Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ile max mozna zmiescic w kole zapasowym
Autor Wiadomość
snajper555 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 07-04-2009, 20:20   

a czy rozbroil ktos kiedys butle? jak sama komora wyglada w srodku? czy butla po kilku latach jest od srodka jakos podrdzewiala, a moze sa opilki metalu? ma ktos jakies zdjecie? pytam z czystej ciekawosci:)

DARREK 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 07-04-2009, 20:56   

dziura793@o2.pl napisał/a:
Ja mam butlę w kole zap.firmy STAKO pojemność całkowita 40lit.trochę wystaje ale to nie kłopot wchodzi do niej 35-36 lit.max
czyli około 80%pojemności całkowitej i tak powinno być,oczywiście można pokombinować żeby wchodził max 40 ale to
niebezpieczne

mam dokładnie tak samo i taką samą butlę

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 08-04-2009, 17:44   

tak do statystyk jeszcze ;)
ja w temperce miałem STAKO 42 l butlę, niewiele wystawała, może z 1,5cm, nie przeszkadzało jakoś, nie było jakoś zauważalne; wchodziło różnie, wiadomo, ale do około 35 l najwięcej z tego co pamiętam, a zazwyczaj ok 34l
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

GrzesiekK. 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 10-04-2009, 11:43   

snajper555 napisał/a:
a czy rozbroil ktos kiedys butle?

Aby to raz ;] Co do korozji nie masz się co martwić, bedzie szybciej tłusta od wewnątrz niż pordzewiała, opiłki metalu owszem im wiecej tankujesz na niepewnych stacjach tym ich więcej [nie wymieniaja nalezycie filtrów w pompach fazy cieklej LPG lub je wręcz zdemontowano], opiłki głownie pochodzą ze zuzywających sie elementów ruchomych pomp.

pzdr. Grzesiek

ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]

ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy :D
     assistance

Kriss_Lodz 

Województwo: Łódzkie
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 13-09-2009, 21:56   

Butla Stako 42L wchodzi 32L idealnie wchodzi do Tempry SW :)

yoyo 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 13-09-2009, 22:01   

też mam 42l stako w SW, lekko wystaje, ale to nie przeszkadza,
wchodzi najczęściej 34,5l choć zdażało się i 39 :)

JulO 
witamy nowego

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 21-09-2009, 19:17   

Witam wszystkich.
Przyszedł czas na zmianę butli w moim Tipku. Aktualnie mam walcową wstawioną wzdłużnie (40 l). Chciałbym teraz zainstalować toroidalną w koło zapasowe. Zmierzyłem zapasówkę (pełonowymiarową) i wychodzi średnica 58 cm, wysokość około 18 cm.
W necie ciężko znaleźć butlę z takimi wymiarami. Bez problemu można dostać z kolei takie ze średnicą 58 cm i wysokością 20 cm.
Jak myślicie, brać taką co troszkę zapewne będzie wystawała (dodatkowo jest w promocji 60 zł taniej od nominalnej ceny) czy szukać dokładnie takiej jak wymiary koła zapadowego?
A może styknie taka ze średnicą 60 cm?

|Fiat Tipo 1.4 i.e. 836A4, 1995 r. + LPG Landi Renzo z parownikiem SE81 (II gen.)|
     Moneta

Odpowiedz do tematu