|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Kolejna dyskusja o pisowni/słownictwie/gwarze czy jak kto wo |
Autor |
Wiadomość |
Erewan
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 397 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 02-09-2005, 08:53
|
|
|
O motyla noga!!! Zgroza mnie wzięła normalnie - przeczytajcie edax'a jeszcze raz:
Cytat: | jabko, Masz zupełną rację, jakby co to ja skończyłem dziennikarstwo i do tej pory siedziałem cicho, ale jak mi tępak bez wykształcenia będzie od różnych wymyślał, to troszki mu zasad mogę podać: WOLNO pisać w każdy nieobraźliwy sposób! Synonimy. Wtręty z gwary regionalnej, środowiskowej, fachowej są na miejscu...a moderator to se może Harlekiny czytać jak chce cóś niecóś rozeznać!!! Bez sorki. P.S. "Antosa" od polaka zawsze miała ze mną na pieńq, lecz po przeczytaniu mego dzieła na Maturce oczy jej wyje ..bały jak dwie PEPSI !!! Razz Razz Razz 3maj się! "Jeszcze forum nie zginęęęło puki my rzyjemy:) !!! |
Wnioski:
1) Już teraz wiem czemu na pierwszych stronach gazet się byki znajduje co chwilę (kiedyś była korekta)...
2) Wydaje mi się, że wymyślanie innym od tępaków powinno być przez Moderatora jakoś ukrócone, bo nie świadczy o wykształceniu mówcy, a raczej o jego prymitywności...
3) edax, za to Twoje "puki" i "rzyjemy" to Ci powinni pieniądze oddać za studia...
4) Wiesz w ogóle, co to są synonimy??? Bo bez sensu o nich pisałeś...
Pozdrawiam
P.S. Teraz już wiecie, dlaczego 3/4 dziennikarzy od razu "napada" na swoich rozmówców (przyjrzyjcie się wywiadom w telewizji) - po prostu na studiach uczą ich arogancji i lekceważącego stosunku do wszystkich i wszystkiego wokół... |
|
|
|
|
madzia.
Wiek: 48 Dołączyła: 13 Maj 2005 Posty: 262 Skąd: Ostrzeszów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 02-09-2005, 09:11
|
|
|
Erewan napisał/a: | Wydaje mi się, że wymyślanie innym od tępaków powinno być przez Moderatora jakoś ukrócone, bo nie świadczy o wykształceniu mówcy, a raczej o jego prymitywności... |
to jakoś nikomu nie przeszkadza, ale dostało się Jackowi za
Jacacenty napisał/a: | Aż boję się zapytać gdzie tak óczą tego dziennikarstwa. |
bo skomentowano to w ten sposób
GRAFIT napisał/a: | A ty Edax sie nie daj 20 letniemu Jacy ktory mysli ze jest DOROSŁY
A ta jego docinka o twoją edukacje to juz wogole przegioł pałe leszczo jeden |
Tak. To się nazywa poziom. A może jego brak?
[ Dodano: 02-09-2005, 09:21 ]
Jak niewiele potrzeba żeby z dyskusji na temat literek przejść do porodów, depilacji, kosmetyki i ....sikania |
_________________ Ja gaduła jestem....a na autach się nie znam ;o) |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 02-09-2005, 10:20
|
|
|
oj Erewan przeginasz.
Pomyśl choć chwile nad tym co czytasz i piszesz.
przecie (specjalnie nie ma "ż") widać ze napisał to specjalnie a ty to traktujesz jakby edax nie znał ortografii i pisał "puki" przez "u"
Popatrz jeszcze raz na ten post i jeśli nie zgadzasz się że to jest tak napisane specjalnie to ja już nie wiem jak z wami wszystkimi rozmawiać
A juznawet jakby nie znał ortografii i tak pisał (dyslektyk czy jakieś inne badziewie) to co ?? Będziesz pisał po każdym jego poście że robi byki ??
Albo dasz mu ostrzeżenia i wywalisz z forum.
Pomyślcie troche zamiast bezmyślnie pisać. Oba przypadki (specjalnie pisane lub nieznajomość ortografii) nie powinny powodować u was dziwnych odruchów ostrzegania lub ciągłego marudzenia.
Nie chcesz - nie czytaj.
Razi Cie - omiń.
A ty chcesz od razu albo zmienić jego styl (nawet ignorancyjny) lub leczyć go z choroby (dysleksja)
To nie chodzi o to czy to kogoś razi, czy sie komus podoba itp. tylko o wasze reakcje.
Czy ktoś sie Ciebie czepia że piszesz "póki" przez "ó" ?? Tak sie nauczyłeś, taka jest pisownia i se (nie sobie - specjalnie - ot tak bo mi sie chce) pisz. |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 02-09-2005, 11:24
|
|
|
JABKO masz racje |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Redd
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 02-09-2005, 11:49
|
|
|
Doczekal sie jezyk nasz ojczysty wielu obroncow...
Tyle, ze chyba cala ta dyskusja jest popadaniem ze skrajnosci w skrajnosc...
O jezyk trzeba dbac, ale nie dajmy sie zwariowac.
Owszem Rej napisal, ze "Polacy nie gesi i swoj jezyk maja". Niestety tyczylo sie to nieco czego innego.
Jesli tak bardzo chcemy bronic jezyka, to czemu nie mowimy czysto po polsku wszyscy?
Kazdy z nas, uzywa wielu pojec obcojezycznych i, wiele razy, nie ma nawet o tym pojecia (np. GARAZ - polski zamiennik, ktory sie nie przyjal to ZAJEZDNIA).
Moze, cytujac Lema, pozamieniamy wszystko na polskie zwroty, zamiast "interface" bedziemy mowic "miedzymordzie"?
PEACE! (dla bardziej wrazliwych - POKOJ) bylo juz krzykniete pare razy w tej rozmowie.
Zyj i pozwol zyc. Troszke tolerancji nikomu by nie zaszkodzilo.
Chcesz pisac tak, by nikt nie rozumial? Alez pisz! Zwyczajnie nikt nie bedzie cie czytal.
Chcesz sikac na stojaco, siedzaca, a moze nawet lezaco? - Rob to! Mnie to osobiscie "wisi".
Wazne, by kazdy z nas robil to co chce (nie mowie, ze nie ma jakichs granic). Na tym polega wolnosc...
Jesli nadmiernie komus przeszkadza, ze ktos jest inny (choc to bardzo subiektywna ocena) - niech wezmie gleboki oddech, siadzie sobie cichutko w kaciku i poczeka az mu przejdzie...
Przeciez kazdemu z nas chyba wolno wybierac, co chce lub nie chce robic?
PS. Mam okazje pracowac w gazecie. Uwierz mi lub nie, Erewan, wiekszosc bykow w gazecie to zazwyczaj nie jest blad dziennikarza. Jest tez "druga strona medalu", tzw. analfabetyzm wtorny. Pracujac w takim zawodzie, po paru latach, czlowiek zaczyna sie zastanawiac juz nad najprostszymi zwrotami i bledami. |
_________________ Fiat TEMPRA STD 1,6 gaznik + LPG, 1993 - NADAL JEZDZI! |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 02-09-2005, 13:01
|
|
|
Ale zawzieta dyskusja.
Przyznam sie ze jak pierwszy raz czytalem wyp. Edaxa to czytalem je po 3 razy.
To jest tak - wszystkim sie nie dogodzi. Jeden zrozumie ten slang drugi nie.
Jednemu pasuje drugiemu nie!
Dla dobra nas uwazam ze na forum powinno sie pisac w miare zrozumiale, a na czacie mozna sobie pisac slangiem. Na forum oczekujemy pomocy od kogos - postarajmy sie zeby i tamta osoba dobrze nas zrozumiala.
Oczywiscie w dziale Offtopic i np. Ogolnym dlaczego nie, ale w dzialach technicznych lepiej pisac jest w jezyku w 99% zrozumialym
Karanie kartkami/ostrzezeniami raczej nie ma sensu.
jabko napisał/a: | 20% poparcia dla Leppera
30% ludzi słucha Mandaryny
20% Cimoszewicz
10% z pałami w Wa-wie walczy o emerytury
|
Dobre! Ten text mi sie spodobal |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
edax
|
Wysłany: 02-09-2005, 16:20
|
|
|
Erewan, Ty chiba naprawde myślirz rze ja nie wjem iak sie pisze...Ale iezd dopsze...nigd nie żyga.
[ Dodano: 02-09-2005, 16:24 ]
jabko, Ale udało mi się wkrętkie począć, wszystka jak jedem mąż zamiast o furach i innych piedrołach, zajęli się trzonem naszych dni...Dobra kończta te dysputy bo nie wiem dlaczego mie trójka wylata...
[ Dodano: 02-09-2005, 17:09 ]
GRAFIT, Edax, Mupik, Jabłko, Grafit RULEZ !!! :-({|= :yay: |
_________________ edax |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 02-09-2005, 17:16
|
|
|
jabko napisał/a: | Nietrafnie oceniłeś gościa |
Jeszcze go nie oceniłem.
jabko napisał/a: | prawdopodobnie moze być od
Ciebie o wiele lepiej wykształcony i bardziej inteligenty (tego wszystkiego nie wiemy) |
Ja prawdopodobnie też mogę podobne rzeczy pisać, tylko zamienić osoby.
jabko napisał/a: | Po prostu specjalnie pisze tak a nie inaczej.
I nie czuje specjalnej potrzeby pisać w pierwszych postach że jest mądry, jakie szkoły skończył i co umie. |
Tym bardziej mnie to dziwi. Nie urażając nikogo, ale to kto skończył szkołę, nie świadczy o mądrości i umiejętności - i nie piszę tego w konretnym przypadku.
jabko napisał/a: | I zapamiętaj na przyszłośc bo masz dopiero 20 lat a to Ci sie przyda w życiu:
1) Tylko głupiec wykłada wszystkie swoje karty już na początku gry
2) Nic nie jest takie na jakie wygląda
3) Niektórym ludziom zależy aby myślano o nich "gorzej" nizjest naprawdę |
A to proszę rozwiń, bo aluzji nie rozumiem.
A z dresikami pełną gębą już nie gadam. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
Erewan
|
Wysłany: 02-09-2005, 19:45
|
|
|
Żeby było jasne - ja nie mam pretensji do nikogo, że pisze jak pisze i nie chcę nikogo nawracać. Nie czuję się inkwizytorem, żeby palić na stosie wyimaginowane czarownice, bo doskonale zdaję sobie sprawę, że nie każdy musi być Miodkiem Po prostu chciałem tylko dać do zrozumienia WSZYSTKIM forumowiczom, że zdecydowanie łatwiej czyta się w miarę poprawne językowo posty, no chyba, że są w dziale "offtopic/fun"
Tak więc nie obrażajcie się o byle co, bo jak mówią moje ulubione stare przysłowia: "na złodzieju czapka gore" oraz "uderz w stół, a nożyce się odezwą"
A poza tym trzymajmy się razem, bo to co nas łączy, to autka, a nie język, prawda?
Aha, jeszcze jedno... Wiek NAPRAWDĘ nie świadczy o rozumie - osobiście znam dorosłych doktorów i profesorów na uczelni, którzy są tak prymitywni i chamscy, że polskiej młodzieży do nich daleko... |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 02-09-2005, 20:14
|
|
|
edax napisał/a: | Dodano: 02-09-2005, 17:09 ]
GRAFIT, Edax, Mupik, Jabłko, Grafit RULEZ !!! |
By trzeba browca strzelic
Edax,Mupik,Jabko -Rulezzzzzzzzzzzzzzzzz
Ps . na temat jacacenta sie nie wypowiem, bo mi bana by Miszko dał jak bym mu wyyygarnoł koleś mysli ze zmieniłem autko to jestem dres-menem!
[ Dodano: Pią 02 Wrz, 2005 21:19 ]
Jacacenty napisał/a: | A z dresikami pełną gębą już nie gadam |
Cieszy mnie to ! LESZCZU TY wysikaj sie na siedząco jak co nie ktorzy to ci ulzy:P:P:P:P |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Erewan
|
Wysłany: 02-09-2005, 22:27
|
|
|
Powtórzę raz jeszcze: "uderz w stół, a nożyce się odezwą", GRAFIT...
Jacacenty rzucił bezosobowo (bez imion) słowem "dresik", a Ty się sam wyrywasz przed szereg Zamiast siedzieć cicho, to się od razu przyznajesz bez bicia... |
|
|
|
|
edax
|
Wysłany: 02-09-2005, 23:36
|
|
|
GRAFIT, Ja wielbię pszenicę ponad życie...ale i normy też wychlać mogę... oj mogę. A zwłaszcza przy reperowaniu mego taksufka. Na koniec to już nawet nie wiem czy ja go reperuję czy on mnie w balona robi... A jak rano po takim reperowaniu się zrywam to nie wiem jak mieszkam i gdzie się nazywam... :yay: :yay: :toimonster: :toimonster: :toimonster: :toimonster: :-({|= ](*,) a baba mnie:
[ Dodano: 03-09-2005, 00:17 ]
madzia, Kobiecinko czyń szeroki łuk, ale na tyle skąpy co byś nie rąbnęła w słup. Marz dla kogo rzydź, conie? No chyba zeby, ale eegh.
[ Dodano: 03-09-2005, 00:22 ]
Raku, Napisałeś:A ja oświadczam że we własnym domu tak sikam, bo jest czyściej!! I ch...wała budowniczym! Będziesz miał prostatę to będziesz lał tak: ciurli, ciurli, ciurli, ciurli, ciurli, ciurli, ciurli......................ciurli, i tak ze 3 godziny, za każdym razem... tak że teraz się ciesz że szczysz nawet pod wiatr!!! i nawet mocno w oczy nie wieje.... |
_________________ edax |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 03-09-2005, 10:30
|
|
|
hehe.... ale się przez 2 dni tu jaja porobiły....... choć raz do czasu takie dyskusje ożywiają forum... ale z 2ej strony prócz hoomoru momentami zalatuje ... powiedzmy nieprzyjemnym dogryzaniem.... może lepiej co by ktoś z 3mających władzę zamknął temat bo a nuż zaś coś zazgrzyta, co miało być wyjaśnione sądzę (może się mylę) jest wyjaśnione i tyla.. |
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 03-09-2005, 11:36
|
|
|
Popieram unknowa :-)
Hmm wie ktos moze jak zaprogramowac piloty do alarmu bo sie cholerstwo rozkodowalo grrrr |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 03-09-2005, 11:49
|
|
|
znaczy się że jak? alarm nie reaguje na pilota czy powłączałeś sobie funkcje np samouzbrojenie itp inne i nie wiesz jak wyłączyć? w instrukcji masz zawsze podane (jak ją masz) ile sekund, ilerazy i który przycisk nacisnąć by poustawiać dane funkcje, a dioda LED sygnalizuje błyskami wybór funkcji i stan; tak jest w typowych.....
czy Ci po prostu wcale alarm na pilota nie reaguje? bo jeśli tak to masz pewność, że pilot jest sprawny a nie siada coś albo prozaicznie baterie słabiutkie i przerywa/zniekształca sygnał?
nawet jak masz ze zmiennym kodem (co naciśnięcie to inny kod pilot wylicza i wysyła i podobnie w odbiorniku co naciśnięcie i odebranie sygbnału z pilota inny kod wylicza odbiornik jako ten który powinien być jako następny z pilota wysłany i porównuje odebrany z oczekiwanym ) to i tak w odbiorniku jest duży margines błędu (ileś tam kodów naprzód wylicza do porównań, więc nawet jak Ci w domu dziecko pilota poprzyciska naście razy i naście się już kod zmieni a odbiornik w aucie oczekuje na inny jako następny, to odbiornik powinien zajarzyć i jeszcze złapać kod. chyba,że dziecko ponaciskało naprawdę dużo razy to masz problem.
Nie wiem czy w twoim alarmie wtedy jest możliwość zresetowania i odbiornika i pilota na najpierwszy kod początkowy od którego obydwa potem będą znów wyliczać następne. Jeli nie no to naprawdę masz problem i może być ciężko...
napisz konkretniej o co ci chodzi.
a do jakiegoś mod'a - przenieście może te 2 posty czy półtora w zasadzie gdzie indziej jako inny temat |
|
|
madzia.
Wiek: 48 Dołączyła: 13 Maj 2005 Posty: 262 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 03-09-2005, 15:11
|
|
|
edax, Cytat: | madzia, Kobiecinko czyń szeroki łuk, ale na tyle skąpy co byś nie rąbnęła w słup. Marz dla kogo rzydź, conie? No chyba zeby, ale eeg |
Jaśniej poproszę, bo ja z tych mało luzackich i nie zrozumiałam sensu tego co napisaleś. |
_________________ Ja gaduła jestem....a na autach się nie znam ;o) |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 03-09-2005, 19:54
|
|
|
unknown napisał/a: | ale z 2ej strony prócz hoomoru momentami zalatuje ... powiedzmy nieprzyjemnym dogryzaniem.... |
I dlatego dyskusja sie ozywia.
To sie tak dzieje jak sie dane osoby znaja tylko via net/forum.
Ciekwe czy w 4 oczy Jaca czy Grafit powiedzieli by sobie to jak o sobie mysla np. na zlocie. Raczej nie bo latwiej jest cos tutaj napisac niz powiedziec to wprost na zywo.
Jesli jednak ta rozmowa zajdzie "za daleko" to moderatorzy wiedza co maja zrobic |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
jabko
|
Wysłany: 03-09-2005, 20:25
|
|
|
[quote="unknown"].... może lepiej co by ktoś z 3mających władzę zamknął temat bo a nuż zaś coś zazgrzyta...[quote]
unknown taki system który "zamykał" drażliwe tematy już był
temat wynikł z opini użytkowników i dlaczego ma być zamykany ?? Każdy użytkownik ma te same prawa i jak kilku chce pogadać o pisowni to z jakiej racji któryś moderator któremu się to nie podoba ma "ucinać" temat ??
Do zarządu stowarzyszenia również wybierają użytkownicy i zarząd ma "służyć" nam a nie zamykać nasze tematy (chyba ze w Koninie każdy podpisze czysty weksel in blanco i nie będzie miał odwagi napisać potem że sie z czymś nie zgadza)
każdy ma swoje zdanie i je wypowiada. Nie widze w tym nic złego (no może niektóre posty dochodzą już do granicy obrazy)
Ja na przykład do Raka i Jacentego nic nie mam.
Po prostu wydaje mi sie że ostrzeżenie Raka było niepotrzebne
a Jacenty ma niezgodne z moim zdanie że jak już ktoś skończył szkołę to nie ma prawa sobie pisać specjalnie niezgodnie z "normami".
Madzia również pisze że wszystko co robimy musi czemuś służyć i tym bardziej ja dziwi że ktoś wykształcony specjalnie tak pisze.
To że sie z nimi nie zgadzam nie znaczy że ich nie lubie.
Mnie od początku chodziło tylko o jedną rzecz. O to że jak sie z kimś nie zgadzamy nie znaczy że musimy go karać a potem wyrzucać z forum albo zmuszać do dostosowania tekstami w stylu "Jak skończyłeś studia to pisz jak należy bo inaczej tutaj nie wolno" |
piękne i uległe |
|
|
|
|
Jacacenty
|
Wysłany: 03-09-2005, 20:25
|
|
|
miszko napisał/a: | Ciekwe czy w 4 oczy Jaca czy Grafit powiedzieli by sobie to jak o sobie mysla np. na zlocie. Raczej nie bo latwiej jest cos tutaj napisac niz powiedziec to wprost na zywo. |
Zgodzę się, że łatwiej jest pisać. Lecz przytoczony Grafit i ja - wątpię byśmy znaleźli płaszczyznę do rozmowy, bo bym go nie zrozumiał.
Mimo wszystko jestem otwarty na spotkanie, ale jakoś nie mamy okazji się zejść.
Zawszę piszę/mówię co mi leży na sercu, każdemu. |
|
|
|
|
jabko
|
Wysłany: 03-09-2005, 20:44
|
|
|
Jacek popatrz na czas postów
pare sekund.
Wygrałem piwo ?? |
piękne i uległe |
|
|
|
|
Jacacenty
|
Wysłany: 03-09-2005, 20:53
|
|
|
Dobrze Jabko prawisz, ale:
jabko napisał/a: | Jacenty ma niezgodne z moim zdanie że jak już ktoś skończył szkołę to nie ma prawa sobie pisać specjalnie niezgodnie z "normami". |
Tu się nie zgodzę. Po pierwsze nie mam takiego zdania (mogłeś mylnie zinterpretować mój słowotok), a po drugie każdy pisze takim stylem, jaki reprezentuje charakter. Siłą nikt nikogo nie będzie przekonywał (mam nadzieję), ale jeśli egzystuje się na forum w jakiejkolwiek postaci, należy uszanować jego kolektywny charakter. Nie odbierajcie tego jako tłamszenia indywidualizmu, bo do tego mi daleko. Takie obnoszenie się z innością, jakie ma miejsce, źle świadczy o "innym".
A zaczepki i inwektywy Grafita są bezczelne i zalatują gównarzerią. Nie podejmę wyzwania. Jak mu pomoże, niech pisze bajki.
[ Dodano: Sob 03 Wrz, 2005 21:54 ]
jabko napisał/a: | Wygrałem piwo ?? |
Wygrałeś . |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 03-09-2005, 21:00
|
|
|
Jacacenty napisał/a: | A zaczepki i inwektywy Grafita są bezczelne i zalatują gównarzerią |
Ci dam gownarzerie jestem starszy od ciebie wiec miej sie bacznie anty-hehehowcu
ps.nikogo nie zaczepiałem jak narazie prznajmniej na forum
[ Dodano: Sob 03 Wrz, 2005 22:05 ]
Jacacenty napisał/a: | A z dresikami pełną gębą już nie gadam |
To są własnie docinki z twojej strony jakich jest wiele w roznych postach (tego rodzaju) |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 03-09-2005, 21:06
|
|
|
Jacacenty napisał/a: | po drugie - jeśli takie pisanie ma być oznaką luzactwa (cokolwiek to znaczy), to ja wolę być spięty jak dupa podczas sraczki życia. |
Panie i Panowie! Reasumujac - jasnosc przekazu to nie oznaka spiecia i bufonady, tylko minimum potrzebne do prawidlowej wymiany mysli
Po to jezyk swoj mamy bysmy potrafili sie w nim porozumiewac
|
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
jabko
|
Wysłany: 03-09-2005, 21:08
|
|
|
Ja na jakieś spotkanie musiałbym przyjechać z kierowcą i miską do haftowania.
Tyle jużpifka wygrałem |
piękne i uległe |
|
|
|
|
Jacacenty
|
Wysłany: 03-09-2005, 21:23
|
|
|
jabko napisał/a: | Tyle jużpifka wygrałem |
To przyjedź i się podziel. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|