|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Studia a praca |
Autor |
Wiadomość |
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 04-12-2009, 12:57
|
|
|
Cytat: | jak się chce to i bez wykształcenia dobrą fuchę można dorwać! |
Tak. Chodzi o to, że po studiach tą samą fuchę się dorwie co i przed |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Nilka
Wiek: 36 Dołączyła: 13 Sty 2009 Posty: 159 Skąd: Człuchów
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 04-12-2009, 12:57
|
|
|
ciechu napisał/a: | Luczu napisał/a: | dzisiaj po studiach też roboty nie ma | jak się chce to i bez wykształcenia dobrą fuchę można dorwać! Tylko trzeba chcieć, a nie tak jak Ferdek Kiepski |
Panowie, Wam łatwiej, zawsze gdzieś tania sila robocza sie przyda. a kobiety niestety za latwo nie maja:/ |
_________________ TIPO 1.4 DGT, LPG, '89, grafitowy |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 04-12-2009, 13:09
|
|
|
Nilka napisał/a: | tania sila robocza sie przyda |
i w tym tkwi cały problem. Po studiach też idą do takiej roboty |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
stefan
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 390 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 04-12-2009, 13:40
|
|
|
Luczu napisał/a: | Nilka napisał/a: | olej te robote i jedz na studia bo jak je skonczysz to oni beda prosil bys u nich pracowal a wtedy mozesz im pokazac fige:D
|
dzisiaj po studiach też roboty nie ma |
jak się chce to i po studiach robota jest;) |
_________________ Wnerwia mnie ten banner... |
|
|
|
|
Młody
Pomógł: 40 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 1580 Skąd: Gilowice
|
Wysłany: 04-12-2009, 19:10
|
|
|
Luczu napisał/a: | jak się chce to i bez wykształcenia dobrą fuchę można dorwać! |
Dokładnie.
Ja nie jestem po studiach i robię wykończeniówkę u swoich byłych nauczycieli którzy przez lata wbijali mi do głowy że jak się nie będę uczył to będę zamiatał ulice za grosze a teraz kasuję ich dwa razy tyle co oni zarabiają |
|
|
|
|
Szczęściarz
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Mar 2008 Posty: 263 Skąd: Gorlice
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 04-12-2009, 20:02
|
|
|
Pracodawcą potrzeba teraz specjalistów w swoim fachu! Po studiach bez problemu znajdziecie robotę...tylko żeby jeszcze robota ta przynosiła jako takie dochody i satysfakcje, która wynagrodzi trudy i nerwy wypalone podczas tych wszystkich "kampanii wrześniowych" itp. to zadbać o to należy już w momencie studiowania!!! Trzeba też wybierać studia z głową! Jeśli poszedłeś na studia tylko po to aby zdobyć papierek i wybrałeś np. Katolicki Uniwersytet Lubelski to jaką robotę po tym znajdziesz?? jest jeszcze wiele takich uczelnianych kwiatków o których nie będę tu pisał.
Koledzy z mojego wydziału Wiertnictwa Nafty i Gazu w skrócie WNiG a w innym tłumaczeniu Wiecznie Najebani i Głodni już na trzecim roku skorzystali z pewnego rodzaju "promocji" i po podpisywali umowy o prace z PGNiG co zagwarantowało im pewną robote zaraz po obronie Mgr. inż. Ja po obronie też znalazłem niezłą robotę przy obsłudze maszyn do Cięcia wodą WaterJet zajmując się ich "programowaniem" i całym "zapleczem technicznym", pomogła mi tu znajomość AutoCad-a czy nawet CorelDraw - które opanowałem na studiach.... ale..... Mojego szefa nie interesowało zbytnio jakie mam wykształcenie, jaką miałem średnią, interesowało go tylko Czy znam się na budowie maszyn i czy znam wyżej wymieniony programy!!..... niedawno zwolniłem się z tej firmy... mając konkretne powody i wcale nie chodzi tu o kasę tylko o czas. Na przetrzymanie robotę znalazłem od razu, ale już nie jako technolog a jako ...kierowca- w tym zawodzie studia mi na nic potrzebne
Prosty wniosek!
Studiujecie nie dla papierka a po to aby zdobyć niezbędną wiedzę tak aby później wykorzystać ją i wykonywać zawód wyuczony i już wcześniej zaplanowany.... Jeśli człowiek nie wie czego chce, to po co studiować??
Ja studiowałem jedynie dla papierka bo głupi byłem...bo w głowie miałem tylko picie, krycie, borsuczenie, zamiast zabrać się porządnie do nauki i teraz pewnymi krokami szukać roboty w zawodzie. |
_________________ Było ///// TIPO 1.4 ie (195 000km) 1990 r... umarło śmiercią tragiczną 23.01.2008 około godziny 21:30
Jest Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V (360 000km) 2002 r. Kupiona w 2008. Jest 2017 - nadal niekapryśna |
|
|
|
|
mattipo
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 14 Sty 2009 Posty: 237 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 07-12-2009, 21:09
|
|
|
dzieki panowie za rady a kierunek studiow wybralem : Obsługa ruchu granicznego" |
_________________ było : tipo 1.4 AGT srebrna strzała
Jest: Marea 1.9 TD 100km krwawa Mery
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|