|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
mikser |
Autor |
Wiadomość |
czarek45
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 108 Skąd: Kielce
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 25-07-2009, 20:50 mikser
|
|
|
Bawił się ktoś w zwiększenie średnicy otwory w mikserze lpg. Jest jakieś 5 mm węższa od gardzieli wtrysku. U mnie występuje problem w postaci nie równej pracy na benzynce po odpaleniu na zimno, tak jakby nie palił na wszystkie gary. Problem znika po przełączeniu na gaz. A może to wina zbyt dużej różnicy długości gardzieli po montażu gazu. Może roztoczenie otworu do średnicy gardzieli wtrysku pomogłoby w usunięciu defektu. |
_________________ Był wspaniały Fiat Tipo czerwiec 1989 1.4 dgt 160A1.046 :-(
Jest Renault Thalia 2001/2002 1.4 ;-) |
|
|
|
|
Przemek
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Lis 2007 Posty: 54 Skąd: Radom
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-07-2009, 21:11
|
|
|
To może się pojawić problem z ustawieniem wolnych na gazie jak będzie za duża średnica miksera. A od kiedy tak masz. Jaka instalka z kompem czy na śrube. Jak na śrybie zwykła to moga się rozjeżdżać mapy wtrysku na benzynie z braku emulatora sondy lambda. W Fiatach ma być emulator który emulóje zwarcie na mase. Bez niego będzie zalewało silnik na benie jak troche pojezdzisz na gazie. Pomoże chwilowo reset kompa. Pozdro. |
_________________ Fiat Tempra 1.6 ie+gaz(Dolot i wydech Węglarski Motor Sport + BLOS) |
|
|
|
|
czarek45
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 108 Skąd: Kielce
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 25-07-2009, 21:52
|
|
|
Praktycznie od założenia czyli od 7 lipca 2009. Instalka z bingo m. Emulator jest na masie. Właśnie jak zresetuję kompa to przez tydzień jest oki, a potem znów to samo. Wkurza mnie bo jak go odpalę to chodzi jak ciągnik, przełączę na gaz i jest ok. Jeszcze zagadka ze świecami, niedawno wymienione na ngk jedna elektroda i przed założeniem gazu były ustawione na 0.7, a po dziwnym trafem się zmieniło na 1.0 instalator gazu mówił i nawet zarzekał się, że świec nie ruszał, więc jak mogły się rozprężyć?
Może powodem było, że po instalacji gazu był problem z reduktorem i 50 km zrobiłem na gazie w fazie płynnej bo reduktor zamarzał? Kolejna sprawa to tps niby jest podpięty pod czujnik, a jak odpalę program do regulacji gazu to czujnika tps brak i nie można go włączyć. Odkryłem przez głupi przypadek chcąc uruchomić cut-off i zobaczyć jak się będzie zachowywał, ale nie dało rady. Co jest grane? |
_________________ Był wspaniały Fiat Tipo czerwiec 1989 1.4 dgt 160A1.046 :-(
Jest Renault Thalia 2001/2002 1.4 ;-) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|