buraki z vw |
Autor |
Wiadomość |
rob
Pomógł: 5 razy Wiek: 53 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 487 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 07-05-2007, 06:51
|
|
|
moley, masz racje niepotrzebnie zaczynałem ten temat.
Ale jak sam pisałeś że krew cię zalewa,mi też cisnienie się podnosi jak czytam takie głupoty
dla mnie to temat do zamknięcia zgadzam się z tobą w 100%
(aha jedyny sweter który jeszcze respektyje to biała dwójka 19 td o numerach FSD... ) |
_________________ Fiat Ducato 2.3 JTD
Mazda MX3 1.6 16v |
|
|
|
|
sloneczna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 370 Skąd: ostrzeszów wlkp
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 07-05-2007, 08:31
|
|
|
Panowie nie jest wesoło z COUPE ,na ostatnim zlocie w Krakowie FC 20vT dostało fory od VW IV diesla 2,0 TDI, na 350m .Ta Golfina nie miała silnych objechała wszystko co stawało na kresce ,podobno jedno FC miało coś koło 350 KM ,ale chyba na kartce papieru.
Trochę wstydliwy temat z forum FCKP |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 07-05-2007, 11:52
|
|
|
sloneczna napisał/a: | dostało fory |
Chyba bańki
Ale z tego co wyczytałem to Golf jest dłubany i przygotowany specjalnie do wyścigów.
Kto jeździ autem "cywilnym" bez blach, siedzeń i tapicerki. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
KRT
Wiek: 38 Dołączył: 31 Sty 2007 Posty: 397 Skąd: Kraków - NH
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 07-05-2007, 12:15
|
|
|
Emf napisał/a: | Kto jeździ autem "cywilnym" bez blach, siedzeń i tapicerki. |
Ja znam właśnie kolszke np. jarro z forum VWgolf-a śmiga mk2 1.8 16v dohc chyba dobrze napisałem i niema siedzeń styłu i mase rzeczy i jego auto zapierdziela niemiłośiernie aż strach taki błękitny śmiga po krk |
_________________ NieCh MoC BędZie Z waMi WaRiAtaMi Tipo 2.0 8v <-rozbity Calibra C20NE |
|
|
|
|
William
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 07-05-2007, 13:14
|
|
|
KRT napisał/a: | Kto jeździ autem "cywilnym" bez blach, siedzeń i tapicerki. |
Mój bardzo dobry kolega z Klubu jeździ seryjną, ale wybebeszoną maxymalnie E30 325e z silnikiem 2.7 litra. Ta maszyna po prostu zapierdala niemiłosiernie W środeczku nie ma nic, poza dwoma fotelami sparco i punktowymi pasami
|
_________________ BMW E32 735i
Alpina B11 Project |||||||||| 40% |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 07-05-2007, 13:35
|
|
|
sloneczna napisał/a: | zapierdala |
nie przeklinaj tu. czuje sie oburzony. |
|
|
sloneczna
|
Wysłany: 07-05-2007, 14:39
|
|
|
Ninja -jakiś problem z dokładnym odczytaniem tekstu ?
Nie wspominam o cytowaniu ,bo jesteś żałosny
O ile na kacu ,wybaczam |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 07-05-2007, 15:21
|
|
|
Panowie nie ma sie co przejmować bandą dzieciaków która się przesiadła z maluchów do golfów. Taka prawda jest że ktoś kto coś porobił przy swoim aucie, wie na co go stać i zna się deko na technice to nie będzie pluł odrazu na kogoś bez "rozpoznania" przeciwnika.
"Niemiecka solidność" to taki sam mit jak to że "włoskie auta się psują". Skoro własciciel potrafi auto doprowadzić do takiego stanu że się doslownie rozsypuje to sam jest sobie winien.
Ile to razy widziałem Tipo zapakowanie towarem tak że do tyłu nic nie było widać, a później ktoś narzeka że w Tipo tylna belka siada sama od siebie
Co do jakości VW to moge co nieco powiedzieć jako użytkownik Paska B5 98rok. Wydawałoby się że auto klasy średniej wyższej, niestare jeszcze, z przebiegiem 200k a do tego niemieckie to powinno być normalnie cud miód i orzeszki. Niestety tak nie jest bo qpa rzeczy w tym aucie się psuje i nie są to pojedyńcze przypadki ale całe chmary pojazdów tak mają. Usterki elektryki, stuki w zawieszeniu, to chleb powszedni. Tak samo padaczna elektryka jest w golfach iV, w Sharanach bo w zasadzie jest ona taka sama.
A co do takich krzykaczy, wystarczy Fiatowska kara na światłach i już się buzia zamyka. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 07-05-2007, 18:39
|
|
|
sloneczna napisał/a: | Ninja -jakiś problem z dokładnym odczytaniem tekstu ?
Nie wspominam o cytowaniu ,bo jesteś żałosny
O ile na kacu ,wybaczam |
przepraszam a Ty masz jakis problem do mnie? Co zes wyskoczyl nagle jak filip z konopi? Chyba wyraznie w formie żartu jest moja wypowiedz o czym mowia nawet emotki...Wiec chyba ty masz problem z odczytaniem tekstu. |
|
|
William
|
Wysłany: 07-05-2007, 18:46
|
|
|
Ninja napisał/a: | przepraszam a Ty masz jakis problem do mnie? Co zes wyskoczyl nagle jak filip z konopi? Chyba wyraznie jest moja wypowiedz o czym mowia nawet emotki...Wiec chyba ty masz problem z odczytaniem tekstu. |
Nie ciśnieniuj się tak, bo kolega sloneczna, słusznie zwrócił Ci uwagę (w formie żartu zresztą) na błąd w Twoim cytowaniu. Zacytowałeś mnie, a w cytacie podałeś go jako autora
Tak więc mniej wybiórczości, a więcej obiektywizmu :] |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 07-05-2007, 19:44
|
|
|
nie moja wina...forum źle zadziałało i zacytowalo jego a nie Ciebie. Nie wiem czemu. Nie pierwszy raz sie to zdarza. Ok pardon. Nieslusznie wiec najechalem. Ale mogl sie wstrzymac ze słowem "żałosny". |
|
|
sloneczna
|
Wysłany: 07-05-2007, 19:53
|
|
|
Wszystko ok ! nie ma się co szarpać |
_________________ Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 07-05-2007, 21:10
|
|
|
Dobra Panowie ale jaki sens jest wybebeszać Golfa 1,8 który ma 90 koni??
Nie Lepiej kupić auto, które ma 130 i jeździć jak NORMALNY człowiek
Spotkasz dwóch znajomków i ich nie podwieziesz bo:
- "sorry chłopaki, kurcze ale moje siedzenia z tyłu leżą w piwnicy obok pasów i tapicerki. Idźcie na autobus." |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 07-05-2007, 21:19
|
|
|
no tak ale zważ na to ze kupisz auo ktore ma 130 koni a i tak je wybebeszysz.
wiec nie lepiej kupic auto ktore ma 300 KM i jezdzic jak normalny czlowiek? |
|
|
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 08-05-2007, 04:35
|
|
|
a tam podniecacie sie pier*ol......do KJS'u jest dobre kazde auto....jak sie to mowi auto gwizda tylko szofer piz...a.....goscie nie widzieli nigdy fiata w KJS?coz peszek ja widzialem nie jednego....
zreszta co tu gadac jezdzic trzeba umiec....
zobaczcie to: http://krapkowice.net/kurier,art,id_7985
prawie sprzed roku ale co tam tabela i pozycje 10 i 19 w kjs....Tempra Sw VS Glof MK2 G60(240KM)......o pozycji 17 to juz wypada wspomniec tylko dla tego ze smiech ogarnia.... |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
KRT
|
Wysłany: 08-05-2007, 08:25
|
|
|
Ninja napisał/a: | wiec nie lepiej kupic auto ktore ma 300 KM i jezdzic jak normalny czlowiek? |
Niekażdego NINJA stać na autko z 300PS a właściwie inaczej stac mnie na auto które ma ponad 300PS ale niebedzie mnie stac zeby je utrzymać na dzien dzisiejszy wiec narazie woże sie tipo granturismo i narazie styka po miescie |
_________________ NieCh MoC BędZie Z waMi WaRiAtaMi Tipo 2.0 8v <-rozbity Calibra C20NE |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 08-05-2007, 10:23
|
|
|
dobra pany,ale to jest forum TT a nie o VW |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 08-05-2007, 13:48
|
|
|
Znacie to powiedzenie?
Jeder Popel fährt ‘nen Opel
I nic więcej mojego w tym temacie. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 08-05-2007, 15:11
|
|
|
alan, ale honor Fiata ratuje Dedra na 6 pozycji.W końcu jak by nie patrzeć to Tempra w innej sukience. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
William
|
Wysłany: 09-05-2007, 06:59
|
|
|
Emf napisał/a: | obra Panowie ale jaki sens jest wybebeszać Golfa 1,8 który ma 90 koni??
Nie Lepiej kupić auto, które ma 130 i jeździć jak NORMALNY człowiek |
Ninja napisał/a: | no tak ale zważ na to ze kupisz auo ktore ma 130 koni a i tak je wybebeszysz.
wiec nie lepiej kupic auto ktore ma 300 KM i jezdzic jak normalny czlowiek? |
Demonizujecie... Cała przyjemność w tym, że jak objedziesz 90 konnym autem furę która ma 130 km to Ci sie banan na ryju robi.. :] A jeszcze większy banan na ryju, jak 130 konnym zrobisz 200 konne W myśl powiedzenia... "Power is nothing without control" :] |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 09-05-2007, 08:18
|
|
|
to teraz zastanówcie się jak koleś z golfa 3 gti (chyba przynajmniej znaczek był) musiał być ucieszony słysząc głośne ruszanie seca w126 5,0L i moment w jakim nas wyprzedził, to musiał mieć normalnie od ucha do ucha i na forum pewnei jest juz że się ścigał z nami , ale ściganie tą eską zaczynamy za jakiś miesiąc bo czekamy na nowe przewody do wtryskiwaczy i wtryskiwacze bo pompe wtryskową już przerobiliśmy i czeka na przekładke no i będzie trzeba kick-down przerobić żeby szybciej łapał sprinty przekaźnik od automatu. |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
William
|
Wysłany: 09-05-2007, 11:27
|
|
|
Hmmm.. jeśli gość kumaty, to wykapuje się w temacie że to nie było ściganie z Waszej strony. Jeśli nie, to rzeczywiście można gdzieś na forum relację znaleźć :] Poza tym jaka to frajda mieć znaczki i wyglądać na szybkie auto? Stare zardzewiałe, niepozorne ze znaczkiem 1.6 na klapie :] To jest frajda :] Sam tak jadziłem kolesia Ritmolem 1,6 105 tc (oryginalny Abarthcik) w budzie Rost Style bez siedzeń, tapicerek itp.. :] 130 KM przy wadze ~800 kg i zeszlifowanym kołem zamachowym. Wkręcał się jak szlifierka i zamiatał wszystko co na drodze spotkał a wyglądał tak:
Dopiero po skończeniu prac do całego zespołu napędowego, zrobiliśmy nadwozie. Ale że kasy nie było, auto kulało się wyprute maxymalnie, przez 4 miechy po drogach. Wtedy ważylismy je i ważyło jakieś 800 kg.
Prace zakończono i Ritmolec z wagą końcową 870 kg ujrzał światło dzienne :] Mimo małego przyrostu zamiatał wszystko nadal :]
|
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 09-05-2007, 12:37
|
|
|
William napisał/a: | Demonizujecie... Cała przyjemność w tym, że jak objedziesz 90 konnym autem furę która ma 130 km to Ci sie banan na ryju robi.. :] A jeszcze większy banan na ryju, jak 130 konnym zrobisz 200 konne W myśl powiedzenia... "Power is nothing without control" :] |
nie no tu masz w 100% racje, tylko ze mi chodzilo o to ze jak kupisz sobie 130 konne auto to i tak Ci bedzie z czasem mało i bedziesz cudować,wybebeszać itd. Jak kupisz 300KM to sie nimi zachłyśniesz normalnie. I przez jakis czas na mysl Ci nie przyjdzie zeby to wybebeszać. No chyba ze ktos maniak i startuje w SSS to wtedy inna bajka. Ale cepy ktore wywalają tapicere ze srodka po to zeby sie poscigac w nielegalce na ulicy? Idiotyzm.
William napisał/a: | zrobiliśmy nadwozie. |
zrobilismy? czy kolega zrobił. Bo co forum piszesz co innego.
BTW wątpie czy ten Ritmo zamiatal wszystko co napotkał. To jednak "ośka".
Wczoraj bylem na spocie SRT. Nie macie pojecia jakie auta jezdza po 3 city Masakra. :O
BMW M5, Nissan 350Z,Nissan 300ZX Lancer EVO 8, Nissan Sunny - niepozorny, Impreza GT, Legacy Turbo ( ) ,Daihatsu Charade 1,0 turbo nawet (ten to juz wogole niepozorny sztrucel),Honda Integra(przygotowana przez Promotor), Honda Civic, Honda CRX... Wszystkie wymienione zamiotły by tego Ritmo bez piardnięcia. No z ta róznica ze nie wszystkie są niepozorne. |
|
|
KRT
|
Wysłany: 09-05-2007, 13:00
|
|
|
Ninja napisał/a: | Nie macie pojecia jakie auta jezdza po 3 city Masakra. :O |
NINJA to ty chyba niemasz pojęcia co jeżdzi po KRK
np. pomarańczowy lancer z mojowego MAXITUNING
Nissany takie też są od skyline-a po niepozornego sunny
Ostatnio nawet był jakiś zaj... mocny hammer który nieżle wymiatał
A co do tego fiacika wyżej to naprawde ciekawy i ta krwista czerwień po prostu miodzio |
|
|
|
|
William
|
Wysłany: 09-05-2007, 13:23
|
|
|
Ninja napisał/a: | zrobilismy? czy kolega zrobił. Bo co forum piszesz co innego. |
Auto było od początku własnością jednego kolesia (Gumi$) z którym spędziłem dziesiątki (jak nie setki) godzin dłubiąc przy aucie, stąd mogę powiedzieć, że miałem swój ogromny wkład. Nader często miałem okazję i przyjemność opiekować się autem i pieścić je po ulicach . Niestety sprzedał je kolejnemu kumplowi Śliwkowi (tez przy nim dłubał, podczas budowy), a ten je rozbił niedługo po zakupie.
Mówiąc "kolega robił", mam na myśli fakt że to za jego kasę i jego auto..
Ninja napisał/a: | BTW wątpie czy ten Ritmo zamiatal wszystko co napotkał. To jednak "ośka". |
Obcując z autem nie spotkałem kogoś kto je objechał. Auto nie startowało jednak w SR, tylko zwykłe miejskie zaczepianki. Może dlatego.. Do 96km/h po zakończeniu prac z tapicerką i budą; generalnie 7.5 s Czas zmierzony po zainstalowaniu samego zespołu napędowego i zawieszenia Abartha bez uzbrajania budy wynosił 6.9 s do 96km/h by g-tech.
Jak na ośkę, i 130 kucy to na prawdę zajebiście. Auto puchło niestety powyżej 170 km/h.
Ninja napisał/a: | Wczoraj bylem na spocie SRT. Nie macie pojecia jakie auta jezdza po 3 city Masakra. :O |
Miałem przyjemność spotkać się w Borsku z chłopakami z SRT. Spotkanie nie należało do najmilszych z początku, a to za sprawą wynajętego lotniska, ale generalnie się dogadaliśmy. Fajnie chłopaki ogarniają te swoje prosiaczki i inne bajeczne autka, które tam były..
Ninja napisał/a: | Wszystkie wymienione zamiotły by tego Ritmo bez piardnięcia. No z ta róznica ze nie wszystkie są niepozorne. |
No troszkę przesadzasz i widzę, że już siebie dopisałeś do listy
Pozwól, że środowisko zweryfikuje Twoją żabkę
I już na pewno nie zgodzę się z faktem, ze Twoje autko wciąż ma osiągi katalogowe, Nawet po remoncie głowicy. Zawiecha, skrzynia, dół silnika, turbina, no i kierownik tez się w przyspieszeniu liczy. Wątpię, że te elementy po 15 latach wciąż są tak samo wydajne jak przy zjeździe z taśmy. Mógłbyś się więc ostro zdziwić w konfrontacji z takim Abarthem. Po prostu nie wierzę, w to, że w Twoim aucie pozostało nadal 200 kucy i tyle samo niutków. Co więcej, wątpię że ta moc jest przenoszona na koła tak samo jak kiedyś..
A skoro spiknąłeś się już z chłopaczkami z SRT, to poproś, może któryś Ci G-techa użyczy. Zabawa ze stoperem jest tylko orientacyjna i troszkę śmieszna gdy się upierasz przy danych katalogowych. Na tyle niewiarygodne to jest, że można urwać mniej więcej sekundę.
I żeby nie było, że znów schodzimy na temat Twojego samochodu. Założyłeś że połknąłbyś takiego maluszka opierając się tylko na katalogu z 92 roku i stoperze.
My auto hamowaliśmy i mierzyliśmy czasy "profesjonalnym" sprzętem. |
|
|
|
|
|