|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Ciekawy kierowca...:) |
Autor |
Wiadomość |
Pawel_Ostrow
Wiek: 37 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 57 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 04-11-2006, 18:51 Ciekawy kierowca...:)
|
|
|
Wczoraj widziałem (praktycznie obok mnie) jak koleś wjeżdżajac pod most miał za dużo, konkretnie za wysoko na pace, wiózł tam koparke i ta łycha była za wysoko. Efekt - potężny huk, pył, iskry - zawadził tym o "sufit" wiaduktu:D
www.promax.media.pl/~moper/koparka1.jpg tutaj widać że dużo za dużo nie wystawało, tarł tak przez pół mostu...
Dobrze że jechałem w przeciwnym kierunku bo troche gruzu mogłoby na mnie spaść.. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 04-11-2006, 21:59
|
|
|
moe pierwszy raz widać takiego mistrza... ja widywałem fotki jak to się ukruszy porządnie wiadukt kolejowy, a swego czasu koło mnie jak ekspresówkę budowali nową (jeszcze dobudowują) to jak mosty ponad nią pobudowali to jeden TIRowiec się nie zastanowił ile mierzy... jak sobie w nowy most wjechał, to już tak został na 3 m-ce, tyle czasu do kawałka betonu i pręta most rozbierali... straszy ten tir w moście długo... |
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 05-11-2006, 10:54
|
|
|
Czasami to nie wina TIR-owców tylko drogowców, bo zalewają dziury w asfalcie kilka razy przez co asfalt jest "wyżej" i zamiast prześwitu np. 230cm. jest 215
Ale czemu rozbierali most skoro z reguły spuszczają powietrze z kół i na "flakach" wyjeżdżają |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 05-11-2006, 11:18
|
|
|
I tak dobrze przymocował tą koparkę, że mu nie spadła jak tarła o górę. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Pawel_Ostrow
Wiek: 37 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 57 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 05-11-2006, 11:22
|
|
|
W tym przypadku (omawianym przeze mnie) nie rozbierali mostu Kolega opowiada o innej sytuacji a tam koles mogl troche wiecej wystawac i to tarcie to nie było zwykłe tarcie ale coś konkretniejszego |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|