|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[wypadek] Wypadek :( |
Autor |
Wiadomość |
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 27-08-2011, 18:05
|
|
|
podobnie jak nie ma info o tym, że jechali nawaleni a do tego duuużo za szybko. Z tego co wiem to ma być wizja lokalna. A co do winy skręcającego - to wcale nie jest takie pewne w tej chwili.
Teraz to miejsce wygląda tak
|
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-11-2011, 19:54
|
|
|
Sie tempra pogieła troche... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
maniutek
Pomógł: 18 razy Wiek: 39 Dołączył: 10 Paź 2007 Posty: 1174 Skąd: Warszawa(Ożarów Maz)
|
Wysłany: 24-11-2011, 18:13
|
|
|
Bdm, a chcesz ostrzezenie za swoj komentarz? Dziewczyna zginela !!! a nie "sie tempra pogiela troche"... !!!!
** Dodano: 24-11-2011, 18:14 **
to mogla byc np. Dziewczyna kazdego z Nas....
** Dodano: 24-11-2011, 18:17 **
Nie ma zadnych konkretow, a moze hamulce zgubila? a moze zaslabla? bo wypadek z jej winy to juz ona sie nie liczy? Sorry, ale nie zniose takich ocen sytuacji....Co innego wczesniejszy wypadek z tematu, gowniarze po alkoholu - sami sobie winni i nikt tego nie cofnie, ale w linku, ktory podeslal Prezes nie masz zadnych inforamcji, dlaczego Ona wjechala pod ta ciezarowke....Takze bardzo prosze, o powstrzymanie sie od takich komentarzy... ! |
_________________ Maniuś
Jesteś kimś - miej swój cel...
Był Fiat 126p elegant
Był Fiat Tempra 1,6 Gaźnik
Był OPEL OMEGA 2.0 8V 115PS
Był OPEL OMEGA 2.0 8V 115PS max gleba, tuning
Był OPEL TIGRA 1,6 16V 106PS + krótka skrzynia
Był OPEL OMEGA 3.0 24V 211PS + LPG BRC Automat
Była Honda Civic 1,5 V-Tec 114PS
Był OPEL OMEGA 2.0 8V 115PS + LPG BRC stan fabryczny
Był Opel Calibra 2.0 C20NE 115PS
Był Opel Omega 2.0 16V automatic gearbox
Był Opel Omega BFl 2.0 16V automat + low...
Był Chrysler Sebring Cabrio 2,5 V6
Był Opel Omega BFl 3.2 V6 Irmscher + manual gearbox
Było Audi A4 b5 (Na dojazdy do pracy)
Aktualnie Audi A6 C6 3.0 TDI (BMK) + TipTronic 264 PS |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 24-11-2011, 18:54
|
|
|
maniutek, chyba trochę za bardzo wziąłeś to do siebie - przecież Bdm, nie miał nic złego czy chamskiego na myśli |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Raul
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 100 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 24-11-2011, 19:04
|
|
|
No szkoda kurde młoda laska,tyle by mogła zrobić chłopakom frajdy w życiu a tak do piachu poszła,a ja na jej miejsce t miałbym całą listę takich którym by się należało a bo przez całe życie byli sku..ielami,ale cóż nie mi wybierać kto ma żyć kto umierać(a szkoda czasami bym tak chciał mieć taka władze )
Ja Wam pokarze wypadek mojej klientki ale opis był przez kogoś pijanego pisany
http://itvm.pl/index.php/...armii-krajowej#
Prawda była całkiem inna,pomijając szczegóły typu kierująca Mercedesem była z Mysłowic,a kierująca Audi była z Sosnowca
A więc prawda była taka kierująca Mercedesem wyjeżdżała z drogi podporządkowanej to jest fakt,ale na drodze głównej na której było Audi(już nie wspomnę że kierował nim face,który niby był pasażerem jak to Policja opisała w protokole)jest szkoła,zwalniacze poziome na jezdni i ograniczenie na całym odcinku drogi do 40km/h,a w miejscu szkoły przy zwalniaczach 20km/h.Kierująca Mercedesem widząc ze Audi dojeżdża do zwalniacza normalnie wyjechała na drogę(jak by każdy z nas to zrobił) i gdy wyjechała na drogę otrzymała taki strzał że ją obróciło o180stopni i wpadła w drogę z której wyjeżdżała,ta beczka miała wymienione progi 2lata temu zakonserwowane więc 100% nie zgniłe,a ja wyrywałem drzwi przez 1.5h przecinak i wycinałem drzwi od proga i nadkola,każdy głupi(jak się potocznie mówi bez obrazy)kto ma prawo jazdy i jeździ potrafi mniej więcej określić po wyglądzie samochodów z jaką prędkością uderzyło Audi w Mercedesa,a nasza policja bez mierzenia drogi hamowania Audika stwierdziła że Audi jechało z prędkością przepisową w tym miejscu czyli 20km/h.Mi brakuje słów,ja jadąc polonezem uderzyłem w 125p z prędkością 50km/h i pękło mi szkło lampy przedniej,halogena,kierunkowskazu i wyskoczył zderzak z kołków,a beczka miała taka zdrową blachę jak by z fabryki zjechała wiem bo ją serwisuję a teraz robię blacharkę.Co o tym sądzicie bo gdybym to ja był właścicielem Mercedesa to zgłosił bym sprawę w prokuraturze(już nie wspomnę ze policja rozgoniła świadków zdarzenia że niby przeszkadzają w czynnościach,a z gościem z Audika witali się i rozmawiali na per Ty. |
_________________ Diabeł nie sypia z byle kim,w Piekle Diabeł jest postacią pozytywna,nie lekceważ Diabła ktoś go po coś stworzył |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
|
Wysłany: 24-11-2011, 19:22
|
|
|
maniutek, trochę chyba za bardzo się uniosłeś, nie znam szczegółów dlatego sie nie wypowiadam na sam jego temat, dziewczyna młoda zginęła, szkoda ale takie jest życie, równie dobrze w tej temprze mógł być ktoś z nas, pisząc ten komentarz miałem raczej na myśli to jak wygląda samochód po takim wypadku, chyba nie obraziłem tym nikogo?!? |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
maniutek
Pomógł: 18 razy Wiek: 39 Dołączył: 10 Paź 2007 Posty: 1174 Skąd: Warszawa(Ożarów Maz)
|
Wysłany: 25-11-2011, 00:53
|
|
|
Bdm napisał/a: | chyba nie obraziłem tym nikogo?!? |
Chyba nie obraziles...
Bdm napisał/a: | miałem raczej na myśli to jak wygląda samochód po takim wypadku |
Właśnie...lecz mogłeś troszke inaczej to ubrac w slowa, tudziez inaczej ulozyc swoje zdanie
Moj odbiór był wlasnie taki a nie inny, przypuszczam, ze ktos inny mogl czytac Twoja wypowiedz i odebrac ja tak samo jak ja. Oczywiscie znamy sie nie od dzis (mam na mysli znajomosc forumowa) i wiem, ze sporo wnosisz do forum, a nie jestes jakims tam sobie userem/spamerem. Tak wiec z mojej strony luz Panie Kolego pozdrawiam
** Dodano: 25-11-2011, 00:54 **
Luczu, |
_________________ Maniuś
Jesteś kimś - miej swój cel...
Był Fiat 126p elegant
Był Fiat Tempra 1,6 Gaźnik
Był OPEL OMEGA 2.0 8V 115PS
Był OPEL OMEGA 2.0 8V 115PS max gleba, tuning
Był OPEL TIGRA 1,6 16V 106PS + krótka skrzynia
Był OPEL OMEGA 3.0 24V 211PS + LPG BRC Automat
Była Honda Civic 1,5 V-Tec 114PS
Był OPEL OMEGA 2.0 8V 115PS + LPG BRC stan fabryczny
Był Opel Calibra 2.0 C20NE 115PS
Był Opel Omega 2.0 16V automatic gearbox
Był Opel Omega BFl 2.0 16V automat + low...
Był Chrysler Sebring Cabrio 2,5 V6
Był Opel Omega BFl 3.2 V6 Irmscher + manual gearbox
Było Audi A4 b5 (Na dojazdy do pracy)
Aktualnie Audi A6 C6 3.0 TDI (BMK) + TipTronic 264 PS |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|