|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Nie idzie na gazie. |
Autor |
Wiadomość |
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-11-2009, 21:29 Nie idzie na gazie.
|
|
|
Witam, mam taki problem jeśli był już poruszany to najzwyczajniej go przeoczyłem, ale potrzebuje szybkiej pomocy.
Otóż tempra śmigała na lpg ostatnio bdb, był wymieniany reduktor i robiony ogólny przegląd instalacji z wymianą wszystkich filtrów itp. Dzisiaj dużo jeździłem, miałem mało gazu więc zatankowałem na stacji na której juz kilka razy przekonałem się że mają bardzo słaby mimo to byłem zmuszony tam zatankować, tego samego dnia wyjeździłem ten gaz do zera, po ponownym odpaleniu i próbie przełączenia na gaz samochód odrazu zdycha, nie wkręca się wogóle i nie reaguje na pedał gazu, macie jakieś pomysły? Wina słabej jakości gazu, czy może pozapychało się coś przez wyjeżdzenie gazu do oporu? |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 06-11-2009, 22:28
|
|
|
Bdm$ka napisał/a: | czy może pozapychało się coś przez wyjeżdzenie gazu do oporu? |
Wydaje mi się że jak był szlam zamiast LPG to po wyjechaniu do końca zassało cały syf i przytkało filtr gazu.
Chyba że inna przyczyna nie związana z tym gazem ... taki zbieg okoliczności.
** Dodano: 06-11-2009, 22:29 **
ale swoją drogą to nieźle musiało by naciągnąć syfu żeby prawie całkowicie zatkać |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 06-11-2009, 22:39
|
|
|
Luczu, wcale nie tak dużo jak ci się wydaje, taki filtr z tego co wiem to raczej jest malutki. Zresztą, chyba lepiej, żeby to zostało na filtrze, niż wleciało na tłoki... |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-11-2009, 22:46
|
|
|
Butla prawdopodobnie nie była czyszczona od 7 lat więc musi tam być dużo syfu, jutro postaram się zrobić ten filterek - mam nadzieje że to tylko tyle, bo jedno czesnie tempra przestała jeździć na gazie, zaczeła się grzać do 120 stopni i mam problemy z alternatrem....... Tylko dziada zezłomować..... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 07-11-2009, 01:35
|
|
|
jelcyn napisał/a: | żeby to zostało na filtrze, niż wleciało na tłoki... |
to nie moje stwierdzenie
Bdm$ka napisał/a: | bo jedno czesnie tempra przestała jeździć na gazie, zaczeła się grzać do 120 stopni i mam problemy z alternatrem....... Tylko dziada zezłomować..... |
nie dramatyzuj ... Parę rzeczy porobisz i będzie jak nowa. Chyba że masz co najmniej z 15 tys. odskładane to możesz się jej wyżec, i szukać czegoś lepsiejszego :p |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|