Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziuuuuuuuuuuuuuurrrrrryyyyyyyyyyyy !!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
jabko 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 28-03-2006, 19:30   

ego napisał/a:
no to pewnie końcówka drążka,ja też mam juz wybitą prawą i też stuka tak dziwnie,ale nie wiem czy od tego może Ci drgać kierownica

Moja wybita na 100%.
Lewa.
Już kupiłem Delphiego za 30zł i w czwartek wymienie.
     Moneta

bornek 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 28-03-2006, 20:01   

MupiK napisał/a:
kiera wpada w drgania przy 90-130 i to tka niefajnie

ja miałem dokładnie to samo jak wpadła mi kiera w drgania to nie dało sie autka utrzymać na drodze tylko ze ja miałem takie objawy w punto I i okazało się że koncówka drążka do wymiany ale ja mam zdolnego szwagra i uznał ze zamiast wymieniac cały to wzioł go rozebrał i tylko wianek był do wymiany bo był pęknięty

no a jak narazie i odpukać tipek i kadecik są spoko nic narazie jeszcze nie nawaliło przez zime

Opel Kadet 1990 r. 1,7 diesel, niebieski

Nissan Primera 1994 r. 2,0 1.6V benzyna+LPG

Moneta

RaV 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 29-03-2006, 09:12   

Tak jeszcze a props dziur...
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=730097
:sciana:

assistance   Moneta

Jarek 5TT 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 29-03-2006, 09:25   

A mnie od dziurek w jezdni wczoraj urwał się łącznik stabilizator-wahacz i wszystkie gumki wyleciały no i teraz stuka troszkę jak jadę :o
     Moneta

forest666 

Wysłany: 08-04-2006, 19:26   

Wczoraj jechałem drogą krajową na której była dziura o glebokości ok 40 cm !!!!

widziałem przekrój jezdni ;) ok 3 warstwy asfaltu ;)

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 08-04-2006, 22:35   

a ja dziś _PIERWSZY_ raz przez ostatnie 4 miesiące widziałem chłopków z (uwaga...! fanfary!) WALCEM!!! TAK!

do wczoraj włącznie przez ten okres jak się robiło cieplej widziałem wieeeeeele ekip łatających drogi, ale zawsze sypali co popadnie, zalewali smołą, lepikiem i czasem troszkę asfaltu, szkoda asfaltu :twisted: czystego, a potem oczywiście deptali gumiakami... mmmm.... malinowo gładka nwierzchnia :twisted:
a dziś wkroczyli w XXI wiek i mięli walec.... więc jest (może) jakaś nadzieja...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

kamilsitek1983 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 08-04-2006, 23:04   

wczoraj widziałęm jak pomarańczowi nabierali z Żuka szuflą cos ala asfalt i sypali to w dziury!Dzisiaj jechałem tamtedy i jedzie sie jak po lesie!Gołym okiem zauważyc mozemy ze polowa ich pracy juz wypadła!!!!CO Z TA POLSKA???? :sciana:

RaV 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 09-04-2006, 10:52   

kamilsitek1983 napisał/a:
CO Z TA POLSKA????

Oto Polska właśnie - Nic nowego - zawsze tak było i dopóki nie zmieni się mentalność ludzka to nie wróżę rychłej poprawy..... :red_kartka:

też znam widok panów, którzy jednej nocy łatają a drugiego dnia już wszystko jest rozjeżdżone....

PS - tyle trudnych wyrazów w jednym poście to jeszcze nigdy nie użyłem *]

assistance   Moneta

Tempers 

Wysłany: 10-04-2006, 10:05   

Widzę, że wątek się rozrósł. No ale i dziur coraz więcej :?

Znów się rozczarowałem. 50 km autostrady do Zgorzelca miodzik, a potem Paaryż - Dakar przy tym to pikuś. Przez dziury i beznadziejne oznakowanie, jak widać zgubic się można i nawet na autostradzie. I w ten sposób 190 km podróż z legnicy do zgorzelca rozrosla się do 320 km.

pozdrawiam

- Tempra 1.6 SX ie Gaz
- KIA SHUMA - 2001 r.- 1.8 Full Wersja
     assistance

unknown 

Wysłany: 29-04-2006, 21:08   

a ja chyba wiem co mi stuka w zawieszeniu i skąd prawdopodobnie mielenie czasem przy ruszaniu... tej zimy dziury i drogi były wyjątkowo fatalne i wyjątkowo drogowcy mieli to w D..ie;
efekty dziś pooglądałem dokładnie na stacji diagnostycznej; przegląd właściwy za kilka dni a tu obydwa wahacze całe (tuleje i sworznie dead), końcówki drążków kierown.,zbieżność i ciekawe co jeszcze :evil:
ku...waaa :x
ostatnim okresem drogi były (i są) najbardziej rozj... od kilku lat jak pamiętam...
zadziałało to o tyle, że teraz co rok chyba zawiesznie do wymiany :evil:
kupowałem półtora roku temu a wytrzyma może jeszcze z 2 miechy... :evil: :bambam: :axe: :doublegun: :doublegun: :doublegun: :doublegun: :-({|=
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

ManiekPIM 

Wysłany: 30-04-2006, 09:34   

Przyjedźcie do częstochowy zobaczyć prawdziwe dziury!!!! Nasi drogowcy popisali sie tej zimy wyjątkowym zaangażowaniem w walce z dziurami i je łatali na kilkunasto stopniowym mrozie, śladu już po łataniu nie ma.

unknown 

Wysłany: 30-04-2006, 21:29   

ciekawe którzy od których się uczyli... nasi od waszych czy odwrotnie :twisted:
a może mieli jakieś szybkie szkolenie ogólnopolskie, jak najszybciej i najtaniej odwalić 'łatanie' dróg...

[ Dodano: 30-04-2006, 22:32 ]
choć ostanio aż kilka dróg (zamiast równo położyć asfalt) jak połatali to nawet nie wypadło, jakoś da się przejechać bez dużej telepanki... może będzie jakaś poprawa... jest nadzieja...

swoją drogą, jak 4,5 tygodnia (!!!) temu jak w nocy z jednej z głównych dróg zerwali asfalt i zostawili kwadraty przy kanałach (których jest bardzo dużo na niej!) to tak jest do dziś... zostawili i olali... ulica sobie jest bez wierzchniego asfaltu a co kawałek wystają o wiele wyższe kanały... ten slalom patrząc jest nawet zabawny... ludzie się już nauczyli ile metrów jadąc pod prąd, w którym momencie po chodniku itp.... tylko Ci w autobusie mają pewno niezłą jazdę... :sciana:

assistance   Moneta

m3q 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 15-02-2007, 14:52   

Ja ostatnio rozwaliłem oponę i felgę na obwodnicy Tarnowa (droga E4!), a to tylko dlatego że jechałem 100km/h (auto zamienne) i zjechałem na prawy pas żeby ustąpić szybciej jadącym.

PS. Stan Polskich dróg:
http://video.interia.pl/obejrzyj,film,37843

nessuno 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 15-02-2007, 18:59   

ManiekPIM napisał/a:
Przyjedźcie do częstochowy zobaczyć prawdziwe dziury!!!! Nasi drogowcy popisali sie tej zimy wyjątkowym zaangażowaniem w walce z dziurami i je łatali na kilkunasto stopniowym mrozie, śladu już po łataniu nie ma.

ManiekPIM, u mnie częstym widokiem jest ekipa dwuosobowa. Jeden sypie łopatą do dziury coś czarnego, drugi pracowicie, ale byle jak ugniata to swoim buciorem. Nie zwracają oczywiście uwagi na takie pierdoły, jak stojąca w tej dziurze woda. Po takich zabiegach ślad zostaje na zaledwie kilka dni, ale zarządcy dróg są dumni, bo przecież oni drogi "łatają" na bieżąco. Za czasów, gdy preziem Warszawy był kaczor, kupiono nowoczesny pojazd do kompleksowej naprawy ulic o dumnej nazwie"Remonter". Sprzęt bardzo zaawansowany, wszechstronny i co najważniejszy potrafiący łatać dziury z dużą precyzją. Po takiej naprawie widać jedynie inny odcień masy użytej do łatania jezdni. Zapomnieli cymbały tylko, że ten sprzęt jest zupełnie nieprzystosowany do naszych warunków klimatycznych, bo masa używana do łatania dziur zbyt szybko stygnie w zbiorniku nie mającym żadnej izolacji termicznej. Około dwóch milionów złotych poszło się je...ć, sprzęt stoi i rdzewieje, a nasi włodarze są z siebie dumni. Smutny i dziwny kraj.

Rado 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 15-02-2007, 19:49   

Ja zapraszam do Szczecina lub Polic.Dziura na dziurze dziure pogania ,de facto jedna z nich była przyczyna mojej kolizji z autobusem i niestety też orzeczono moją wine bo wyjeechałem z podpozadkowanej i nie ważne było ze koła wpadly w dziure ..po wiem krotko i wulgarnie ; srał pies takie drogi. :doubt:
UPLOAD przedniego zderzaka : 50%
UPLOAD tylniego zderzaka : 50%
UPLOAD dokładek do progów : 50 %
     assistance

Odpowiedz do tematu