Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Punkty karne
Autor Wiadomość
chmarka 

Województwo: Podlaskie
Wysłany: 08-06-2007, 22:19   

No ładnie koledzy jezdżą...
Ja dla odmiany mogesię pochwalićże w żadnuch policyjnych bazach nie figuruje :D
W maju stukneło 10 latek lak odebrałem prawko.. co prawda na początku mało się jezdziło, a potem troche człek nauczył się kombinować ;) a czy jezdże wolno?
Ostatnio udało mi się zozbujać swojego tipolota do 170 :evil:

Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 09-06-2007, 14:40   

Ja ostatnio nie przekraczam 102 km/h.

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 09-06-2007, 14:45   

Kaganiec w autokarze?

Raku 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 09-06-2007, 14:58   

krótka skrzynia :lol:
     Moneta

Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 09-06-2007, 17:21   

miszko napisał/a:
Kaganiec w autokarze?

Tak.

Radke 

Wysłany: 19-06-2007, 20:59   

To teraz ja się przyznam: "4"
Dawno, dawno temu za przekrczenie prędkości na autostradzie, notabene kompletnie pustej. "Proponowali" dużo więcej ale po negocjacjach skończyło się na 4 punktach i 200zł.
A co do prędkości do było lekko ponad 190.
Nie jest to powód do dumy; mogę się jednak pochwalić, że od kilku lat mam puste konto.

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

BeerfaN 

Wysłany: 20-06-2007, 09:17   

6 pkt i 500zł za wbicie się furą rodziców pod ciężarówkę.

Jechałem lewym, facet wepchnął się przede mnie - w celu ominięcia zjechałem na prawy pas i ŁUP w ciężarówkę (jechała szybciej od tego, co mi zajechał - dzięki temu mimo niezapiętych pasów nic mi się nie stało).

Zderzak cały, za to wszystko ponad nim ścięte gładko aż do szyby.

"Zajechant" zwiał, niebiescy stwierdzili moją winę z braku świadków.

159A3.0000.75.37.430

Woks 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 20-06-2007, 15:32   

mnie zlapali w nocy perfidnie jak przejezdzalem przez czyzynskie
na czerwonym i bez pasow
10 pkt i 1000zl :red_kartka:
ale pocieszyli sie 50 zl :?

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 21-06-2007, 19:23   

ja chyba max dostałem 6pkt (miało być na początku 2) i ileśset za to, że na lodzie w zimie w sznureczku przy 20km/h jeden sk... ch... zł... co szukał 'sponsora' na remont najwidoczniej mi depnął po hamulcu, sam ujechał, ale mniej bo był już nie z górki a ja na górce... nic się nie stało, nawet rysy na zderzakach (przy tej prędkości...) ale gościu buuuurzy.... chciał wyłudzić w łapę kasę 'na przegląd w ASO bo się w środku coś mogło zepsuć', jak powiedziałem by zapomniał (chyba z 800zeta zszedł na 600zeta) to proponował w warsztacie i zaraz komóra 'Zośka, otwieraj warsztat, bedzie robota' to na to go tym bardziej wyśmiałem (bo wziąłby kasę a do _swojego_ warsztatu zrobić sobie przegląd nawet by nie wjechał) no to tel po pały i wyzwiska...w międzyczasie z auta gościa wytoczyl się i po cichutku odszedł jego kolega, taki przy sobie i chyba 'z nadciśnieniem' :badgrin: bo mocno czerwony i się zataczał jak szedł... pały po 3 godz przyjechały, zdjęcia itp, trzeźwi wszyscy, nie ma śladu nigdzie... pogadanki pojedynczo... jeszcze mój ojciec podszedł to go tamten ch... zwymyślał bo tamten ch... w sumie cwaniakował do każdego... a stary gościu z gębą widać zrytą od wiśni chyba... albo cytrynówy za 2 zeta... 'Pan Właściciel' warsztatu i złomowiska... w BB... po pół godz pały powiedziały że nie ma śladu, wsio ok, więc każdy do domu, a ja bo oni muszą bo oni.... mam mieć mandat 100zł i 2 pkty no bo coś trza (ech...)...

gościu jak zajarzył , że ch... dostanie to 'nagle się gorzej poczuł' i zażądał karetki i lekarza (takie nasze prawo...) i oględzin w wojewódzkim szpitalu na neurologii bo jak nie autu to pewno jemu (taaa....) się coś mogło stać od taaaakiego szarpnięcia bo mu głową zarzuciło (taaa... nasrane tam tylko miał i tyle...)...

no to pały zobowiązane przepisami po karetkę, ta za pół godziny, oglądają gościa (nic mu) ale ten uparty, to na nosze i wycieczka, pały erka ja autem i ojciec za mną... pojechaliśmy do szpitala, kolejna godzina, gościa oglądają i oglądają... wyszło znów że ściemnia maksymalnie sk..yn... ale go puścili, tylko ostatnia wymiana spojrzeń (a gdybym miał kija a pał nie było... ergh....).... pojechał ch.... ja do pał by prawko oddali, papiery... a pały że no , okale z uwagi na zaistniałą sytuację, że szpital też był itp muszą 'przekwalifikować' _czyn_ (ach, co za dumne słowo k...)na kolizję z narażeniem zdrowia itp itd i coś tam wymyślili nazwę długawą, bo takie było prawo i niestety...

nieoficjalnie potem jak z ojcem na boku gadali to sami gadali , że tamten gościu to kawał ch... ale oni muszą zachować pozory bezstronności bo z roboty polecą i wg prawa muszą napisać to co napisali... więc kilkaset zeta i 6 pktów wtedy.... a ile zdrowia na tego ch.. poszło... miałem jechać nawet do niego potem, 'kolegów' pytałem... ale jakimś cudem jakoś mi przeszło... miał szczęście... a miał mieć nieszczęście...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Radke 

Wysłany: 24-06-2007, 21:15   

No i już konto nie jest takie puste :D
Od wczoraj 2 punkty (100zł), oficjalnie za "niemanie" zapiętych pasów; mniej oficjalnie to powinno być 10 pkt i 500zł (prędkość 50/105)

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

Matizz 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 24-06-2007, 21:42   

Radke napisał/a:
za "niemanie"

Taki mały OT

Przypomniało mi sie kiedyś w telekspresie rozdawali złote czcionki za różne takie wpadki słowne, i jednego razu zacytowali treść mandatu, oczywiści autorstwa naszej wspaniała polskiej policji. Był to mandat za brak włączonych świateł mijania, no i w miejscu gdzie pisze się rodzaj przewinienia widniał napis „za niemanie świateł „ haha haha

EOT

POZDRO

PS wiem Radke, ze to z twojej strony celowy zabieg ale musiałem to napisać bo za każdym razem jak sobie to przypomnę to chce mi sie śmiać haha :D

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 24-06-2007, 22:33   

A powiem Ci więciej ;) Tego policjanta zwolinili z pracy i teraz pracuje jako woźny w szkole ;D

Odpowiedz do tematu