|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Za duzo pali |
Autor |
Wiadomość |
DzIki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 26-03-2006, 18:01 Za duzo pali
|
|
|
Witam
a więc mam taki oto problemik mój kochany tatuś dowiedziawszy sie że temperówka za duzo pali wzioł i zaczoł kręcić pokretłem na takiej jakby sprężynce które idzie do reduktora,i tak mi coś namieszał że jedzie powiedzmy w miare ale pali jak skurczysyn,nie wiem w jakim położeniu była przedtem nie wiem w jakim jest teraz ,a co gorsza nie wiem do czego służy,poiwedzcie mi od czego zacząć,z kasą cienko a za regulacje sypneli mi w lepszym zakładzie 140 zł :/ .Ogólnie porażka
pozdrawiam |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
|
Wysłany: 26-03-2006, 18:07
|
|
|
Coooooooooo.
To ci sypneli.
W Krakowie regulacja na analizatorze max 40PLN. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 26-03-2006, 18:10
|
|
|
Zakrec na maksa. Pozniej odrec tak chyba - o ile dobrze pamieta - 3 obroty. Wtedy odapl auto. Zobacz czy sie wkreca na oborty czy trzyma obroty na biegu jalowym.
Wsiadz do auta i zobacz jak sie rozpedza. U mnie gdy byl za mocno gaz przykrecony to nawet 100km/h bylu mu trudno uzyskac |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
DzIki
|
Wysłany: 26-03-2006, 18:10
|
|
|
aha ,no mi tyle powiedzieli z wymianą jakiejś cześci bodjże,w gorszym zakładzie takim przydomowym 50 zł
[ Dodano: 26-03-2006, 19:13 ]
dzieki miszko zaraz pujde to zobacze co i jak |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-03-2006, 18:35
|
|
|
Ja dzisiaj regulowalem autko :-)
Bo skzoda mi 40zł na analizator hihi ale rpzed przegladaem itak skocze :]
Wyregulujesz go metoda prob i bledow ze tak powiem.
Ustaw go tak zeby jezdzil tzn nie mulil na minimalnym odkreceniu i zeby nie bylo strzalow w wydechu bo to oznacza zbyt bogata mieszanke :-)
pzdr |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
valdmidi
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 01 Gru 2005 Posty: 64 Skąd: tarnów
|
Wysłany: 27-03-2006, 22:53
|
|
|
[ Dodano: 27-03-2006, 23:55 ]
Jedź w Tarnowie na ulicę Goldhammera do firmy Expert - Roczniak, czy jakoś tam. Mi w jesieni zrobili regulację na analizatorze spalin za 20 złotych! Auto chodzi jak brzytwa. Na ulicy Szkotnik też dobrze regulują, tak samo na Tuchowskiej. No chyba że "tatuś" zepsuł tę śrubę, to może być drożej. Sam raczej tego bez komputera nie wyregulujesz. |
|
|
|
|
DzIki
|
Wysłany: 28-03-2006, 21:55
|
|
|
no włąsnie chyba dlatego mi tyle rypneli bo tatuś zechlał ;)tą śróbę i sie nadaje do wymiany ,ale jutro podskocze do roczniaka bo mam w sumie 200m do niego,thx za info,a swoją drogą to w czakramie za regulację sypneli 60 zł. |
|
|
|
|
bornek
Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 02 Wrz 2005 Posty: 110 Skąd: Gorzów Wielkopolski
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 29-03-2006, 17:42
|
|
|
DzIki napisał/a: | a więc mam taki oto problemik mój kochany tatuś dowiedziawszy sie że temperówka za duzo pali wzioł i zaczoł kręcić pokretłem na takiej jakby sprężynce które idzie do reduktora,i tak mi coś namieszał że jedzie powiedzmy w miare ale pali jak skurczysyn,nie wiem w jakim położeniu była przedtem nie wiem w jakim jest teraz |
kurcze miałem to samo tylko ze w tipku mój tatuś tez zaczoł kręcić i ja to widziałem i jak mu powiedziałem ze źle chodzi to mi powiedział ze nic nie krecił i zebym się od niego odczepił i od tamtej pory mojego tipka omija szerokim łukiem .... i od kiedy go omija to tipek chodzi bez problemowo |
_________________ Fiat Tipo 1994 r. 1,4 benzyna + LPG , kolorek bordo
Opel Kadet 1990 r. 1,7 diesel, niebieski
Nissan Primera 1994 r. 2,0 1.6V benzyna+LPG
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|