Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Studia a praca
Autor Wiadomość
Luczu 

Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 04-12-2009, 12:57   

Cytat:
jak się chce to i bez wykształcenia dobrą fuchę można dorwać!

Tak. Chodzi o to, że po studiach tą samą fuchę się dorwie co i przed :)
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

Nilka 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 04-12-2009, 12:57   

ciechu napisał/a:
Luczu napisał/a:
dzisiaj po studiach też roboty nie ma
jak się chce to i bez wykształcenia dobrą fuchę można dorwać! Tylko trzeba chcieć, a nie tak jak Ferdek Kiepski :lalala:

Panowie, Wam łatwiej, zawsze gdzieś tania sila robocza sie przyda. a kobiety niestety za latwo nie maja:/

Luczu 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 04-12-2009, 13:09   

Nilka napisał/a:
tania sila robocza sie przyda

i w tym tkwi cały problem. Po studiach też idą do takiej roboty ;)
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

stefan 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 04-12-2009, 13:40   

Luczu napisał/a:
Nilka napisał/a:
olej te robote i jedz na studia bo jak je skonczysz to oni beda prosil bys u nich pracowal a wtedy mozesz im pokazac fige:D

dzisiaj po studiach też roboty nie ma

jak się chce to i po studiach robota jest;)

Młody 

Wysłany: 04-12-2009, 19:10   

Luczu napisał/a:
jak się chce to i bez wykształcenia dobrą fuchę można dorwać!

Dokładnie.
Ja nie jestem po studiach i robię wykończeniówkę u swoich byłych nauczycieli którzy przez lata wbijali mi do głowy że jak się nie będę uczył to będę zamiatał ulice za grosze a teraz kasuję ich dwa razy tyle co oni zarabiają :lol:

Szczęściarz 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 04-12-2009, 20:02   

Pracodawcą potrzeba teraz specjalistów w swoim fachu! Po studiach bez problemu znajdziecie robotę...tylko żeby jeszcze robota ta przynosiła jako takie dochody i satysfakcje, która wynagrodzi trudy i nerwy wypalone podczas tych wszystkich "kampanii wrześniowych" itp. to zadbać o to należy już w momencie studiowania!!! Trzeba też wybierać studia z głową! Jeśli poszedłeś na studia tylko po to aby zdobyć papierek i wybrałeś np. Katolicki Uniwersytet Lubelski to jaką robotę po tym znajdziesz?? jest jeszcze wiele takich uczelnianych kwiatków o których nie będę tu pisał.

Koledzy z mojego wydziału Wiertnictwa Nafty i Gazu w skrócie WNiG a w innym tłumaczeniu Wiecznie Najebani i Głodni już na trzecim roku skorzystali z pewnego rodzaju "promocji" i po podpisywali umowy o prace z PGNiG co zagwarantowało im pewną robote zaraz po obronie Mgr. inż. Ja po obronie też znalazłem niezłą robotę przy obsłudze maszyn do Cięcia wodą WaterJet zajmując się ich "programowaniem" i całym "zapleczem technicznym", pomogła mi tu znajomość AutoCad-a czy nawet CorelDraw - które opanowałem na studiach.... ale..... Mojego szefa nie interesowało zbytnio jakie mam wykształcenie, jaką miałem średnią, interesowało go tylko Czy znam się na budowie maszyn i czy znam wyżej wymieniony programy!!..... niedawno zwolniłem się z tej firmy... mając konkretne powody i wcale nie chodzi tu o kasę tylko o czas. Na przetrzymanie robotę znalazłem od razu, ale już nie jako technolog a jako ...kierowca- w tym zawodzie studia mi na nic potrzebne :)
Prosty wniosek!
Studiujecie nie dla papierka a po to aby zdobyć niezbędną wiedzę tak aby później wykorzystać ją i wykonywać zawód wyuczony i już wcześniej zaplanowany.... Jeśli człowiek nie wie czego chce, to po co studiować??
Ja studiowałem jedynie dla papierka bo głupi byłem...bo w głowie miałem tylko picie, krycie, borsuczenie, zamiast zabrać się porządnie do nauki i teraz pewnymi krokami szukać roboty w zawodzie.
Było ///// TIPO 1.4 ie (195 000km) 1990 r... umarło śmiercią tragiczną 23.01.2008 około godziny 21:30
Jest Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V (360 000km) 2002 r. Kupiona w 2008. Jest 2017 - nadal niekapryśna
     assistance   Moneta

mattipo 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 07-12-2009, 21:09   

dzieki panowie za rady :D a kierunek studiow wybralem : Obsługa ruchu granicznego" :P

Odpowiedz do tematu