiadomość
avenger85 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 19-05-2007, 16:54   chcieli mi wlepić 200zl + 2 pkt

heh ale miałem akcje dzisiaj ... wsiadłem w auto dojechałem do pierwszego lepszego zakrętu ( na mieście ) po kolejnych 50 metrach pałkarz macha mi lizakiem zjechałem na bok ... myślę sobie co oni chcą ode mnie ? patrze a tu światła mam nie zapalone :sciana: ( najśmieszniejsze jest to że ja ZAWSZE zapalam światła ) to był pierwszy raz kiedy nie zapaliłem świateł i akurat musieli stać mi na drodze ..... no więc pałkarz podchodzi mi do auta otworzyłem szybę i mówię "dzień dobry nie zapaliłem świateł" on na to "tak to też proszę dokumenty i zapraszam do radiowozu" gadam z gościem a on próbuje mi jeszcze wmówić że jak wyjeżdżałem z zakrętu to tam był znak stop a ja sie nie zatrzymałem i mówi "nie widziałem tego ale auto które jechało przed panem się nie zatrzymało tam a pan jechał zaraz zanim i też pan się chyba nie zatrzymał" ja na to że się zatrzymałem przed linią stopu i dopiero ruszyłem ... za takie manewry to pan dostanie 200zl + 2pkt ....gość mi wypisuję mandat a ja pytam czy te 2 pkt to konieczne on mówi ze nie ... i nagle sie pyta to ile panu wpisać na tym mandacie ? mówię że możliwie najmniej koleś mówi ze wypisze mi 100 zl .... gadam sobie z nim dalej ... pochwaliłem się że pracuje w sklepie gdzie mamy np automatyczne włączniki świateł a osobiście tego nie używam bo zawsze zapalam,itd a to był pierwszy raz
on się popatrzył na mnie i mówi to ja panu tego mandatu nie będę wypisywał ale przyjdę tam do was do sklepu i oczekuje miłej obsługi i dużych rabatów ... i z wielkim uśmiechem na twarzy podziękowałem i odjechałem :) ))))

Adonay 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 19-05-2007, 17:20   

Zaoczna łapówka :P A tak serio, to miałeś po prostu pecha. Ja światła włączam bezwiednie, czasem nie pamiętam nawet kiedy je włączyłem i boję się o podobną przygodą jak Ty miałeś ;) To jest najgorsze - płacić za jedyny błąd
     Moneta

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 19-05-2007, 19:02   

No to ładnie.A mówili że teraz nici z łapówki :badgrin:
Ja robię taki myk że NIGDY nie wyłączam świateł.Dobrze że gasną po zgaszeniu silnika. 8) 8)
     assistance   Moneta

Ninja 

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 19-05-2007, 19:07   

ja tak samo mam w subaru. wlaczam stacyjke to wlaczaja sie swiatla. wogole zapomnialem ze mam jakikolwiek wlacznik do swiatel. 8)

www.budowork.pl
     assistance

Adonay 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 20-05-2007, 09:51   

A to ponoć zużywa bardziej akumulator, jak przy zapłonie od razu światła się zapalają ?
     Moneta

MiKuS 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 20-05-2007, 09:59   

No ponoć, ale teraz, jest ciepło i samochód pali na dotyk, to jakie tam zużywanie akumulatora...
Jakbyś zimą piłował na światłach to raz, że rozrusznik ma mniejszy moment, no i dłużej będziesz z tymi światłami piłował to aku dostanie wtedy w dupę.

avenger85 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 20-05-2007, 13:07   

można też zastosować automatyczny włącznik ...zapala światła nie po przekręceniu stacyjki ale dopiero po odpaleniu silnika( w momencie kiedy alternator zaczyna ładować) więc nie ma problemu z katowaniem aku

Odpowiedz do tematu