|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Migająca tablica w digitalu po dodaniu gazu |
Autor |
Wiadomość |
matrix1410
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 16-11-2008, 11:40 Migająca tablica w digitalu po dodaniu gazu
|
|
|
Problem wygląda tak przy jeżdzie na benzynie deska się nie resetuje.
Po przełaczeniu na gaz po każdym przegazowaniu wszystko na chwile przygasa , resetuje się licznik kilometrów prędkość pokazuje 0 mam tak od chwili założenia gazu LANDIRENZO.
Podejrzewam że centralka od gazu jest źle spięta do kompa.
Interesuje mnie co za sygnał jest pobierany z kompa do centralki LPG przez jakis przekaźnik????
Ma ktoś może schemat podlączenia LANDIRENZO LCS A1/v05 jakie sygnały i gdzie wchodza ????? |
_________________ TEMPRA 1,8 SW kiedyś miała zawieszenie pneumatyczneale się go pozbyłem, LPG Landirenzo. |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 16-11-2008, 17:14
|
|
|
matrix1410, na Twoim miejscu bym pojechał do gazownika i zażądał doprowadzenia tego do porządku... |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
jacek0772
Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 82 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
|
|
|
|
TEMPRAWG
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2005 Posty: 414 Skąd: Garwolin
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 16-11-2008, 22:41
|
|
|
temacik przerabialem jakis czas temu.
gazownik to jedna sprawa - niech dokladnie posprawdza gdzie sie podlaczyl
a z drugiej strony proponuje doprowadzenie konkretnego przewodu z masa tylko dla deski, a ponadto posprawdzaj wtyczki, czy dobrze leza i nie sa porozginane |
_________________ BYŁO
TIPO 1.4 GAZNIK 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 91' B/G
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G
Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY
tel.0723-121-618 |
|
|
|
|
matrix1410
witamy nowego
|
Wysłany: 17-11-2008, 15:01
|
|
|
Z tymi gazownikami nie chcę mieć nic wspólnego - byli pracownicy zakładu gazowniczego.
Tablica - przygasa tylko na LPG. Jest jakiś przekaźnik podłączony do wiązki przy kompie i nie wim do czego to ustrojswo. Jaki sygnał pobiera z kompa.
** Dodano: 26-11-2008, 11:24 **
Temat rozwiązany wymieniłem świece a przy wymianie okazało się żę pod deklem jest jakiś czyjnik który miał naciętą izolacje wymieniłem kabelek i po sprawie deska digital świeci ok kilometry lecą, nic nie gaśnie:) |
_________________ TEMPRA 1,8 SW kiedyś miała zawieszenie pneumatyczneale się go pozbyłem, LPG Landirenzo. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|