|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Kupować, czy nie? |
Autor |
Wiadomość |
stefan
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 390 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 28-03-2008, 20:02 Kupować, czy nie?
|
|
|
Mam dylemat.
Mogę odkupić od brata Fiata Bravo, listopad 1997, 1,9 tdi 75KM, 2 poduszki, napinacze pasów, ABS, klima(manualna), radio+kasety+zmieniarka 6cd (nie mp3), dzielona tylna kanapa, niestety uszkodzona turbosprężarka i ciut rdzewiejący przód, za jakieś 5000zł.
Co o tym myslicie, czy warto?
Właściciele Bravo, jakie macie wrażenia?
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi:) |
_________________ Wnerwia mnie ten banner... |
|
|
|
|
Tipo-14000
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 197 Skąd: Bielsko-Biała
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 28-03-2008, 20:41
|
|
|
Zalezy co potrzebujesz , bez turbo to raczej sobie przy Dieslu nie powyprzedzasz , ale jeśli masz gołego fiacika to napewno wzrośnie komfort jazdy . Szczerze ? Jeśli już kupować Bravo to ze wszystkim , czyli dobry silniki jak najwięcej rzeczy - łatwiej potem sprzedać ,a i nie będziesz co chwilke sobie mówił szkoda ,że nie mam ...
Takie moje zdanie , po za tym mieć 5000 a nie mieć Jeśli takie autko chcesz to bierz i nie patrz czy się opłaca a jeśli nie to bym sobie odpuścił.
Co do ceny , dołóż tysiaka i masz 16v z niemiec którym zmiatasz w każdym calu (jak dla mnie) takie Bravo
Pozdrawiam |
|
|
|
|
stefan
|
Wysłany: 28-03-2008, 20:48
|
|
|
To trochę nagła sprawa...turbo jest do regeneracji, Fiata mam wersje akurat full wypas...tylko strasznie mało ekonomicznego.
Co do finansów...te 5000zł to też jest układ finansowy...sam takiej kasy nie mam, liczę że za mojego tipolota dostanę z 1500zł, do tego 1000 jestem w stanie dorzucić od siebie i jakieś 2500 pożyczyłbym od ojca i potem odpracował.
Przede wszystkim od samochodu oczekuje tego że będzie bezawaryjny i ekonomiczny...a to jest diesel...
Nie wiem, nie wiem, dlatego pytam....
Ale jak sobie pomyślę że miałbym sprzedać moje Tipo...ech... |
|
|
|
|
max118
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
|
|
|
|
sheriffnt
Pomógł: 7 razy Wiek: 61 Dołączył: 28 Lis 2007 Posty: 323 Skąd: Gdynia/Baranówka
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 28-03-2008, 23:34
|
|
|
Witam
Powiem tak, kiedy szukałem jakiegoś diesla, to mając 5000 do dyspozycji trudno byłoby coś kupić w takim roczniku ja 97, bravo za taką kasę wydaje się niezłą sprawą, ale regenerazja turbiny to też wydatek na ok 1000 pln...pytanie co jest z tą korozją, auto jest po wypadku?. |
_________________ Pozdrawiam Mirek
Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend |
|
|
|
|
stefan
|
Wysłany: 29-03-2008, 10:11
|
|
|
Tak, z tego co wiem było bite z przodu, ale raczej nic poważnego. Korozja, z tego co widziałem dotyczy głównie samej maski, chociaż nie wiem co pod nią.
Plus tego taki że auto kupowałbym od brata, wiec znam jego prawdziwą historię itd... |
|
|
|
|
Tipo-14000
|
Wysłany: 29-03-2008, 10:23
|
|
|
Słuchaj , jeśli musisz pożyczać na to autko , a masz dobre tipo , to naprawde NIE ZADŁUŻAJ SIĘ !! , co innego gdybys miał całą gotówke , i w planach byłoby pozbycie się tipo , wtedy można byłoby pomysleć , okazja może i jest ale nie aż tak wielka żeby latać po rodzinie i pożyczać , a potem mysleć ile jeszcze trzeba do niego dołożyć żeby był taki jak ty sobie go wyobrażasz . Po zatym , jeśli mam być szczery jak na brata to powinien ci go opchnąc za 3000 żeby naprawdę się opłacało , 5000 + 1000 turbo + maska i pomalowanie i masz prawie tyle co na allegro czy gratka - To moje zdanie
A tu mały przykład :
http://allegro.pl/item330...0hgt_z_lpg.html
Pierwsze lepsze ogłoszenie , koszt autka większy max 1500 zł niż twojego brachola po naprawie a tym to już śmigasz do końca
Co do historii jeśli już kupować autko to z kims kto się na nich zna , dziś jeśli kupujesz metalika to bezproblemowo stwierdzisz co było malowane , inna ziarnistość lakieru i poznać jak był lakier ścierany przed bezbarwnym . Nie da się w warunkach garażowych uzyskać takiego lakieru jak w komorach , no chyba że ktoś pomaluje całe auto |
|
|
|
|
stefan
|
Wysłany: 29-03-2008, 10:39
|
|
|
Te 5 tys. to na razie tak wyszło w luźnej rozmowie, myślę że jakbym go przycisnął to może by zszedł do jakichś 4. Na razie nic nie robie, pogadam z ojcem, i ze znajomym mechanikiem, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wiesz...moje Tipo nie jest złe, jest wręcz w zajebistym stanie...po prostu nie stać mnie na palenie min. 10l/100km. |
|
|
|
|
Tipo-14000
|
Wysłany: 29-03-2008, 10:50
|
|
|
Nom wiem coś o tym Też mam 1.4 i.e. i ciężko byłoby mi się z nim rozstać , dlatego wymienie go dopiero na zajebiste Sedici , dopłace , ale to jedyna możliwość żebym pozbył się mojego Fiacika |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|