Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Konsola z nowymi zegarami!!!
Autor Wiadomość
Erewan 

Województwo: Mazowieckie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 07-01-2006, 01:43   

A ja się zastanawiam czasami, jak to było z oryginalną barwą podświetlenia. Przecież na bank długo nad tym pracowano, próbując światło różnej barwy. Nie wierze, że ktoś sobie po prostu powiedział: "zielona", bez prób i testów. Jeśli firmowo zakładano zielone podświetlenie, najwidoczniej wyszło, że takie jest najlepsze z różnych względów...

Swoją drogą przy wiejskim-niebieskim podświetleniu człowiek czuje się w aucie jak w lodówce albo akwarium (wiem, bo jechałem), a już zupełnie nie moge znieść "nowoczesnych" pomarańczowych albo białych żaróweczek stosowanych w nowych autkach... oczy mnie bolą w nocy :x CHCEMY POWROTU ZIELENI!! (przecież uspokaja)
     Moneta

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 07-01-2006, 13:34   

Hmmm mnie sie bardzo podoba podswietlanie optic look czy jakos tak a moze przekrecilem sasiad ma chryslera albo lexusa i tam jest tak cala deska jest czarna i na bialo swieca zegary wskazowki strasnzie mi sie to podoba bo jest super czytelne a lubie widziec zegary hehe zebym ja kiedys widizal u siebie licznik dzienny:/
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

netsat 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 07-01-2006, 14:40   

Podswietlenie tablic (zegarow) w samochodach zawsze powinno miec kolor oraz jego intensywnosc odpowiednia do wzroku kierowcy
Kolor zielony jest chyba najbardziej odpowiedni Co do zasady to zegary to nie telewizor na ktory patrzy sie caly czas z mala przerwa na zamkniecie sie powiek
Niebieski- to raczej zbyt zimny i agresywny kolor dla czlowieka lecz sprawa gustu
Ja preferuje zielony
Pozdrawiam

Grześko 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 07-01-2006, 17:55   

Kochani, jedno jest pewne - kolor zielony najmniej męczy wzrok i przy tym kolorze oczy najszybciej odpoczywają. Jeżeli nie wierzycie to zapytajcie każdego dobrego strzelca. Jeżeli zbyt długo namierza się cel (celuje) to na jaki kolor należy popatrzeć, żeby oczy "uspokoiły się" i odpoczęły?
Na czerwony?
Na niebieski?
Nie!
Właśnie na zielony (trawa, drzewa itp)!!!
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124).
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu