|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Konsola z nowymi zegarami!!! |
Autor |
Wiadomość |
Erewan
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 397 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 07-01-2006, 01:43
|
|
|
A ja się zastanawiam czasami, jak to było z oryginalną barwą podświetlenia. Przecież na bank długo nad tym pracowano, próbując światło różnej barwy. Nie wierze, że ktoś sobie po prostu powiedział: "zielona", bez prób i testów. Jeśli firmowo zakładano zielone podświetlenie, najwidoczniej wyszło, że takie jest najlepsze z różnych względów...
Swoją drogą przy wiejskim-niebieskim podświetleniu człowiek czuje się w aucie jak w lodówce albo akwarium (wiem, bo jechałem), a już zupełnie nie moge znieść "nowoczesnych" pomarańczowych albo białych żaróweczek stosowanych w nowych autkach... oczy mnie bolą w nocy CHCEMY POWROTU ZIELENI!! (przecież uspokaja) |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 07-01-2006, 13:34
|
|
|
Hmmm mnie sie bardzo podoba podswietlanie optic look czy jakos tak a moze przekrecilem sasiad ma chryslera albo lexusa i tam jest tak cala deska jest czarna i na bialo swieca zegary wskazowki strasnzie mi sie to podoba bo jest super czytelne a lubie widziec zegary hehe zebym ja kiedys widizal u siebie licznik dzienny:/ |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
netsat
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 07-01-2006, 14:40
|
|
|
Podswietlenie tablic (zegarow) w samochodach zawsze powinno miec kolor oraz jego intensywnosc odpowiednia do wzroku kierowcy
Kolor zielony jest chyba najbardziej odpowiedni Co do zasady to zegary to nie telewizor na ktory patrzy sie caly czas z mala przerwa na zamkniecie sie powiek
Niebieski- to raczej zbyt zimny i agresywny kolor dla czlowieka lecz sprawa gustu
Ja preferuje zielony
Pozdrawiam |
_________________ Tempra 1.6 ie /LPG 1991 rok |
|
|
|
|
Grześko
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 07-01-2006, 17:55
|
|
|
Kochani, jedno jest pewne - kolor zielony najmniej męczy wzrok i przy tym kolorze oczy najszybciej odpoczywają. Jeżeli nie wierzycie to zapytajcie każdego dobrego strzelca. Jeżeli zbyt długo namierza się cel (celuje) to na jaki kolor należy popatrzeć, żeby oczy "uspokoiły się" i odpoczęły?
Na czerwony?
Na niebieski?
Nie!
Właśnie na zielony (trawa, drzewa itp)!!! |
_________________ Była Tempra 1.6 SX 94',
był VW Passat GL 2.0 16V automat 92',
jest STILO 1.6 16V Dynamic 3D 03'
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124). |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|