|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jakie opony |
Autor |
Wiadomość |
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-01-2010, 23:46
|
|
|
Kaputzin, "chińczyków" nie polecam,wyglądają ładnie,na suchym w miarę sie trzymaja,ale jak spadnie deszcz to już nie jest tak kolorowo... osobiscie wolałbym kupić jakieś markowe uzywki w bardzo dobrym stanie lub cos tańszego,nowego ale w miarę znanego producenta,może byc np dayton. |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Kaputzin
Pomógł: 6 razy Wiek: 41 Dołączył: 12 Sty 2009 Posty: 157 Skąd: Kobylanka/UK
|
Wysłany: 31-01-2010, 11:01
|
|
|
ego te wszystkie "chińczyki" to mnie samą nazwą już zraziły Co do dobrych używek to byłem u gościa co handluje takimi oponami i owszem znalazł by dla mnie takie w dobrym stanie, ale za dobrą oponkę np. zdjętą z koła zapasowego krzyknął sobie 100 zł i więcej Podziękowałem mu od razu, bo wolę dołożyć kilka złotych więcej i zakupić nówkę z fabryki a nie jakiegoś flaka co przeleżał w bagażniku 10 lat i za kilka miesięcy mi bule wyjdą nad rantami (tak mam obecnie w dwóch oponkach letnich z tyłu i dlatego idą do wymiany, te z przodu dam na tył a nówki pójdą na przód)
Jak na razie wybór zostaje na Daytonach lub Firestonach, ale poczekam te dwa tygodnie na świeżą dostawę i ewentualną promocję przedsezonową - może akurat coś utarguje:D |
_________________ *** Fiat Tempra 1.6 MPI, Benzyna/LPG, '95, 200 000, DGT, zieleń perłowa***
"Gdy opuści mnie granie, miej w opiece mnie Panie" |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 31-01-2010, 18:39
|
|
|
Kaputzin, ze swej strony mogę jeszcze zaproponować Semperit Speed Comfort. Jeździłem na nich dwa sezony i były wręcz wspaniałe na suchej nawierzchni. Nawet na szutrze ładnie sobie radziły mimo głębokości bieżnika około 4-5mm. Jednak na mokrym nie było już tak wesoło. Ale jak wspomniałem nie miałem ich od nowości (kupiłem razem z autem) i przejeździłem na nich ostatnie dwa lata. Myślałem potem o kupnie takich samych, jednak ceny wahały się w granicach 200zł, a to już nie było zdecydowanie na moją kieszeń. Ale ostre zakręty na tych oponkach... coś pięknego
Na pewno odradzę Kormorany (nawet nie wiem jaki model miałem) które dostałem w zestawie ze Smoczycą Były strasznie miękkie i auto pływało niczym na zimówkach, a na mokrym asfalcie podczas hamowania prawie natychmiast reagował ABS mimo że bieżnik miał jeszcze 5-6mm głębokości. Po zamianie na moje Daytonki z pierwszej Tempry od razu zrobiło się przyjemniej na deszczu |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Kaputzin
Pomógł: 6 razy Wiek: 41 Dołączył: 12 Sty 2009 Posty: 157 Skąd: Kobylanka/UK
|
Wysłany: 09-02-2010, 10:21
|
|
|
Panowie i troszkę się plany pozmieniały bo mam okazje zgarnąć od Kumpla Michelinki w moim rozmiarze za przysłowiowego browarka Stan jest dobry a i bieżnik spokojnie jeszcze jeden sezon wytrzyma, więc poniosę tylko koszty założenia oponek na aluski a zaoszczędzone pieniążki pójdą chyba na remont hamulców i zawieszenia bo ostatnio na przeglądzie diagnostycznym było gorąco |
_________________ *** Fiat Tempra 1.6 MPI, Benzyna/LPG, '95, 200 000, DGT, zieleń perłowa***
"Gdy opuści mnie granie, miej w opiece mnie Panie" |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|