Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Skutki brawury!!!
Autor Wiadomość
cornelito 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 18-09-2007, 08:46   Skutki brawury!!!

Właśnie wróciłem z VI Mistrzostw Polski W Ratownictwie Medycznym i Drogowym i po kilku dniach mojej nieobecności w domu postanowiłem przejrzeć lokalną prasę i oto na co się natknąłem. Niech to będzie przestroga dla wszystkich fanów szybkiej jazdy.
www.fotomazurek.pl
     assistance

mrk69 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 18-09-2007, 11:48   

Straszna makabra!! I obraz głupoty :sciana:

BTW Specjalnie znalazłeś zdjęcia z Temprą czy przypadek?

cornelito 

Wysłany: 18-09-2007, 13:11   

Przypadek, nie wiedziałem nawet że to tempra. Dopiero leżący na ziemi wewnętrzny wlot powietrza zwrócił moją uwagę i dopiero rozpoznałem że to tempra.
     assistance

grabarz 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 18-09-2007, 13:20   

No masakra ładna ,z ludków ,to pewnie bitki zostały :red_kartka:

Radke 

Wysłany: 18-09-2007, 14:47   

A wiecie, że to są fotki z tego wypadku:
http://forum.tempra.org/t...elny-vt8949.htm

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl

assistance   Moneta

konikks 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 18-09-2007, 14:55   

gdzie jest silnik tej cytryny... :roll:

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 18-09-2007, 15:26   

Tutaj

A raczej to co z niego zostało

JCB 3CX Contraktor

grabarz 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 18-09-2007, 15:30   

Radke napisał/a:
A wiecie, że to są foki z tego wypadku:
http://forum.tempra.org/t...elny-vt8949.htm

No to chyba nie ma mowy o brawurze :red_kartka: ,bo nic nie piszą :roll:

ubek 

Województwo: Other
Wysłany: 20-09-2007, 18:36   

Jazda po polskich drogach staje się coraz bardziej niebezpieczna.
Osobiście miałem przypadek że tir na Zakopiance o mało nie wciągnął mnie pod naczepę, zaczął zmieniać pas.

** Dodano: 20-09-2007, 19:42 **
Patrząc na stan temperówki i cytryny tonie mamy najbezpieczniejszych aut. Cytrynka trochę lepiej wygląda.

Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku

www.tomekmichalik.pl
     Moneta

konikks 

Wysłany: 20-09-2007, 19:19   

ubek napisał/a:
Patrząc na stan temperówki i cytryny tonie mamy najbezpieczniejszych aut. Cytrynka trochę lepiej wygląda.

przy takiej czołówce to nawet Volvo nie wyglądało by lepiej...

tipacz 

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 20-09-2007, 19:40   

Cytat:

Nie przesadzaj! Nasze wozidła są wyjątkowo podatne na działanie jakichkolwiek sił zewnętrznych.

jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...

assistance   Moneta

nyga 
witamy nowego

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 21-09-2007, 06:42   

Cytat:

No fakt !

tipacz 

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 21-09-2007, 11:34   

nyga napisał/a:
Cytat:

Aby cytować poprzednika używaj znaczka po prawej stronie postu (tego małego cytatu)

jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...

assistance   Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 22-09-2007, 08:43   

Masa * prędkość i mamy 4 trupy :sciana:

Na początku też nie poznałem, że to tempra. Auta wyglądają tragicznie, widać, że temprę cieli bo słupki są wycięte.

MiKuS 

Wysłany: 22-09-2007, 09:26   

A do wypadku doszło na prostej...
A co do wytrzymałości aut nie ma co się oszukiwac, nasze autka są mięciutkie i przy poważniejszym wypadku szanse na przezycie zbliżaja się do 0
a porównanie do Volvo jest trochę przesadzone, jeszcze zależy jakiego, ale np v40 z 96r miała juz wtedy 4 gwiazdki euro NCAP a nasz fiacik jedną i choć po takiej czolówce każde auto wygladało by kiepsko, ale w V. przedział pasazerski był by mało naruszony...
tak OT nastepnym moim autkiem będzie V70 ale trzeba jeszcze troche popracować ;)

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 22-09-2007, 20:43   

heh, nic przyjemnego, wygląda tragicznie... zresztą w każdym aucie, nawet volvo starszym pasażerowie by poczuli swoje... i pomyśleć, jeśli to prawda, że głupkowaty (symbol mądrości...ta...) ptak może być przyczyną takiego wypadku...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

radexon 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 24-09-2007, 08:25   

Auta w niezłej rozsypce,ciekawe z jaką predkościa jechali skoro tak auta skasowało.Bo podejrzewam że przeczyniła się do tego nadmierna prędkość przy okazji spotkania z SOWĄ.Gdyby wolniej jechali to pewnie by ktoś przeżył

Fiat Tempra 1.6 ,1991r. ;)
Fiat Bravo 1.6 16V ,1998r. ;D
www.fiatgrudziadz.pl
www.lechelektronik.pl
-----------------------------

nyga 
witamy nowego

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 24-09-2007, 12:55   

Prasa na złomowisku by tego lepiej nie zgniotła.

Adonay 

Wysłany: 24-09-2007, 19:35   

Panowie, podpinając się pod temat podsyłam linka do forum z Gliwic (mojego de facto). Wypadek miał miejsce 2 dni temu. Przejeżdżam tamtędy mniej więcej 4 razy dziennie, często późnym wieczorem. Oto zapisek ze stronki gliwickiej komendy policji :
"Dzisiejszej nocy o godz. 23:20 na skrzyżowaniu ul. Kościuszki i Sobieskiego w Gliwicach, doszło do tragicznego w skutkach wypadku. Kierujący samochodem m-ki Honda 31 letni mieszkaniec województwa mazowieckiego, nie zastosował się do znaku stop, po czym nie zatrzymując się uderzył w prawidłowo jadący samochód m-ki Daewoo Tico. W wyniku zderzenia na miejscu poniósł śmierć 45 letni kierowca Tico - mieszkaniec Gliwic. Policjanci zatrzymali sprawcę wypadku. Okazało się, że mężczyzna był kompletnie pijany, w wydychanym powietrzu posiadał 2,37 promila alkoholu. Sprawca wypadku przebywa w szpilalu, pilnowany przez policjantów. Ustalono, że zatrzymany mężczyzna poszukiwany jest przez prokuratury w Bytomiu i Warszawie - listmi gończymi. Ma na swoim koncie przestępstwa: oszustwa i rozbój."

Skutki brawury najbardziej dostrzega się wtedy, kiedy dotkną one bezpośrednio naszego sąsiedztwa..
     Moneta

szczypiorek 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 08-12-2007, 15:03   

cornelito napisał/a:
Przypadek, nie wiedziałem nawet że to tempra. Dopiero leżący na ziemi wewnętrzny wlot powietrza zwrócił moją uwagę i dopiero rozpoznałem że to tempra.

przypatrzcie sie koledzy tylnej prawej stronie to nie tempra czy tipo tylko uno.

Luczu 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 08-12-2007, 15:35   

szczypiorek napisał/a:
cornelito napisał/a:

przypatrzcie sie koledzy tylnej prawej stronie to nie tempra czy tipo tylko uno.

no UNO UNO ... ale czy to tempra czy tipo czy uno to i tak by podobnie wygladalo w skutkach. Niestety starsze auta są o wiele mniej bezpieczne od tych nowych. A to co pisałem wczoraj w innym temacie dotyczącym prędkości ...

w temacie predkosci ... to co wczoraj widziałem około 22 w Sosnowcu na ulicy Wojska Polskiego to sie w pale nie miesci !!!!! 1 no moze 2 raz w zyciu widzialem aż taki popis głupoty ... Ide sobie spokojnie chodnikiem rozmyslając o tym skąd by tu kase wziąć na LPG a tu nagle huk silnika i obok mnie przejezdza pancervwagon ( czyt. WV golf III vel drechowóz ) z gazem do D jechał jakieś 130/140 km/h i cały czas przyspieszał ( wolno bo wolno ale przyspieszał ) a jakieś 20 metrów za nim opel astra ( wersja hatchback ta około 15 letnia ) włosy mi stanęły dęba bo ograniczenie na tej prostej drodze jest do 50 km/h a wkoło osiedla i przejścia dla pieszych co 100/150 metrów a także przystanki autobusowe i tramwajowe z wyjściem wprost na ulice. Patrze a kretyn / idiota / debil / bezmózg z opla wyprzedza pancera ( jakies 150 km/h) przed przejsciem dla pieszych i przystankami po lewej stronie stoi jakaś kobieta a ten z golfa nie widząc, że jest wyprzedzany również chce wyprzedzić jakiegoś " słabiaka" jadącego zgodnie z przepisami zaczyna zjeżdżać na lewy pas spychająć opla który zjechał maksymalnie do krawężnika .... kobieta która stałą przed przejściem ... przejechał może z pół metra przed nią ... mało tego golf widząc, że spycha opla zaczyna hamować na ryj - dupnął by w tego przed nim na pełnym gazie ale w pore opel go wyprzedził i ten mógł zjechać na lewo . Pognali dalej z gazem do D .....

Powiem szczerze , że widziałem czasami szcyty głupoty na ulicy ale NIGDY aż takiej. :red_kartka: :red_kartka: :red_kartka: :red_kartka: :red_kartka: :red_kartka:

Aż strach pomyśleć co by było gdyby tym oplem najechał na krawężnik przy takiej predkości lub ten z golfa walnął w tył innego auta .... :red_kartka:

i następnu koment Sapphiron w odpowiedzi na powyższe:

byłaby tragedia w stylu "mój synek miał wypadek... a on przeciez był taki młody :placz: " :sciana: :sciana: :sciana: :sciana: :sciana: :sciana: :sciana: :sciana:

Myślę, że w tym przypadku było podobnie tzn znaczna przekroczenie prędkości ...
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

wiola 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 08-06-2008, 21:09   

:rip:ku przestrodze widziałam skutki brawury aż strach jezdzić po drogach jak piraci drogowi mają przepisy drogowe zanic
http://wiadomosci.wp.pl/w...45&ticaid=1608e

Moneta

MupiK 

Wysłany: 09-06-2008, 19:10   

Fatalnie fatlanie.
Duzo osob jesci szybko , ok mozna ale w miejscach gdzie mozna sobie na to pozwolic a nie w centrum miast i na drodze ktora wyglada jak zaorane klepisko.

Co do bezpieczenstwa...
MiKuS napisał/a:
nastepnym moim autkiem będzie V70 ale trzeba jeszcze troche popracować
moj wybor tez padl na to auto ale byla to chlodna kalulacja wiele za i jak i wiele przeciw ,fakt auta te sa troszke inaczej konstruowane niz te z przed 10 lat ale tu ciekawostka najnowsze V70 ma tylko 4 gwiazdki za to renowka prawie wszystkie modele 5 gwiazdek.
Test ENCAP nie oddaja tego co dzieje sie na drodze,to sa testy rutynowe! Z tego co pamietam renowka juz miala jakies jaja ze przygotowuje auta wlasnie pod katem testow.
Niestety bez zdrowego rozsadku nawet nawet najlesze auto nie pomoze.

I ostatnie, z reguly jezdze powoli i mega mnie wq.... jak widze np matiza ktory na 3-go wyprzed bo moze mu sie uda kij jak sie chce zabic jego problem ale niestety ja bym chcial pozostac na tym swiecie.

Tak wiec jak zamierzacie wykonac jakis glupi manerw to polecam pomyslec bo moze ktos jedzie z naprzeciwka?
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

wiola 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 12-06-2008, 17:43   

i tyle zostało z samochodu szkoda tylko dziewczyny miała całe życie przed sobą :rip:

http://www.gp24.pl/apps/p...ef=AR&NoCache=1

ubek 

Województwo: Other
Wysłany: 12-06-2008, 18:07   

wiola, zobacz sobie tu http://forum.tempra.org/t...ight=drastyczne

Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku

www.tomekmichalik.pl
     Moneta

Odpowiedz do tematu