|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Punkty karne |
Autor |
Wiadomość |
chmarka
Wiek: 46 Dołączył: 04 Maj 2007 Posty: 21 Skąd: Długi Bród
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 08-06-2007, 22:19
|
|
|
No ładnie koledzy jezdżą...
Ja dla odmiany mogesię pochwalićże w żadnuch policyjnych bazach nie figuruje
W maju stukneło 10 latek lak odebrałem prawko.. co prawda na początku mało się jezdziło, a potem troche człek nauczył się kombinować a czy jezdże wolno?
Ostatnio udało mi się zozbujać swojego tipolota do 170 |
_________________ 1.4ie + LPG 836A4.000
Tipoloty wiecznie żywe!! |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 09-06-2007, 14:40
|
|
|
Ja ostatnio nie przekraczam 102 km/h. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 09-06-2007, 14:45
|
|
|
Kaganiec w autokarze? |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 09-06-2007, 17:21
|
|
|
miszko napisał/a: | Kaganiec w autokarze? |
Tak. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
|
Wysłany: 19-06-2007, 20:59
|
|
|
To teraz ja się przyznam: "4"
Dawno, dawno temu za przekrczenie prędkości na autostradzie, notabene kompletnie pustej. "Proponowali" dużo więcej ale po negocjacjach skończyło się na 4 punktach i 200zł.
A co do prędkości do było lekko ponad 190.
Nie jest to powód do dumy; mogę się jednak pochwalić, że od kilku lat mam puste konto. |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
BeerfaN
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 150 Skąd: Warszawa Marysin
|
Wysłany: 20-06-2007, 09:17
|
|
|
6 pkt i 500zł za wbicie się furą rodziców pod ciężarówkę.
Jechałem lewym, facet wepchnął się przede mnie - w celu ominięcia zjechałem na prawy pas i ŁUP w ciężarówkę (jechała szybciej od tego, co mi zajechał - dzięki temu mimo niezapiętych pasów nic mi się nie stało).
Zderzak cały, za to wszystko ponad nim ścięte gładko aż do szyby.
"Zajechant" zwiał, niebiescy stwierdzili moją winę z braku świadków. |
_________________ Temperówka 1,6 gaźnik'93 140kkm
159A3.0000.75.37.430 |
|
|
|
|
Woks
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-06-2007, 15:32
|
|
|
mnie zlapali w nocy perfidnie jak przejezdzalem przez czyzynskie
na czerwonym i bez pasow
10 pkt i 1000zl
ale pocieszyli sie 50 zl |
_________________ Fiat Tipo 1.4 i.e.
1994 |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-06-2007, 19:23
|
|
|
ja chyba max dostałem 6pkt (miało być na początku 2) i ileśset za to, że na lodzie w zimie w sznureczku przy 20km/h jeden sk... ch... zł... co szukał 'sponsora' na remont najwidoczniej mi depnął po hamulcu, sam ujechał, ale mniej bo był już nie z górki a ja na górce... nic się nie stało, nawet rysy na zderzakach (przy tej prędkości...) ale gościu buuuurzy.... chciał wyłudzić w łapę kasę 'na przegląd w ASO bo się w środku coś mogło zepsuć', jak powiedziałem by zapomniał (chyba z 800zeta zszedł na 600zeta) to proponował w warsztacie i zaraz komóra 'Zośka, otwieraj warsztat, bedzie robota' to na to go tym bardziej wyśmiałem (bo wziąłby kasę a do _swojego_ warsztatu zrobić sobie przegląd nawet by nie wjechał) no to tel po pały i wyzwiska...w międzyczasie z auta gościa wytoczyl się i po cichutku odszedł jego kolega, taki przy sobie i chyba 'z nadciśnieniem' bo mocno czerwony i się zataczał jak szedł... pały po 3 godz przyjechały, zdjęcia itp, trzeźwi wszyscy, nie ma śladu nigdzie... pogadanki pojedynczo... jeszcze mój ojciec podszedł to go tamten ch... zwymyślał bo tamten ch... w sumie cwaniakował do każdego... a stary gościu z gębą widać zrytą od wiśni chyba... albo cytrynówy za 2 zeta... 'Pan Właściciel' warsztatu i złomowiska... w BB... po pół godz pały powiedziały że nie ma śladu, wsio ok, więc każdy do domu, a ja bo oni muszą bo oni.... mam mieć mandat 100zł i 2 pkty no bo coś trza (ech...)...
gościu jak zajarzył , że ch... dostanie to 'nagle się gorzej poczuł' i zażądał karetki i lekarza (takie nasze prawo...) i oględzin w wojewódzkim szpitalu na neurologii bo jak nie autu to pewno jemu (taaa....) się coś mogło stać od taaaakiego szarpnięcia bo mu głową zarzuciło (taaa... nasrane tam tylko miał i tyle...)...
no to pały zobowiązane przepisami po karetkę, ta za pół godziny, oglądają gościa (nic mu) ale ten uparty, to na nosze i wycieczka, pały erka ja autem i ojciec za mną... pojechaliśmy do szpitala, kolejna godzina, gościa oglądają i oglądają... wyszło znów że ściemnia maksymalnie sk..yn... ale go puścili, tylko ostatnia wymiana spojrzeń (a gdybym miał kija a pał nie było... ergh....).... pojechał ch.... ja do pał by prawko oddali, papiery... a pały że no , okale z uwagi na zaistniałą sytuację, że szpital też był itp muszą 'przekwalifikować' _czyn_ (ach, co za dumne słowo k...)na kolizję z narażeniem zdrowia itp itd i coś tam wymyślili nazwę długawą, bo takie było prawo i niestety...
nieoficjalnie potem jak z ojcem na boku gadali to sami gadali , że tamten gościu to kawał ch... ale oni muszą zachować pozory bezstronności bo z roboty polecą i wg prawa muszą napisać to co napisali... więc kilkaset zeta i 6 pktów wtedy.... a ile zdrowia na tego ch.. poszło... miałem jechać nawet do niego potem, 'kolegów' pytałem... ale jakimś cudem jakoś mi przeszło... miał szczęście... a miał mieć nieszczęście... |
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
|
Wysłany: 24-06-2007, 21:15
|
|
|
No i już konto nie jest takie puste
Od wczoraj 2 punkty (100zł), oficjalnie za "niemanie" zapiętych pasów; mniej oficjalnie to powinno być 10 pkt i 500zł (prędkość 50/105) |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
Matizz
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 24-06-2007, 21:42
|
|
|
Radke napisał/a: | za "niemanie" |
Taki mały OT
Przypomniało mi sie kiedyś w telekspresie rozdawali złote czcionki za różne takie wpadki słowne, i jednego razu zacytowali treść mandatu, oczywiści autorstwa naszej wspaniała polskiej policji. Był to mandat za brak włączonych świateł mijania, no i w miejscu gdzie pisze się rodzaj przewinienia widniał napis „za niemanie świateł „
EOT
POZDRO
PS wiem Radke, ze to z twojej strony celowy zabieg ale musiałem to napisać bo za każdym razem jak sobie to przypomnę to chce mi sie śmiać |
_________________ TIPO 1.4 i.e 1994r. przebieg 100tys (Podtlenek Butanu- LPG)
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 24-06-2007, 22:33
|
|
|
A powiem Ci więciej Tego policjanta zwolinili z pracy i teraz pracuje jako woźny w szkole |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|