|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
karta pojazdu |
Autor |
Wiadomość |
maxio
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Cze 2006 Posty: 73 Skąd: legnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 08-07-2006, 15:56 karta pojazdu
|
|
|
pytanko. słyszałem że kto rejestrował auto i zapłacił za karte pojazdu 500 zł to teraz może domagać się zwrotu kasy czy ktoś coś wie na ten temat i jak to się załatwia :dance: :dance: |
_________________ siemka / było tipo 1.4 ie |
|
|
|
|
ManiekPIM
Wiek: 42 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 120 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-07-2006, 09:39
|
|
|
EEEE prawo nie działa wstecz
Wątpie |
_________________ W Temprze pokochałem moją Żonę raz pierwszy . |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 09-07-2006, 20:16
|
|
|
maxio napisał/a: | może domagać się zwrotu |
Domagać się zawsze możesz
Możesz się domagać zwrotu akcyzy w paliwie, zwrotu opłaty za czynsz, zwrotu opłaty klimatycznej itp.
Tylko, nawet gdyby państwo było tak łaskawe, że zwróciłoby Ci kasę (szansa jak 1-1000) to jak sądzisz od kogo tą kasę by wzięło?????
Z kapelusza, czy z budżetu???
Budżet to chyba nie muszę tłumaczyć z czyich środków finansowych się składa.
Dostałbyś zwrot 425zł, a Państwo w ciągu pół roku by Ci to odebrało w postaci zwiększonej akcyzy w paliwei, gazie, energii elektrycznej!!
Podobnie było z acyzą na którą Polacy malkontenci narzekali i słali skargi do Trybunału pomimo, że każdy kręcił wałki i wpisywał wartośc auta zaniżoną kilkadziesiąt razy.
Teraz niedługo wprowadzą podatek ekologiczny i już nikt oszukiwać nie będzie ani sprowadzać aut 10-letnich bo zapłaci za nie samego podatku kilka tysięcy |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|