|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Szybkie info potrzebne - wskazania analizatora spalin na LPG |
Autor |
Wiadomość |
dcfan
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Paź 2007 Posty: 660 Skąd: Reda
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 03-06-2008, 15:56 Szybkie info potrzebne - wskazania analizatora spalin na LPG
|
|
|
Witajcie,
potrzebuję szybką pomoc. Na obecnym ustawieniu gazu na analizatorze (gość ustawił na samochód bez lambdy ale z katem) przy 2500rpm słupek emisji co2 i ten drugi, nie zapamiętałem od czego, są mniej więcej w połowie drogi do kreski granicznej.
Natomiast na wolnych obrotach obie niewiele przekraczają kreskę. Czy jest to wina tego, że nie mam katalizatora i czy ma on jakiś wpływ na wskazania czy źle mam uregulowaną mieszankę?
Jeśli mieszanka, w jaki sposób regulować zawartość CO2 i czym? Reduktor Lovato.
** Dodano: 03-06-2008, 17:12 **
Przy okazji, Tipol z 89 roku gaźnik bez lambdy i kata jaką normę emisji spalin ma spełniać? Jutro uderzam na przeglad i tym razem gościa dopilnuję.
** Dodano: 03-06-2008, 17:16 **
Wydaje mi się, że jest to norma R49 z 1982 roku
HC - 3,50 g/kWh
CO - 14,00 g/kWh
NOx - 18,0 g/kWh
bo kolejna norma, EURO 0 weszła w 1990 roku
HC - 2,40 g/kWh
CO - 11,20 g/kWh
NOx - 14,40 g/kWh
Więc mój tipol musi spełniać normę R49, chyba, że się mylę. |
_________________ Tipo 1.6 + skrzynia 1.4 '89 DGT gaźnik + Digiplex2 + LPG Fotele Recaro, boczki Sedicivalvole, MOMO
Daewoo Nubira kombi '99 1.6 16V 110KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|