Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
SEDICI rozbite.
Autor Wiadomość
p_r_z_e_m_k_o 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 21-11-2007, 13:53   

Witaj Młody
A może weź pod uwage kupno tego Sedici
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3798543
Koles tam pisze ze tylko silnik uszkodzony,to jakby buda byla cala to móglbys z dwoch zlozyc jeden...
     Moneta

tipacz 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 21-11-2007, 14:38   

p_r_z_e_m_k_o,

Zgadzam sie z Tobą i chyba było by to najlepsze rozwiązanie no chyba że Młody ma sentyment właśnie do tego egzemplarza.

jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...

assistance   Moneta

Raku 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 21-11-2007, 15:25   

Ale to sedici z linka też było bite!
Ma inne zderzaki i lampy tylne. Kiepsko się też prezentują progi..
Nie wiem czy ten egzemplarz jest dobry,napewno silnik dobry nie jest...
     Moneta

Luczu 

Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 21-11-2007, 16:25   

jak ja chciałbym mieć sedici ... :roll: :( ale by mnie nie bylo stac na utrzymanie chyba :/ dla tego musze sie zadowolic zwyczajnym 1.4 w wersji ubogiej :?
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

kro_ma 

Wysłany: 21-11-2007, 18:06   

Witam Młody, prawie jak u mnie takie same uszkodzenia ja place za czesci 300 zł czyli pas przedni lampy po lifcie zderzak i chlodnice pozdro i nie martw sie bedzie dobrze

EASYKATO 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 21-11-2007, 19:27   

Młody napisał/a:
Był dzisiaj rzeczoznawca i powiedział że wziął to pod uwagę także więcej kasy nie będzie :evil: . Jutro rano jadę do znajomego blacharza i zobaczymy co on powie. Aż się boję. Mam nadzieję że nie będę musiał dokładać z własnej kieszeni ale muszę uruchomić moje ukochane SEDICI. Jutro dam znać co powiedział blacharz.

współczuję
szkoda auta.......

rzeczoznawca był z firmy w której zgłaszałeś że był wypadek ( ubezpieczyciel sprawcy)
czy
niezależny rzeczoznawca nie związany z ubezpieczalnią?

pytam
bo szeroki zderzak w ASO ten oryginalny od sedici kosztuje ponad 1000 zł
+ pasek czerwony + spinki do niego

mocowania

halogeny
nowe

w końcu to nie twoja wina

próbuj
wyciągnąć więcej kasy

bo chyba robią cię trochę w ....

koniecznie pomiar na ramie zrób (porządny pomiar)

ech.....

szkoda tipo
:sciana:

bodzio82 

Wysłany: 21-11-2007, 20:13   

witam to moje te czerwone co wystawilem na allegro raczej MLODY nie skorzysta z mojego szczerze mowiac to chyba na czesci pojdzie czyli do rozbiorki bo stan jest oplakany! moze sie komus przyda cos.Znam jego czarne autko bo duzo sie dowiedzialem o nim i wogole poznalem sedici bardziej dzieki EG0, to moj pierwszy fiat byl i chyba ostatni nie ma to jak poldek :lol: nie no zartuje jak uzbieram kasy to szukam sedici 100 oryginalnego w super stanie bo to fajny wozek jest :lalala:

** Dodano: 21-11-2007, 20:18 **
oczywiscie wspolczuje nowemu wlascicielowi sedici od EGO piekne auto ja nie raz myslalem zeby odkupic no ale fundusze mi na to nie pozwolily,dasz rade wyremontowac bedzie jak wczesniej sie prezentowac ;D

Młody 

Wysłany: 21-11-2007, 20:21   

p_r_z_e_m_k_o napisał/a:
A może weź pod uwage kupno tego Sedici

Nie chcę brać jakiegoś niepewnego auta który był bity za wszestkich stron ale dzięki za radę.

tipacz96vc napisał/a:
chyba że Młody ma sentyment właśnie do tego egzemplarza.

Mam okropny sentyment do tego egzemplarza i wiem co mam :lalala:

Raku napisał/a:
Ale to sedici z linka też było bite!
Ma inne zderzaki i lampy tylne. Kiepsko się też prezentują progi..

No właśnie.

LUCIACIA napisał/a:
jak ja chciałbym mieć sedici ... ale by mnie nie bylo stac na utrzymanie chyba

To szukaj SEDICI z gazem to wyrobisz :D

kro_ma ja musiałem kupić tylko chłodnicę, przednia belkę i lewą lampę (ok 400 zł) bo zderzak od SEDICI już miałem.

Blacharz powiedział że jest dobrze :D . Pomierzył auto i nic nie ruszyło także musi tylko wymienić belkę i naciągnąć tą lewą podłużnicę. Za robotę weźmie 500 zł także uda się zarobić kilka złotych.

** Dodano: 21-11-2007, 20:28 **
bodzio82 na części wyjdziesz lepiej niż w całości tylko szkoda że nie masz oryginalnych zderzaków. Ile chcesz za przednią atrapę?

bodzio82 

Wysłany: 21-11-2007, 21:46   

z tym sie nie zgodze ze byl bity z kazdej strony :zolta: tyl napewno nie byl bity :lol: nie wiem ile bo nie rozbebeszam narazie auta 1 nie mam czsu a po 2 zastanawiam sie czy nie naprawiac motoru we wlasnym zakresie ;D

Młody 

Wysłany: 21-11-2007, 21:54   

bodzio82 napisał/a:
tyl napewno nie byl bity

To niewiele. A jak wytłumaczysz nie oryginalny zderzak tylni i brak listwy na klapie z napisem SEDICIVALVOLE i tylnie lampy z normalnego Tipo a nie z SEDICI?

bodzio82 

Wysłany: 21-11-2007, 22:21   

slucha ogladalem pod dywanikiem i pod spodem nie ma zadnych sladow po uderzeniu powiem ci tak ze moze dlatego on nie ma oryginalnego zderzaka bo to jest skladak moze koles se go w czesciach sprowadzil :D

** Dodano: 21-11-2007, 22:21 **
belka tylna tez nie nosi sladow od naprawy

** Dodano: 21-11-2007, 22:22 **
wszystko wyglada jak nowe dlamnie na moje oko to 100 procent nie byl tyl ruszany

** Dodano: 21-11-2007, 22:26 **
MLODY a jak tam twoje tipo bo moje jest w cieniu twoim sie kazdy interesuje bedzie zylo

Luczu 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 21-11-2007, 23:36   

Młody,

"To szukaj SEDICI z gazem to wyrobisz :D "

ale czesci tez droooogie :( i trudno znalezc z gazem w dobrym stanie
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

Raku 

Wysłany: 22-11-2007, 00:52   

Kompy w 2.0 16v czy to tipo, coupe czy lancia mają problem z gazem. Auto po jeździe na gazie później już nie jest w stanie przejść na normalny tryb jazdy na benzynie. :doubt:
     Moneta

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 22-11-2007, 10:25   

Raku napisał/a:
Kompy w 2.0 16v czy to tipo, coupe czy lancia mają problem z gazem. Auto po jeździe na gazie później już nie jest w stanie przejść na normalny tryb jazdy na benzynie. :doubt:

skąd masz takie informacje? czy sa one czyms potwierdzone? czy poprostu gdzies to usłyszałeś? dwa lata temu zagazowałem sedici i nie było problemów ani na gazie ani na benzynie...więc problemu bym raczej szukał w instalacjach gazowych
jest nuova Bravo

assistance   Moneta

GrzesiekK. 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 22-11-2007, 10:37   

ego napisał/a:
Raku napisał/a:

skąd masz takie informacje? czy sa one czyms potwierdzone? czy poprostu gdzies to usłyszałeś? dwa lata temu zagazowałem sedici i nie było problemów ani na gazie ani na benzynie...

Niestety Ego to prawda, Raku ma racje problem polega na tym ze kompy w 2.0 16V maja autoadaptacje i zapisują zmiany w pamieci stałej ktorej nie skasujesz resetem zwyklym, po dlugim uzytkowaniu auta na lpg rozjezdzaja sie ustawienia kompa i mimo resetu nigdy nie bedzie juz smigal tak jak powinien na Pb, ogolnie chodzi o to ze zaczyna przelewac pod obciazniem i auto za duzo pali oraz na wolnych obrotach sklad mieszanki nie jest tez taki jak nalezy. W tej chwili mam dwa komputery, jeden z auta ze szwajcarii ktore nigdy nie widzialo LPG i drugi ten z ktorym kupilem auto, jak wiesz chce wrzucic sekwencje do swojego sedici i chcialem sprawdzic ile tak naprawde pali na Pb po miescie, na starym kompie zarlo kolo 15tu Pb i to z lekka noga, resetowalem go, wymieniony czujnik temp. silnika i dalej to samo, jako ze nic mnie nie kosztowalo wiec pozyczylem komp na probe ze szwajcara sedici, nic nie dotykalem przy silniku, wymienilem komputer, jazda jak na poprzednim a spalanie duzo mniejsze, w granicach 12l Pb na setke wiec odkupilem komputer i lezy na polce, czeka na lepsze czasy, wszytko zaczelo sie od tego ze zaczelem siedziec na forum coupe, i tam wlasnie dowiedzialem sie o bolaczkach tych komputerow, niestety lpg im nie sluzy, bardzo duzy wlascicieli coupet 2.0 16V mialo juz z tym przejscia.

ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]

ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy :D
     assistance

EASYKATO 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 22-11-2007, 18:18   

LUCIACIA napisał/a:
Młody,

"To szukaj SEDICI z gazem to wyrobisz :D "

ale czesci tez droooogie :( i trudno znalezc z gazem w dobrym stanie

jak trudno jak nie trudno.....

przyjeżdżasz do mnie i masz

sedici z lpg
klimą skórą i bardzo szybkie

:lol:

** Dodano: 22-11-2007, 18:23 **
Raku napisał/a:

ciekawostka przyrodnicza

raczej to wina kiepskich instalek gazowych
a nie kompa

sosen86 

Wysłany: 22-11-2007, 19:13   

bodzio82, to jak rozsprzedajesz to swoje czerwone cudo na częsci???? :?:
SPRZEDAŻ CZĘŚCI DO SAMOCHODÓW
WARSZTAT SAMOCHODOWY :
sklep.automotive@gmail.com
warsztat.automotive@gmail.com
     Moneta

Młody 

Wysłany: 22-11-2007, 20:40   

bodzio82 napisał/a:
dlatego on nie ma oryginalnego zderzaka bo to jest skladak

:-k

bodzio82 napisał/a:
MLODY a jak tam twoje tipo

Już niedługo znowu będzie śmigało po Bielsku :D

LUCIACIA napisał/a:
trudno znalezc z gazem w dobrym stanie

Szukajcie a znajdziecie :D

Raku napisał/a:
Auto po jeździe na gazie później już nie jest w stanie przejść na normalny tryb jazdy na benzynie.

U mnie takie problemy nie występują i jak chcę ukarać jakiegoś Golfistę to bez żadnego problemu przełączam na benzynę a jak zostawię go daleko z tyłu wracam na gaz i nic złego się nie dzieje.

EASYKATO napisał/a:
raczej to wina kiepskich instalek gazowych
a nie kompa

Zgadzam się w 100%

GrzesiekK. 

Wysłany: 22-11-2007, 20:49   

Młody napisał/a:
U mnie takie problemy nie występują i jak chcę ukarać jakiegoś Golfistę to bez żadnego problemu przełączam na benzynę a jak zostawię go daleko z tyłu wracam na gaz i nic złego się nie dzieje.

Heh troche za mało na tym Pb jezdzisz zeby obczaic ze jest cos nie tak a objechanie golfa to nie sztuka, nawet sedici ze zwezka w dolocie w postaci miksera robi to bez bólu, no chyba ze trafisz na zdrowego ABF'a to inna gadka ;] Druga sprawa dokształć się w jakich warunkach komp z sedici uzywa do ustalania składu mieszanki wskazań sondy lambda a kiedy ja olewa i moze bedziesz widzial o co mi chodzi z przestawieniem sie kompa przy jezdzie na gazie.

pzdr. Grzesiek

assistance

Młody 

Wysłany: 22-11-2007, 20:56   

GrzesiekK. napisał/a:
Druga sprawa dokształć się w jakich warunkach komp z sedici uzywa do ustalania składu mieszanki wskazań sondy lambda a kiedy ja olewa i moze bedziesz widzial o co mi chodzi z przestawieniem sie kompa przy jezdzie na gazie.

Szczerze mówiąc nie mam o tym pojęcia ale wiem jak reaguje moje SEDICI na jazdę na gazie a póniej na Pb i wogóle nie interesuje mnie w jakich warunkach komp z sedici uzywa do ustalania składu mieszanki wskazań sondy lambda. Teorię zostawiam innym. Dla mnie liczy się tylko to jak auto jeździ a nie co myśli komputer :lalala: .

GrzesiekK. 

Wysłany: 23-11-2007, 00:09   

Młody napisał/a:
Dla mnie liczy się tylko to jak auto jeździ a nie co myśli komputer :lalala: .

Wywal na próbe zwężke z dolotu [ twój mikser ktory masz zamontowany na przepustnicy] to zobaczysz dopiero jak to auto powinno jezdzić.

assistance

unknown 

Wysłany: 23-11-2007, 18:26   

ja n twoim miejscu bym belkę prostował i robił;

u siebie miałem podobnie belkę wgiętą przez kiedyś pewną babę ślepą, ale sam sobie belkę naciągłem, za płotem był znajmuy spec mechaniko-lakiernik od aut wiele wyższej klasy, co nieco potem podpowiedział.. chłodnicę sobie tą samą mam do dziś naprawioną, wszystko ok;

troszkę pierdołek było do poprawki ale nei ma śladu nawet... inna sprawa ,że u mnie to było lżeszje może wgniecenie i powoli, nic się proządnie poza belką i chłodnicą nie przesunęło i wymiarów auto nie zmieniło :) podłużnice etc było wsio ok... nie wiem jak to u Ciebie
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Młody 

Wysłany: 23-11-2007, 19:39   

GrzesiekK. napisał/a:
Wywal na próbe zwężke z dolotu [ twój mikser ktory masz zamontowany na przepustnicy] to zobaczysz dopiero jak to auto powinno jezdzić.

Sprawdzę napewno. :D
unknown napisał/a:
ja n twoim miejscu bym belkę prostował i robił;

Belka jest już wymieniona bo blacharz powiedział że mocno jest zmielona a chłodnica kupiona nowa. Wszystko widać na zdjęciach ale auto było mierzone i jest równe także Sedici ładnie przyjęło uderzenie. Jeszcze kilka dni i znowu będę siał postrach wśród bielskich Golfistów :dresik: .

** Dodano: 01-12-2007, 16:12 **
Wczoraj odebrałem Sedici od blacharza. Nie jest jeszcze skończone ale ważne że jeździ. Wszystko mnie wyszło ok 1000zł także 700 na plusie ale muszę jeszcze kupić prawy błotnik i go pomalować.

Odpowiedz do tematu