|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[problem] Okazyjne Tipo na części |
Autor |
Wiadomość |
Rajek
Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 453 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 11-05-2011, 23:42
|
|
|
D@wIdS, Nie dziwi Cie że koleś tak tanio sprzedaje? Jak podpiszesz z nim umowę to jesteś stracony. Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny zapuka do Ciebie byś zapłacił zaległe składki, plus mega-super-duper wysokie odsetki i jeszcze większe odszkodowanie. Pewnie z tąd cena symboliczna, gdyż nie tyle co kolo chce się pozbyć złomu, a problemów z nim związanych
** Dodano: 12-05-2011, 00:46 **
Jeżeli chcesz Tipo na części z wyposażeniem, jedź za granicę. Tipo z Niemiec będzie Cie kosztowało ~10euro, a na tamten rynek auta były przeważnie dobrze wyposażone. Wynajmiesz lawetę za 300zł za dobę, jakieś cło opłacisz. Auta nie rejestrujesz w kraju (jeszcze lepiej kupić bez prawa rejestracji). Wyciągasz co najlepsze, resztę opychasz i śpisz spokojnie |
_________________ Był:
Tipo 1.4 94r
Chevrolet Spark 0.8L 2008r
Tempra 1.6 LPG 91r
Jest:
ZTM |
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 12-05-2011, 09:43
|
|
|
Czyli nie wyrejestruje samochodu jak nie będę miał opłaconego OC? Musiał bym opłacić wszystkie składki + odsetki i inne duperele które wyniosą zapewne tyle co dobre auto?
Rajek specjalnie do Niemiec nie będe jechał. To tipo jak bym kupił to zupełnie okazyjnie i można powiedzieć przez przypadek. Jak się nie uda to trudno, chociaż szkoda mi tego wyposażenia
Cały czas kombinuje jak by tu bez konsekwencji nabyć tego tipacza.
Rajek napisał/a: | D@wIdS, Nie dziwi Cie że koleś tak tanio sprzedaje? |
Koleś pół wyposażenia z domu sprzedał za grosze żeby mieć na alkohol wiec nie
** Dodano: 12-05-2011, 10:48 **
Emf napisał/a: | Świstak napisał/a: | przypominam że auto nie ma OC, żaden szrot nie przyjmie auta bez oc, |
Nie ma już szrotów, ładnie nazywane stacje demontażu, i nic ich nie interesuje, czy auto ma opłacone OC.
To już problem właściciela.
Za to przy wyrejestrowaniu w WK zażądają polisy do wglądu.
D@wIdS, podjedź do stacji demontażu i zapytaj ile Cię będzie kosztowało odstawienie do nich niekompletnego auta.
P.S. Jak ktoś oddaje auto do skupu zwykłego złomu to jest albo idiotą, który później będzie płakał i narzekał jak to w Polsce jest źle bo ma płacić OC za auto, którego nie ma i nie może nic z nim zrobić, albo lubi jak mu adrenalinka wysoko skacze |
A jak bym wziął ten samochód bez żadnych umów, oddał gościowi blachy i dowód czyli za samą kasę, w jednym dniu rozebrał wszystko a w następnym pociął i sprzedał w częściach karoserie to w razie W kto by miał problemy? Przecież mi nie udowodni że kupiłem od niego to auto a tipo też mam więc części mogłem sobie kupić na allegro czy gdziekolwiek indziej. |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
kaminkrz
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 547 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 12-05-2011, 13:28
|
|
|
D@wIdS napisał/a: | gdziekolwiek indziej. |
Tak.
D@wIdS napisał/a: | na allegro |
To już jest do wglądu i do sprawdzenia. |
_________________ Zapraszam na forum:
http://forum-laptopy.info.pl/index.php |
|
|
|
|
Rajek
Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 453 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 12-05-2011, 13:59
|
|
|
D@wIdS napisał/a: | Przecież mi nie udowodni że kupiłem od niego to auto a tipo też mam więc części mogłem sobie kupić na allegro czy gdziekolwiek indziej. |
A nr silnika czy szyb?
Może też użyć tego tematu jako dowodu |
_________________ Był:
Tipo 1.4 94r
Chevrolet Spark 0.8L 2008r
Tempra 1.6 LPG 91r
Jest:
ZTM |
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 12-05-2011, 20:03
|
|
|
Rajek Nie napisałem nic że go kupiłem tylko że się zastanawiam
Z silnikiem to jeszcze nie wiem co zrobie. Szyb nie mam w planach wymieniać bo mam całe ale gdybym miał już gdzieś je schować to na pewno nie u siebie
Ale to ostateczność. Koleś niby w poniedziałek jedzie do roboty (gdzieś koło Wrocławia) i niby tam ma dokumenty, chociaż nie chce mi się w to wierzyć bo kto wozi ze sobą dowód do roboty jadąc PKSem czy pociągiem
Ale zobaczymy jak to się rozwinie
kaminkrz racja nie pomyślałem o tym
** Dodano: 20-05-2011, 10:50 **
Koleś miał pojechać niby gdzieś do roboty a widziałem go wczoraj
Nie wiem czy coś z tego wyjdzie |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|