|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Benzyna nie pali |
Autor |
Wiadomość |
kamyk0077
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 407 Skąd: Żary
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 19-01-2011, 22:29 Benzyna nie pali
|
|
|
Witam. Mam taki problem. A mianowicie taki, że jak odpalam na benzynie to nie trzyma obrotów i gaśnie a na gazie jest super. Po odłączeniu akumulatora wszystko jest ok. Na benzynie śmiga jak szalony. Czyli z tego co się dowiedziałem komputer od benzyny łapie jakieś błędy z gazu i dlatego tak szwankuje. Co można zrobić aby nie odłączać tego akumulatora do zresetowania kompa. Jest jakieś obejście czy jak?? Dodam, że instalka II generacji BingoM |
_________________ AHS założone w Tipo 1.4 ;p;p |
|
|
|
|
palidzojnt221
Pomógł: 15 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Wrz 2010 Posty: 700 Skąd: Morawica
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 12-02-2011, 16:14
|
|
|
wymien moduł, ewentualnie lambda, to główne przyczyny nie działania na benzynie gdy na gazie jest oki |
_________________ Kowalski, Było Tipo 1.4, VW golf II 1.8 Polonez Caro 1.6 GLE, Fiat 126p el 2000r, Audi a4 b5 1.8 benzyna 125qni;P VW vento 1.8 90HP 94rok, obecnie żona ujeżdza honde accord 6 usa 3.0v6 |
|
|
|
|
mobilek1980
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 09 Lis 2010 Posty: 43 Skąd: Radzionków
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-02-2011, 22:56
|
|
|
niedawno miałem taki problem w koncu dałem do mechanika moj super wóz no i sie okazało ,bo tez nie chciał odpalic jak zachwycił to było ok na gazie chodził jakmarzenie na benzynie nawet nie szło jechac ,okazało sie ze w bakuma syf z paliwa filter zarąbany rok temu wymieniałem no i podobno do wymiany jest cały przewód paliwowy odbaku az do silnika ,teraz jest zleksza podreperowany zwiekszone ma obroty troche na benzynie i pali ale na wiosne czeka remont ,to ci moge tylko do doradzic i mozesz sprawdzic Pozdrawiam |
|
|
|
|
Putin
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 14-12-2011, 21:52 Re: Benzyna nie pali
|
|
|
kamyk0077 napisał/a: | Witam. Mam taki problem. A mianowicie taki, że jak odpalam na benzynie to nie trzyma obrotów i gaśnie a na gazie jest super. Po odłączeniu akumulatora wszystko jest ok. Na benzynie śmiga jak szalony. Czyli z tego co się dowiedziałem komputer od benzyny łapie jakieś błędy z gazu i dlatego tak szwankuje. Co można zrobić aby nie odłączać tego akumulatora do zresetowania kompa. Jest jakieś obejście czy jak?? Dodam, że instalka II generacji BingoM |
Witam, czy udało Ci się rozwiązać ten problem? Odkąd podpiąłem się interfejsem diagnostycznym viakena do gazu i zacząłem kręcić mam ten sam problem. Przestaje chodzić na benzynie, odpinam akumulator, kasuje komputer. Zapalam auto, chodzi pięknie na benzynie, przełączam na gaz, chodzi. Rano odpalam znowu nie działa na benzynie. i tak w kółko. |
|
|
|
|
piotr1
|
Wysłany: 15-12-2011, 13:57
|
|
|
zmień szygnał emulacji sondy być może komp głupieje bo uczy sie doboru mieszanki z gazu choć sygnał będzie taki sam ,,, ja mam zwarty do masy takie ustwienie wiec podaje masę do ecu i ecu wie że z sondy ma nie korzystać choć po jakimś czasie też bujał obrotami na pb ,,,,,,
przy odpalaniu nie powinno tak być bo Ecu nie korzysta z sondy choć moze mieć wsio pokichane ,,
a ja zmieniam z Bingo M na staga 200 będzie jednopunktowy wtrysk paliwa LPG,, |
_________________ Fiat Tempra 1,6 SW 1995
zielony moc 78 KM
Stag 200
Zavoli N
2 cewki z MAtrixa 5xx
FLo2
4 generacja wtrysku LPG w Monowtrysku ,, |
|
|
|
|
|
Putin
|
Wysłany: 15-12-2011, 23:43
|
|
|
podczas moich regulacji ustawiłem opcje "cut off". spróbuje to wyłączyć, a jak nie to poszukam tej opcji o której piszeszpiotr1, choć sonda od zawsze (nawet przed moją regulacją) przestawała działać na gazie i wyskakiwał błąd wtrysku na desce |
|
|
|
|
piotr1
|
Wysłany: 16-12-2011, 16:34
|
|
|
sonda musi działać tak czy inaczej łaski nie robu może dawać mały niski sygnał ,,wtedy ubogo ,,, ew |
_________________ Fiat Tempra 1,6 SW 1995
zielony moc 78 KM
Stag 200
Zavoli N
2 cewki z MAtrixa 5xx
FLo2
4 generacja wtrysku LPG w Monowtrysku ,, |
|
|
|
|
Putin
|
Wysłany: 16-12-2011, 23:11
|
|
|
wg programu diagnostycznego występuje błąd sondy, tuż po przełączeniu na gaz, czasem chwile zmienia wartości a potem błąd. I tak nic nie zmienię programem, bo pękła obudowa rozrusznika i auto trafiło do garażu |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|